محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

کاتب به افغانستان هویت فرهنگی می بخشد کاتب به افغانستان هویت فرهنگی می بخشد

کاتب به افغانستان هویت فرهنگی می بخشد

ملا فیض محمد کاتب هزاره جزء افتخارات ملی افغانستان است. در تاریخ نویسی، کاتب دست بالای دارد که هیچ محقق نمی تواند کار شایسته و ممتاز کاتب را تقدیر و تمجید نکند.

برای کاتب لقب پدر تاریخ افغانستان را داده اند. اگر از حقیقت نگذریم این لقب برای کاتب کاملا راست می آید و به دور از هر اغراق و تبلیغاتی، کاتب سزاوار و مستحق چنین القاب است، اما تنها گفتن و لقب دادن کفا یت نمی کند. باید آثار و میراث فرهنگی و تاریخی کاتب را که برای ما به یاد گار گذاشته است به صورت درست و آنطوریکه برای ما عبرت آموز باشد استفاده و توجه نماییم.
تجلیل و نیکو داشت از مقام علمی و فرهنگی کاتب، با روش ها و طریقهای مختلف در پیشروی ما قرار دارد. مسوولیت و وظیفه نسل کنونی ما اعم از فرهنگیان، دانشمندان، دولت مردان و تاجران ملی است که در راستای تجلیل و بزرگداشت از مقام آن بزرگمرد، از هر نوع امکانات مالی و معنوی دریغ نورزند. سرمایه گزاری برای "کاتب" در واقع سرمایه گذاری برای خود ماست.


یکی از راههای که نسل کنونی ما را به کاتب پیوند می زند و زمینه ی شناخت و معرفت هر چی بیشتر آن مرد سترگ را فراهم میکند، بازسازی و نو سازی آرامگاه آن مرد توانا و دلسوز به مردم افغانستان است.
بنیاد فرهنگی، آموزشی، حقوقی و خیریه آگاه در تلاش است تا در راستای شناساندن فیض محمد کاتب هزاره برای مردم افغانستان و جهان تلاش نماید و درین راستا این بنیاد تصمیم دارد با كمك و همياري برخي شخصيت هاي خير آرامگاه پدر تاریخ افغانستان را مرمت و بازسازی نماید و بدین منظور وبرای انجام شدن هرچه بهتر کارها روز یک شنبه تاریخ 3 حوت 1393 برابر با 22 فیبروی 2015 میلادی جلسه مشورتی و نظر خواهی را با فرهنگیان، محصلان و اقشار مختلف مردم در مرکز بنیاد آگاه در دشت برچی بر گزار کرد.
جلسه با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط یک تن از اشتراک کننده ها جلسه آغاز گردید و سپس آقای حکیمی مدیر مرکز آموزشی بنیاد و از فعالان حقوق بشر برای مهمانان خیر مقدم گفت و از تشریف آوری فرهنگیان اظهار سپاس و قدر دانی نموده و گفت: ما امروز بیشتر از هر زمان دیگر به کاتب و آثار و میراث کاتب نیاز دارم زیرا درک و فهم گذشته ما در صورت امکان پذیر است که تاریخ را بخوانیم و تاریخ گذشته را کاتب به صورت درست و بدون تحریف بیان کرده است. کاتب ما را از دام کتاب های فرمایشی و تحریف شده نجات میدهد. چشم و گوش نسل های بعد از خود را به حقایق تاریخی دوران خود با ظرافت و چیره دستی آشنا می سازد.

به همین خاطر سزاوار تکریم و نیکو داشت است. از طرفی امروز افغانستان در سطح جهانی فاقد یک هویت ملی و افتخار آمیز است و خوشبختانه، اگر فیض محمد کاتب طور گسترده و درست به جهانیان معرفی شود، ظرفیت و لیاقت این را دارد که برای مردم افغانستان به حیث یک هویت فرهنگی قابل احترام تبدیل شود که ازین پس هر افغان به آن افتخار و مباهات نماید. ملا فیض محمد کاتب از لحاظ شخصیت علمی و فرهنگی در ردیف و قطار بزرگان گذشته افغانستان چون جلال الدین محمد بلخی، سنایی غزنوی، فردوسی، البیرونی، رودکی و سید جماالدین افغانی قرار دارد. البته امروزه به دلایل معلوم و نا معلوم منزلت و جایگاه کاتب نادیده گرفته میشود و مورد کتمان واقع است. شاید برخی ها فکر کنند که با مسکوت گذاشتن و حرف نزدن از کاتب باعث گردد که کاتب از صحنه و صفحات افتخار ملت افغانستان محو شود ولی این یک برداشت کاملا غلط و اشتباه است. کاتب چنان آثاری ارزشمندی را از خود به یادگار گذاشته است که تا ابد اورا در فکر و اندیشه نسل های بعدی زنده خواهد نگهداشت.

