محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

ساخت یک باب دارالایتام در غزنی به کمک کشور ترکیه ـ مجله‌ی اورال ساخت یک باب دارالایتام در غزنی به کمک کشور ترکیه ـ مجله‌ی اورال

ساخت یک باب دارالایتام در غزنی به کمک کشور ترکیه ـ مجله‌ی اورال

عزیزالله عمر، سخنگوی والی طالبان در غزنی به رسانه‌ها گفته قرار است یک باب دارالایتام به کمک کشور ترکیه در این ولایت ساخته شود.

این دارالایتام در ولسوالی اندر ولایت غزنی در ساحه ۲۵ جریب زمین و هزینه ی ۲,۵ ملیون دالر آمریکایی از کمک ترکیه ساخته خواهد شد و مشکلات ایتام را در ولسوالی اندر و سایر مناطق همجوار را رفع خواهد کرد.

سنگ تهداب این دارالایتام امروز از سوی اسحاق آخوندزاده، والی غزنی و نماینده موسسه (IHH) گذاشته شد.

چگونگی تعامل ترکیه با گروه طالبان

‏‎تحولات اخیر در افغانستان پس از خروج ایالات متحده و به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در افغانستان فرصتی را برای آنکارا به میان آورد  تا به فکر گسترش نفوذ منطقه گردد. طی سالهای گذشته ، ترکیه استراتژی مبتنی بر رویکرد حفاظت سه گانه را اتخاذ کرده است که بین دولت کابل، ناتو و طالبان تعادل ایجاد می‌کنند. علی رغم مشارکت ترکیه در نیروهای ناتو که در حمله به افغانستان شرکت داشتند، تا آنجا که ممکن بود از عملیات مستقیم جنگی علیه طالبان اجتناب کرد و نقش آن عمدتا بر ارائه کمک ها و آموزش نظامی ، پشتیبانی پرسنل و انواع حمل و نقل و تدارکات متکی بود. با موازات این استراتیژی، انکارا  ظاهرا با  ناتو و دولت کابل  همکار و همپیمان بود ولی کانال های ارتباطی خود را با گروه طالبان ، چه از طریق اطلاعاتی و چه حتی از طریق ارائه کمک ها و خدمات پزشکی به گروه های مورد علاقه گروه طالبان، حفظ کرده است. و شاید این همان هدفی  باشد که با ایجاد یک بیمارستان نظامی ترکیه در کابل ، در محله ای که پشتون های زیادی در آن حضور دارند ، و این بیمارستان بیش از یک دهه خدمات خود را  در این بیمارستان  ارائه کرد تا اینکه در سال 2015 تعطیل شد. بنابرین این یک  استراتژی بود که در سیاست کنونی ترکیه بازتاب دارد. پس از روی کار آمدن طالبان و صحبت های فزاینده در مورد درخواست این گروه از ترکیه برای کمک به مدیریت و امنیت فرودگاه کابل ناشی از هم ارتباط مخفی در طی سال‌های گذشته است.

‏‎مدیریت فرودگاه کابل که در حال حاضر مهمترین پرونده برای آنکارا است ، زیرا حضور ترکیه در صحنه افغانستان را تأیید می کند، به ویژه اینکه طالبان فاقد قابلیت ها و صلاحیت های لازم برای مدیریت فرودگاه است. و علیرغم درخواست طالبان، از طریق سخنگوی خود در دوحه،  ترکیه نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد ، زیرا در بیست سال گذشته بخشی از نیروهای ناتو بود. با این حال، در چند دوره اخیر نشانه هایی در مورد امکان دستیابی طالبان و آنکارا به یک توافق مهم مشاهده می شود. در حال حاضر گروه طالبان  از حمایت ترکیه برخوردار بوده است. در ماه‌های اخیر، رئیس جمهور ترکیه بارها اظهار داشت که آنکارا مذاکرات خود را با طالبان آغاز کرده است و کشورش هنوز در حال بررسی پیشنهاد این گروه برای به عهده گرفتن وظیفه بهره‌برداری از فرودگاه و تامین الزامات لوجستیکی آن است.

مطالب بیشتری در این بخش