

شناسایی برخی از گونه های نادر حیوانات وحشی در بامیان
یک موسسه امریکایی که در زمینه حفاظت از حیات وحش فعالیت می کند، پس از چهار سال تحقیق در ولایت مرکزی بامیان، موفق شده است که انواع کمیابی از آهو، گرگ، کفتار، سیاه گوش و برخی از انواع پرندگان را شناسایی کند.
موسسه امریکایی حفاظت از محیط زیست گفته است، در تحقیقاتی که از سوی این موسسه صورت گرفته، دو نوع آهوی بزی و عادی، یک حیوان شبه گرگ با گوش هایی سیاه(سیاه گوشک) و نوعی پرنده که رنگی کمیاب و منحصر به فرد دارد، شناسایی شده اند.
بامیان در مرکز کشور از ولایت های کوهستانی است که انواعی از حیوانات وحشی در بخشی از کوه های پربرف آن زندگی می کنند.
دره های این کوه های بلند، در زمان جنگ های داخلی به پناهگاهی امن برای مردمی تبدیل شده بود که در نتیجه جنگ ها، به این مناطق متواری می شدند.
این امر سبب شده بود تا بسیاری از حیوانات وحشی که در این مناطق زندگی می کردند، به جاهای دیگر فرار کنند.
از سوی دیگر شکارهای غیر قانونی در آن زمان و ادامه آن تا کنون، باعث شده است که حتی نسل برخی از گونه های حیوانی در این ولایت، منقرض شود.
اینک اما با گذشت بیشتر از ده سال از استقرار امنیت در بامیان، برخی از این حیوانات وحشی به مناطق اولیه زندگی شان برگشته اند.
در چند سال گذشته انواع مختلفی از حیوانات وحشی که نادر و کمیاب خوانده شده اند، در برخی از مناطق بامیان شناسایی شده اند.
دو دوسال گذشته، دو نوع پلنگ، یک نوع خرس بسیار کمیاب و انواعی از پرندگانی که تصور می شد نسل شان منقرض شده است، در برخی از مناطق کوهستانی بامیان، مشاهده شده اند.
حفاظت از این گونه های حیوانی، برای رشد گردشگری در بامیان بویژه از نوع ایکوتوریزم یا طبیعت گردی، با اهمیت خوانده شده است.
با این حال موسسه امریکایی حفاظت از حیات وحش نیز بر حفظ این گونه های نادر حیوانی تاکید کرده است.
به گفته این موسسه؛ حفاظت از این حیوانات وحشی، سبب جذب بیشتر گردشگران خارجی به این ولایت می شود.