 


آقای جکیمی در ادامه اظهار داشت: امروز شما فرهنگیان عزیز را به این خاطر زحمت داده ایم که در باره باز سازی و نوسازی آرامگاه کاتب با شما مشوره نموده و پس از مشوره های معقولانه ی شما اقدام عملی برای بازسازی آرامگاه آن بزرگمرد تاریخ آغاز گردد.
در مرمت و باز سازی آرامگاهِ مرحوم فیض محمدکاتب، بنیاد آگاه نیازمند همکاری های معنوی و فکری شما است و نیز شما فرهنگیان عزیز باید تلاش نمایید تا تاجران و سرمایه داران جامعه را تشویق و ترغیب به کمک مادی و اجتماعی نمایید. بنیاد آگاه درین راستا تنها می تواند مجری برنامه های بازسازی و هماهنگ کننده کمک ها باشد.
جلسه با اظهارات عبدالرحمن فهیمی روزنامه نگار و فعال فرهنگی و اجتماعی ادامه یافت او گفت: بدون شک ضرورت مبرم داریم تا آثار کاتب و اندیشه کاتب را زنده نگهداریم. ما اقدام بنیاد آگاه را در ارتباط به بازسازی آرامگاه فیض محمد کاتب هزاره را یک اقدام نیک و قابل تحسین می دانیم ، سپاس از همه خیرین كه در تأمين بوديجه اين پروژه تا كنون كمك كرده اند، تاجران ملی چه آنهاییکه در داخل کشور هستند و چه آنهاییکه در خارج از کشور به سر می برند، می خواهیم که درین کار با بنیاد آگاه کمک و همکاری نمایند. ما به نوبه خود از اقدامات فرهنگ دوستانه دست اندرکاران بنیا آگاه که درین زمینه پیش قدم شده ابراز تشکری و قدردانی می کنیم و اعلام می داریم که هر نوع کمک و همکار در توان ما باشد در خدمت بنیاد هستیم.


 

سپس آقای محمد امیری فعال فرهنگی و مدنی اظهار داشت: فیض محمد کاتب نماد از حق طلبی در دوران خفقان و استبداد بود و باید زحمات و تلاش های بی مانند او را که با قیمت جان انجام داد و هر لحظه خطر آن وجود داشت توسط امیران بی رحم و خونخوار از بین بیرود  قدر نهیم. ما از مسوولین بنیاد آگاه صمیمانه سپاس گزاری می نماییم که برای این نماد حق طلبی و عدالت کار و فعالیت می نماید. باید چنین اقدامات نیک خواهانه را ستود و مورد حمایت قرار داد. اگر چنین اقدامات مبتکرانه و خلاقانه در شرایط کنونی انجام نگیرد، بیم آن وجود دارد که فیض محمد کاتب افتخار ملی و انسانی افغانستان فرا موش شود. یاد آوری یک نکته بسیار مسلم و ضروری است و آن اینکه وظیفه و مسوولیت فرد فرد ما و شما است که این برنامه را حمایت کنیم و در میان جامعه از همه بخواهیم و تشویق کنیم که بنیاد آگاه را مورد حمایت  پشتیبانی قرار دهد. ما به نوبه خود از آنهاییکه می توانند با بنیاد آگاه کمک مادی و معنوی که در توان شان است می خواهیم که بنیان گذاران بیناد را در ین امر خیر تنها نگذارند. مخصوصا دوستانیکه در خارج از کشور حضور دارند. ما حمایت های مالی و معنوی آنها را فراموش نخواهم کرد.
نجیب الله محمدی فعال مدنی و فرهنگی نیز از ابتکارات و اقدامات خیرخواهانه ای مسوولان بنیاد آگاه سپاس گزاری نموده و گفت: معرفی و شناساندن کاتب بدون شک ضرورت امروز ماست. فکر نکنم کسی در این مورد مخالفت نماید. من گفته برادر ما آقای حکیمی را کاملا تایید می کنم و با تشكر از دوستانیکه در خارج از کشور حضور دارند و می خواهند تا بنیاد آگاه را درین زمينه یاری و همکاری رسانند.
همچنین درین جلسه حفیظ الله رفیع، رامین رضایی و علینا شریفی گفته های آقایان حکیمی، فهیمی، امیری و محمدی را طی سخنانی تایید کردند و همگی شان خواستند که هرچه زودتر در قسمت بازسازی آرامگاه فیض محمد اقدام شود و اعلام داشتند که از هر نوع کمک و همکاری درین زمینه دریغ نخواهم کرد.
در پایان برنامه اشتراک کننده ها فیصله نمودند که از فعالیت های بنیاد آگاه درین راستا باید پشتیبانی شود و نیز هر کس به اندازه توان و وقت خود تلاش نمایند تا كار باز سازی آرامگاه کاتب بشكل احسن انجام شود.

 

مطالب بیشتری در این بخش

کاتب؛ بیهقی قرن 10 (4077 بازدید)