

طالبان راه های ترانسپورتی چند ولسوالی دایکندی را ماین گذاری کرده اند
باشندگان سه ولسوالی خیدیر، کجران و کیتی ولایت دایکندی در مرکز کشور می گویند که طالبان مسلح از دو ماه به این سو، راه های ترانسپورتی این ولسوالی ها با ولایت های هلمند، قندهار و ارزگان را بسته اند.
به گفته آنان؛ طالبان تمامی راه های ترانسپورتی این ولسوالی ها را ماین گذاری کرده و رفت و آمد از این مسیرها بصورت کامل قطع شده است.
باشندگان این ولسوالی ها با ابراز نگرانی گفته اند که با بسته شدن راه های ترانسپورتی، قیمت مواد غذایی بیش از بیست درصد افزایش یافته و مردم با مشکلات جدی مواجه شده اند.
اعضای شورای ولایتی دایکندی نیز با تایید این موضوع می گویند که هم اکنون نزدیک به چهارصد هزار نفر در ولسوالی های خیدیر، کیتی و کجران، در نتیجه بسته شدن راه های ترانسپورتی که این ولسوالی ها را به ارزگان، قندهار و هلمند وصل می کردند، با کمبود مواد غذایی روبرو شده اند.
ابراهیم رحمانی از اعضای شورای ولایتی دایکندی به خبرنگاران به رسانه ها گفت که از دوماه به این سو، حتی یک موتر حامل مواد مواد غذایی نتوانسته است از این مسیرها عبور کرده و به دایکندی برسد.
دایکندی از ولایت های نسبتا امن در مرکز کشور است که در نزدیک به یک و نیم دهه گذشته، شاهد کمترین رویدادهای امنیتی بوده است.
با آنکه طالبان و سایر گروه های مخالف مسلح دولت تا کنون نتوانسته اند به مرکز این ولایت نفوذ کنند، هرازگاهی به پوسته های نیروهای امنیتی در نواحی مرزی این ولایت با ولایات هلمند، قندهار و ارزگان حمله میکنند.
این درگیری ها در برخی مواقع بویژه در ولسوالی کجران تا یک هفته نیز دوام کرده است.
ماین گذاری راه های ترانسپورتی ولسوالی های دایکندی به ولایات همجوار نیز، مسئله ی تازه ای نیست.
دوسال پیش نیز طالبان مسلح، راه های ترانسپورتی برخی از ولسوالی های این ولایت را ماین فرش کرده بودند.
احتمال وقوع فاجعه انسانی
باشندگان دایکندی می گویند، تنها راه هایی که دکانداران ولسوالی های خیدیر، کجران و کیتی می توانستند از طریق آن، اموال و مواد مورد نیاز مردم را به این ولسوالی ها وارد کنند از ولسوالی های چهارچینه ارزگان و باغران هلمند می گذرد و اکنون با مسدود شدن این راه، واردات مواد غذایی و مواد مورد ضرورت دیگر به این ولسوالی، عملا قطع شده است.
از سوی دیگر ضامن پویا، ولسوال کجران دایکندی به خبرنگاران گفته است که بسته شدن این راه ها، قیمت مواد غذایی در پنج ولسوالی دایکندی را افزایش داده است.
آقای پویا گفت:"انتقال هفت کیلوگرام مواد غذایی(یک سیر) از مسیر چهارچینه ارزگان به دایکندی، بیست افغانی هزینه برمیدارد در حالی که اگر این مقدار مواد از مسیر بامیان، غزنی یا میدان وردک به دایکندی منتقل شود، کرایه آن یک صد و بیست افغانی افزایش می یابد".
او می گوید که با اضافه کردن این مقدار پول به قیمت اصلی جنس، هیچ یک از باشندگان ولسوالی هایی که مسیرهای ترانسپورتی آنها مسدود شده است، توانایی خرید مواد غذایی را نخواهند داشت.
با این وجود باشندگان دایکندی هشدار داده اند که در صورت عدم توجه دولت و بازنشدن هرچه زودتر مسیرهای ترانسپورتی ولسوالی های خیدیر، کیتی و کجران، فاجعه انسانی در این ولسوالی ها رخ خواهد داد.
تلاش برای حل مشکل
اداره محلی دایکندی با تایید مشکلات ناشی از مسدود شدن راه های ترانسپورتی برخی از ولسوالی های این ولایت گفته است که تلاش ها برای بازگشایی این راه ها جریان دارد.
معصومه مردی والی دایکندی با ابراز نگرانی از بسته شدن راه های ترانسپورتی ولسوالی های خیدیر، کیتی و کجران گفته است که این مشکل با حکومت مرکزی در میان گذاشته شده است.
خانم مرادی تاکید کرد که تلاش ها برای گفتگو با بزرگان قومی ولایات ارزگان و هلمند نیز برای حل این مشکل جریان دارد.