_95803.jpeg)
_95803.jpeg)
ساختمانهای بلند در غزنی دردسری برای صاحبان آنها
ساختمانهای بلند در غزنی دردسری برای صاحبان آنها
موجودیت بلندمنزل نشانهی ثروت است. به هر اندازه که تعداد بلند منزلها زیاد باشند، شهر زیبا به نظر رسیده و نشان توسعهی شهری میباشد. ثروتمندان معمولاً خانههای بلند و چندین طبقه میسازند تا در کنار آسودگی، استفادهی خوب اقتصادی از زمین کمتر نیز کرده بتوانند.
بعد از روی کار آمدن طالبان اینک آن خصوصیاتی که برای بلند منزلها ذکر شد کمرنگ شده و خود تبدیل به دردسر جدیدی شدهاند.
مالکان بلند منزلها در شهر غزنی میگویند که آنها به سبب داشتن بلند منزل، مجبوراند که هر از گاهی به بازجوییهایی طالبان پاسخ بدهند. طالبان، مالکان بلند منزلها را تحت فشار میگیرند تا بگویند، پولها را از کجا کردهاند. چگونه به آن دست یافتهاند. آیا خود و یا کسی از اقارب درجه یک آنها کارمند دولت سابق بوده است یاخیر. در صورتیکه ثابت گردد بلند منزل متعلق به فردی از کارمندان دولت سابق است و یا یکی از اعضای فامیل آنها کارمند دولت پیشین بودهاند، تعمیر از سوی طالبان مصادره شده و به قوماندانهای طالبان هدیه میگردد.
یک مالک بلندمنزل که نخواست هویتش افشا گردد در گفتوگو به مجلهی اورال میگوید: «ما چند برادر هستیم که هریک دارای کارهایی شخصی هستیم. در زندگی از هم جدا هستیم. نفع و ضرر و کار و فعالیت ما مربوط شخص خود ماست. بعضی از برادرانم در خارج از کشور کار مینمایند و نیز یکی از برادرانم کارمند دولت سابق بود. حالا برادرم نیست و به خارج از کشور رفته است و در این بلندمنزل نیز سهمی ندارد اما دولت طالبان پیهم از ما در مورد بلند منزل بازجویی دارد. ببینیم که چه میشود. خداوند خیر را پیشه کند.»
مردم در شهر غزنی میگویند که در حکومت طالب بازجویی از صاحبان ثروت چون تجاران و مالکان بلندمنزلها باعث فرار سرمایه از این شهر گردیده و زمینه هایی کار و سرمایهگذاری روز به روز محدودتر میشود. آنها میگویند دولت طالبان نباید با استفاده از این شیوهها بهانهای برای اخاذی، تصرف خانههایی مردم، کوچ اجباری وآزار و اذیت مردم قرار دهند. بلکه اگر قصد حکومت کردن و تداوم آن را دارند، برخورد مسئولانه و اصولی را پیشه کنند.