پوتین در حال مذاکره با طالبان برای تهیهی تسلیحات آمریکایی در ازای به رسمیت شناختن است؛
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از خبرگزاری رویترز، یک منبع آگاه کرملین گفت که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در حال برنامهریزی برای تهیهی تسلیحاتی است که در جریان عقبنشینی آشفته ارتش آمریکا در افغانستان باقی مانده است.
این منبع ادعا کرد که پوتین در حال مذاکره با گروه تروریستی برای تهیهی باقیمانده تسلیحات، برای استفاده توسط نیروهای روسی در حمله نظامی جاری در اوکراین، در ازای به رسمیت شناختن دولت طالبان بوده است.
آن منابع خودی که با این تحولات و جزئیات مذاکرات، بین این گروه شبه نظامی و کرملین آشنا هستند، گفتند که طالبان از چنین پیشنهادی به شدت "تعجب" کردهاند و آنها "به طور جدی در مورد همین موضوع بحث میکنند."
کانال جنرال SVR نوشت: "پوتین بر مذاکرات با طالبان برای به رسمیت شناختن دولت طالبان نظارت میکند. در مقابل، رهبری روسیه یک مبادله عمدهی تسلیحات و تجهیزات نظامی را پیشنهاد میکند."
در ادامهی این بیانیه آمده است: "پوتین گزارش داد که طالبان سلاحها و تجهیزاتی از جمله آنهایی که پس از به قدرت رسیدن در افغانستان به دست آوردهاند را در اختیار دارند که برای ارتش روسیه در جبهه کمیاب است."
در حالی که ارتش ایالات متحده دیوانهوار از افغانستان خارج شده بود، ستیزهجویان طالب ذخایر عظیم توپخانه غربی، هلیکوپترهای تهاجمی و تا ۵٠٠٠٠ موتر زرهی را غارت کردند.
این تسلیحات به ارزش نیم میلیون دالر بود که توسط طالبان ضبط شد. پنتاگون حدود ۶۲ میلیارد پوند را برای خرید تسلیحات و تجهیزات برای تأمین نیروهای نظامی افغانستان به رهبری دولت سابق اشرف غنی هزینه کرد.
بازرس ویژه برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارشی که اوایل سال گذشته منتشر شد، فاش کرد که کماندوهای افغانستانی تحت حمایت ایالات متحده بیش از ۱۵٠ هواپیما در اختیار داشتند که احتمالاً در هنگام شکست توسط طالبان دستگیر شده بودند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جوبایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، در نشست خبری کاخ سفید این اطلاعات را تأیید کرد و گفت که دولت در آن زمان، اطلاعات کامل، از جایی که هر ماده از مواد دفاعی به کجا رفته است را نداشت اما، مطمئناً مقدار قابل توجهی از آن به دست طالبان افتاده است.
آمریکا ۷.۱۲ میلیارد دالر تجهیزات نظامی در افغانستان به جا گذاشته است؛
ایالات متحده ۲۲۱۷۴ هاموی، ۳۳ هلیکوپتر بلک هاوک، ۲۳ هواپیمای جنگنده سوپر توکانو، ۱۱۵ کامیون، ۶۳۴موتر زرهی، ۲٠٠ دستگاه رادیو، ۴ جفت کامیون شبانه، ۴٠ دستگاه رادیو ویژن، ۱۱۵ دستگاه کامیون جنگنده سوپر توکانو، تفنگهای تهاجمی، تپانچه و ۴ هواپیمای ترابری به نیروی هوایی افغانستان جا گذاشته بود.
در گزارشی از وزارت دفاع امریکا آمده است که ارتش ایالات متحده در جریان عقب نشینی و هرج و مرج که در ۳٠ اگست ۲٠۲۱ به پایان رسید، حدود ۷.۱۲ میلیارد دالر تجهیزات نظامی در افغانستان به جا گذاشته است.
این تجهیزات نظامی در نهایت با سقوط کابل به دست جنگجویان طالبان درآمد. بر اساس گزارشها، وزارت دفاع آمریکا هیچ برنامهی برای بازپسگیری تسلیحات از طالبان و یا نابود کردن تجهیزات نداشته است.
در گزارش وزارت دفاع آمریکا آمده است که هزینهی هواپیما، مهمات هوا به زمین، وسایل نقلیه نظامی، سلاح و تجهیزات ارتباطی به مبلغ ۱۸.۶ میلیارد دالر بین سال های ۲٠٠۵ تا اگست ۲٠۲۱ میباشد.