محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

مبارزه با فساد در افغانستان غیر شفاف است مبارزه با فساد در افغانستان غیر شفاف است

مبارزه با فساد در افغانستان غیر شفاف است

اخیرا کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد، با انتشار گزارشی، روند مبارزه با فساد اداری در افغانستان را غیر شفاف خوانده است.

این کمیته گزارشش را بر منبای نتایج بررسی های خود در مورد دوسیه های فساد اداری در کابل، منتشر کرده است.

احمدراشد بهروز رئیس کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد در افغانستان می گوید که این نهاد تا کنون 284 پرونده فساد را برای بررسی به سارنوالی فرستاده است اما تنها از سرنوشت 33 قضیه مطلع شده است.

آقای بهروز از نبود اراده قوی برای مبارزه با فساد اداری در افغانستان به شدت انتقاد کرده است.

به گفته او؛ حتی ممکن است در روند مبارزه با فساد اداری نیز فساد وجود داشته باشد.

فساد اداری یکی از بزرگترین چالش های دولت در افغانستان است.

علیرغم اقداماتی که برعلیه فساد اداری از سوی دولت افغانستان صورت گرفته است، این پدیده غیر قانونی تا کنون در ادارات افغانستان وجود دارد.

تاهنوز بارها سازمان های ملی و بین المللی در گزارش هایی، ضمن نگرانی از وجود فساد اداری در ادارات دولتی افغانستان، برخی از این نهادها را فاسد ترین ادارات خوانده اند.

سال گذشته سازمان شفافیت بین المللی اعلام کرد که بیشترین میزان فساد اداری در ادارات مربوط به پولیس و نهادهای عدلی و قضایی افغانستان وجود دارد.

فعالان مدنی کشور نیز، بارها در اعتراض به وجود فساد اداری در ادارات دولتی، دولت را در امر مبارزه با فساد، متهم به سهل انگاری کرده اند.

به گفته آنان؛ دولت، اراده جدی برای مبارزه با فساد اداری ندارد.

با این وجود احمدراشد بهروز می گوید که اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با فساد اداری در کشور با توجه به گستردگی این پدیده، کافی نیست.

او تاکید کرد که دولت افغانستان استراتیژی مشخصی برای مبارزه با فساد اداری ندارد.

مبارزه با فساد اداری، از مسائلی است که از ابتدای تشکیل نظام جدید در افغانستان تا کنون مطرح بوده بوده است.

با آنکه مقام های بلندپایه دولتی افغانستان، همواره از مبارزه جدی با فساد سخن می گویند، تا کنون اما میزان فساد در ادارات افغانستان کاهش نیافته است.

رئیس جمهور غنی  در زمان مبارزات انتخاباتی، مبارزه جدی با فساد را در صورت پیروزی در انتخابات، یکی از برنامه های اصلی اش اعلام کرده بود.

اینک با گذشت یکسال از انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل حکومت وحدت ملی، دولت برنامه ی مشخصی برای مبارزه با فساد روی دست ندارد؛ چیزی که واکنش تند فعالان مدنی و مردم افغانستان را بدنبال داشته است.

جامعه جهانی نیز، مبارزه با فساد را یکی از پیش شرط های مهم برای تداوم کمک های خود به افغانستان اعلام کرده است.

مطالب بیشتری در این بخش