محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

کمتر از سه ماه تا برگزاری جشن سارک؛ بامیان هنوز آماده نیست کمتر از سه ماه تا برگزاری جشن سارک؛ بامیان هنوز آماده نیست

کمتر از سه ماه تا برگزاری جشن سارک؛ بامیان هنوز آماده نیست

مسئولان در ریاست اطلاعات و فرهنگ بامیان می گویند که تاخیر در تشکیل کابینه جدید باعث شده است که برنامه های مقدماتی برای برگزاری جشن معرفی این ولایت به عنوان پایتخت فرهنگی سازمان سارک با مشکلات جدی مواجه شود.

کبیر دادرس رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان به مجله اورال گفت که شماری از وزارت خانه های کشور وعده داده بودند که قبل از برگزاری جشن سارک در بامیان برنامه های مشخصی را در این ولایت اجرا کنند.

او اما افزود که ادامه کارسرپرست وزرا در شماری از وزارت خانه هایی که عضو کمیسیون آماده سازی بامیان برای برگزاری جشن سارک هستند, سبب شده است که وعده های این وزارت خانه ها عملی نشود.

بامیان در مرکز کشور از ولایت هایی است که آثار باستانی و تاریخی زیادی را در خود جای داده است.

از جمله آثار تاریخی این ولایت، هشت اثر به عنوان میراث فرهنگی جهانی در موسسه علمی- فرهنگی سازمان ملل(یونسکو) ثبت شده اند.

وجود این آثار تاریخی از دلایلی خوانده شده که سازمان سارک(اتحادیه همکاری های جنوب آسیا) بر اساس آن تصمیم گرفته است بامیان را به عنوان نخستین پایتخت فرهنگی این سازمان انتخاب کند.

قرار است جشن معرفی این ولایت به عنوان پایتخت فرهنگی سازمان سارک تا کمتر از سه ماه دیگر برگزار شود.

با این حال کبیر دادرس رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان می گوید که ادامه کار سرپرست وزرا بویژه در وزارت اطلاعات و فرهنگ که نقش عمده ای را در برگزاری بهتر جشن سارک می تواند داشته باشد, باعث کندی فعالیت ها در راستای آماده سازی بامیان برای برگزاری این جشن شده است.

دادرس نا امنی شاهراه های منتهی به بامیان را از عواملی دیگری میداند که به گفته او می تواند برگزاری جشن معرفی بامیان به عنوان پایخت فرهنگی سازمان سارک را به چالش بکشد.

او برگزاری این جشن را فرصت طلایی برای بامیان و افغانستان خوانده و از مقام ها در دولت مرکزی افغانستان می خواهد که برای استفاده هرچه بیشتر از این فرصت از هیچ گونه اقدامی دریغ نکنند.

گسترش خدمات انترنت تری جی در سراسر بامیان، ایجاد دانشکده طب, هنرهای زیبا و توسعه دیپارتمنت های توریزم و باستان شناسی در دانشگاه این ولایت و آسفالت برخی از سرک های داخل شهر از برنامه هایی است که قرار است کمیسیون آماده سازی بامیان برای برگزاری جشن سارک، در این ولایت اجرا کند.

ایجاد نمایندگی وزارت خارجه, افزایش پولیس حفاظت از آثار تاریخی و پولیس سرحدی در میدان هوایی, افزایش پرواز های تجارتی و تجهیز میدان هوایی، تغییر چهره بازار  و نصب نماد فرهنگی سازمان سارک در ورودی های بامیان از دیگر برنامه های مقدماتی است که کمیسیون, وعده عملی شدن آنها در بامیان را داده بود.

تا کنون اما هیچ کدام از این وعده ها عملی نشده و بامیان برای برگزاری جشن سارک آنگونه که باید و شاید، آماده نشده است.

با این حال رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان گفته است که قرار بود از بودجه مالی سال 1393 نیم میلیون دالر برای اجرای برنامه های مقدماتی جشن سارک در بامیان اختصاص یابد اما این مبلغ تا کنون در دسترس این نهاد قرار نگرفته است.

او ابراز امیدواری کرد که این بودجه تا هفته آینده از سوی وزارت مالیه کشور پرداخت شود.

بی تفاوتی مقام های محلی

از سوی دیگر شماری از فعالان مدنی بامیان از بی تفاوتی مقام های محلی بامیان نسبت به برگزاری بهتر جشن سارک در این ولایت ابراز نگرانی کرده اند.

عبدالله شایگان فعال مدنی در بامیان به مجله اورال گفت، در حالی که مقام ها در حکومت مرکزی درگیر برنامه های دولت سازی اند, مقام های محلی  بامیان نیز در قبال گرفتن آمادگی ها برای برگزاری جشن سارک در این ولایت بی تفاوت هستند.

او تاکید کرد که دولت باید از فرصت پیش آمده استفاده کند تا تجربه ناکام انتخاب غزنی به عنوان مرکز ثفاقت اسلامی بار دیگر تکرار نشود.

امیدهای تازه

در همین حال آگاهان امور گردشگری, معرفی بامیان به عنوان نخستین پایتخت فرهنگی سازمان سارک را در صورتی که بر اساس یک استراتیژی از سوی دولت افغانستان مدیریت شود، در بهبود زندگی باشندگان بامیان و رشد صنعت گردشگری در این ولایت موثر خوانده اند.

عبدالرحمان روستا دانش آموخته ی رشته گردشگری می گوید که بامیان در تمام فصل های سال می تواند میزبان گردشگران باشد که به باور او استفاده مناسب از این فرصت می تواند این ولایت را به یکی از بازارهای توریستی در سطح افغانستان و منطقه مبدل کند.

منبع مهم درآمد مردم بامیان تاحال، محصولات زراعتی بوده است که آنهم به دلیل سردسیر بودن بامیان و روش زراعت سنتی موجود،‌ عواید مالی زیادی را نصیب این مردم نمی کند.

اکنون انتخاب بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سازمان سارک, امیدواری هایی را بوجود آورده که با گسترش صنعت گردشگری، پول بیشتری وارد بامیان شود و در کنار فروش محصولات محلی،‌ منبع در آمد داخلی این ولایت نیز افزایش یابد.

انتظار می رود که رشد صنعت گردشگری در بامیان بتواند هزینه های برخی از پروژه های بازسازی در این ولایت را نیز تامین کند.

مطالب بیشتری در این بخش

کاتب؛ بیهقی قرن 10 (4074 بازدید)