

ايرانيزه شدن مناسك مذهبي، تهديدي براي شيعيان
طي دو قرن گذشته حكومت هاي مختلف در ايران كوشيده اند تا رهبر بلا منازعه شيعيان در جهان باشند تا بدين وسيله زمينه و پتانسيل بهره برداري ابزاري و سو استفاده هاي سياسي در معادلات منطقوي و جهاني را داشته را دارا گردند. رهبران سياسي ايران براي رسيدن به اين هدف از هيچ نوع توطئه، دسيسه، معامله و حتی زمينه و فضاسازي براي قتل عام شيعيان در كشورهاي همجوار و منطقه دريغ نكرده اند.
آنچه در پی می خوانید نمونه هایی از این تلاش هاست:
١- ايجاد و توسعه حوزه قم به منظور مقابله حوزه سنتي و اصلي شيعيان در نجف اشرف و حمايت شديد، همه جانبه و موثر حكومت هاي غير ديني و ماقبل جمهوري اسلامي در ايران از برخي آيت الله هاي ايراني در مقابل مراجع عاليقدر غير ايراني؛ چنانچه رقابت هاي شديد و هدفمند اين آيت الله هاي ايراني جهت تضعيف و محدود سازي زمينه فعاليت مراجع غير ايراني ساكن در نجف بر كسي پوشيده نيست. تداوم و تشديد اين روند همواره باعث اعتراضات مراجع ساكن در عراق گرديده و اخيرا آيت الله فياض در اعتراض شديد طي بياناتي گفت: "درحال حاضر هيچ حكومت اسلامي در جهان وجود ندارد. " ( اين بيانات در سايت هاي مختلف در انترنيت موجود است) رشد و تحمل رسيدن به درجه اجتهاد روحانيون غير ايراني همواره از خطوط قرمز حاكميت در آن كشور بوده است. خيلي از روحانيون و آگاهان امور حوزه و علوم دين همواره بيان مي دارند كه آيت الله محقق كابلي حدودا چهل و پنچ سال قبل از امروز به درجه اجتهاد در مذهب شيعه نايل گشته بود اما در ايران هيچگاه ظرفيت تحمل اين پديده مهيا و فراهم نگشت تا رساله اش را چاپ و نشر نمايد. بلاخره درايت، شجاعت و اقدام شهيد مزاري باعث چاپ و نشر آن رساله در پاكستان گرديد تا مقامات و نهادهاي انحصار طلب در ايران مغلوب و فضاي اجتهاد براي اولين مجتهد افغاني فراهم گشت.
٢- حضور كتلوي شيعيان و شكل گيري احزاب شيعي مجاهدين در ايران، زمينه و وسيله معامله خونين ميان ايران و اتحاد جماهير شوروي را فراهم و در نتيجه ده ها هزار كشته حاصل جنگ هاي داخلي بين شيعيان در افغانستان را رقم زد تا بدين وسيله فضاي مقابله شيعيان افغانستان با ارتش سرخ محدودتر گردد. ( برخي اسناد در اين زمينه در انترنيت موجود است)
٣- حكومت جمهوري اسلامي ايران عقيده و باور ديني و ايدیولوژيك ندارد. شعار مذهب و دين براي ايران فقط وسيله و ابزار برای رسيدن به اهداف سياسي و تامين منافع استراتژيك است. خصومت ايران در قبال آذربايجان شيعي و حمايت از ارمنستان مسيحي در جنگ چندين ساله بين اين دو كشور همسايه و رقيب؛ همينطور حمايت از رقباي غير شيعي شهيد مزاري در جنگ هاي كابل در دهه هفتاد هجري شمسي گواه بر این ادعاست.
٥- نفاق افکني و ايجاد استحكاك ميان كتله هاي شيعي و ديگر هموطنان شان در كشورهاي مختلف با انگيزه، ايجاد حس و احساس ضرورت و رجوع به ايران صورت ميگيرد. تا به ياد دارم و به خصوص در طي دو دهه گذشته همواره مينگريم كه عوامل ايران با فريب دادن و همراه ساختن تني چند در ميان كتله هاي اجتماعي تلاش نموده اند كه زمينه نزديكي هموطنان سني را با اجراي جملات تحريك آمیز و توهين آميز نسبت به عقايد و شخصيت هاي مذهبي آنان در جريان مجالس مذهبي منتفي نمايند.
همواره مراكز رايزني فرهنگي و اشخاص مرتبط با نهادهاي ايراني كوشش كرده اند تا دعا و سخنراني هايی در اجنداي برنامه گنجانيده شود كه باعث فاصله بين شيعيان و سني ها گردد كه نمونه هاي بي شماري را ميتوان نام برد. چنانچه چند روز قبل " رئیس انجمن شعرا و ادبای شهر نجف، نسبت به برگزاری مراسم لعن خلفای راشدین و صحابه حضرت رسول در شهر کربلا توسط گروهی از زائران ایرانی، به شدت انتقاد کرد".
در حالي كه سياست هاي جمهوري اسلامي ايران داراي انگيزه هاي سلطه جويانه بوده و در اين راستا حاضرند هر گونه قرباني از دين و مذهب بگيرند. اما بدلايل رقبابت هاي خصمانه ميان اين كشور و رقيبان منطقوي و جهاني شان هر دو جانب هميشه درپي تخريب و تضعيف وسايل تبليغاتي و حمايتي يكديگر بوده اند.
اماكن مقدسه شيعيان با وجود فراز و نشيب هاي بسيار جز از اقليت هاي تكفیري جديد هميشه مورد احترام پيروان تمام مذاهبي اسلامي بوده است . بطور مثال در مصر زيارت امام حسين (ع) را در نهايت احترام كعبه المصر مسمي نموده اند. اغلب مراكز تجاري و پر رونق در اطراف زيارت هاي نواسه هاي حضرت محمد(ص) احداث گرديده اند. اغلب مردم سني مذهب ساكن و شاغل در نواحي الازهر هنگام نماز در عوض مسجد الازهر نماز خود را در مسجد امام حسين(ع) اقامه مي كنند. اغلب سني هاي جهان به زيارت كربلا و بقيه زيارت هاي شيعي عقيده و ارادت بسيار دارند. در افغانستان خيلي از سني ها در مراسم عزاداري ايام محرم شركت ميكنند. لذا هرگاه اين زيارت هاي مقدسه و مناسك مورد احترام همه مذاهب، وسيله تبليغ و مانور سياسي و توسعه طلبانه حكومت ايران گردد، طبيعي است كه باعث ايجاد فاصله بين مسلمانان غير شيعه و اين اماكن مقدس و مناسك شيعي مي گردد و طبیعی است که در چنین حالتی، وضعيت قطعا به زيان همه و بخصوص شيعيان خواهدبود.