محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

افزایش حملات طالبان و روزهای سخت دیپلومات ها و دادستان ها در افغانستان افزایش حملات طالبان و روزهای سخت دیپلومات ها و دادستان ها در افغانستان

افزایش حملات طالبان و روزهای سخت دیپلومات ها و دادستان ها در افغانستان

حملات طالبان در مناطق مختلف کشور، از نخستین روزهای سال جاری خورشیدی، روندی افزایشی داشته است. این حملات بیشتر به شکل گروهی بر پایگاه های امنیتی در مناطق مختلف کشور صورت می گیرد.

حملات طالبان که در سالهای گذشته بیشتر در مناطق جنوبی کشور صورت می گرفت، در سال روان به شمال منتقل شده است.

ولایت های شمالی کشور چندیست که دستخوش نا امنی ها شده اند.

حملات طالبان، گاها به حدی با سرعت و قوت انجام می شود که احتمال سقوط مناطق مورد حمله، باعث بروز نگرانی های شدید می شود.

با آنکه حمله های گروهی طالبان، پایگاه های نیروهای امنیتی را هدف قرار می دهد، حمله های انتحاری آنان بیشتر بر محلات اقامت دیپلومات های خارجی و دادستان های افغانستان متمرکز شده است.

طی یک ماه گذشته، تنها در کابل پایتخت کشور، چندین حمله بر موتر حامل دادستان ها و نیز هتلهایی که بیشتر دیپلومات ها و شهروندان خارجی در آن ها اقامت دارند، صورت گرفته است.

این حملات در برخی موارد تلفات سنگینی در پی داشته اند.

در آخرین مورد، یک شب قبل چهار طالب مسلح که به گفته های مقام های پولیس کابل به آر پی جی، نارنجک انداز و سایر سلاح ها مجهز بودند، بر هتل هیتال در  وزیر اکبر خان کابل؛منطقه ای که تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد و شماری از دفاتر خارجی، مهمانخانه ها، اقامتگاه های مقام های دولتی و چندین سفارت کشورهای خارجی واقع شده است،کابل حمله کردند. 

تمامی این مهاجمان پس از درگیری شش ساعته با نیروهای امنیتی از پا درآمدند.

مقام های امنیتی پس از کشته شدن مهاجمان اعلام کردند که در این درگیری به نیروهای امنیتی و غیر نظامیان آسیبی نرسیده است.

افزایش این حملات نشان میدهدکه در سال روان، دیپلومات ها و دادستان ها در افغانستان، روزهای سختی را تجربه خواهند کرد.

ازسوی دیگر سازمان ملل اعلام کرده است که شمار تلفات غیر نظامیان در حمله های تهاجمی طالبان، در چهارماه نخست سال روان میلادی با افزایش شانزده درصدی نسبت به سال گذشته، به مرز 3000 نفر رسیده است.

وخیم شدن اوضاع امنیتی در کنار آنکه نگرانی شدید شهروندان کشور را بر انگیخته، بر زندگی پر از مشکلات آنان سایه افگنده است و از جنبه های مختلف بر آن تاثیرات منفی گذاشته است؛از افزایش فقر بدلیل کاهش سرمایه گذاری ها و نبود فرصت های شغلی گرفته تا عدم احساس امنیت و مصئونیت که زندگی در افغانستان را برای شهروندان کشور دشوار کرده است.

با این حال، شماری از آگاهان سیاسی، دلیل افزایش حملات طالبان را، اداره وزارت دفاع از سوی سرپرست وزیر، نبود تعریف مشخص از طالبان و برنامه مقابله با آنها و نیز موضع گیری های ضعیف دولت در برابر این گروه خوانده اند.

به گفته آنان؛ طالبان سر مصالحه با دولت افغانستان ندارد و از همین رو فعالیت های تخریبگرانه این گروه در سراسر افغانستان سرکوب شود، در غیر صورت نه تنها وضعیت کشور رو به بهبود نخواهد رفت بلکه وضعیت متشنج کشور، بحرانی تر خواهد شد.

مطالب بیشتری در این بخش