

در فرهنگ طالبان؛کشت تریاک ممنوع اما خرید و فروش آن آزاد است
بیشتر از دو دهه است افغانستان مرکز تولید مواد مخدر جهان است و بیشترین قاچاق،خرید و فروش این مواد درولایت های جنوبی کشور صورت می گیرد.
در زمان که طالبان به عنوان یک گروه ترریستی و جنگجو علیه دولت افغانستان می جنگیدند تنها مواد که می توانستند بدون هیچ نگرانی به آن تکیه کنند همان کشت تریاک و خرید فروش این مواد بود.
پس از سقوط جمهوریت در سال ۲۰۲۱ که کشور عملا در کام این گروه فرو رفت نه تنها که کشت وقاچاق این مواد ممنوع نشد بلکه هنوز قوت گرفت و اکنون که رهبر طالبان گفته است هرنوع کشت وقاچاق این مواد ممنوع است تولید و قاچاق آن در صدر کشورهای جهان قرار دارد.
طالبانبه نقل از رهبر شان هرنوع کشت تریاک را ممنوع اعلام کردند و گفتند با دهقانان که زمین شان را تریاک کشت کنند به صورت قاطع برخورد خواهد شد.
اما گزارش ها در ولایت های هلمند،زابل،قندهار و ارزگان حاکی از آن است که پس از بازگشت طالبان نه تنها قاچاق و کشت این مواد درولایت های جنوبی کم نشده است بلکه به صورت آزادانه خرید و فروش می شود و محدودیت های گذشته نیز برداشته شده است.
آنچه در ولایت های جنوبی صورت می گیرد طالباننه تنها از کشت تریاک ممانعت نمی کنند بلکه عشر اخذ می کنند و مردم را برای کشت آن ترغیب می کنند.
اصولا طالبانرابطه ای موازی و نا گسستنی با کشت و قاچاق مواد مخدر دارند و نمی توانند آن را توقف دهند.
در تازه ترین مورد سازمان ملل متحد گفته است هنوز جهان از کشت تریاک افغانستان آسیب می بیند.
وزارت داخله روسیه و تاجیکستان تا هنوز چندین بار گفته است با وجود ممنوعیت کشت تریاک از سوی رهبراین گروه،جهان ازشر تریاک افغانستان خلاص نشده است.
اما آنچه اکنون درولایت های جنوبی بخصوص پشتون نشین جریان دارد همان شاهرگ های اقتصادی گروه طالبان است که در گذشته جریان داشت و این گروه نمی خواهد این جریان ها خشکیده شود.
طالبان با ممنوع اعلام کردن کشت این مواد در حقیقت به دنبال اخذ امتیاز از کشورهای جهان است،از یک طرف به جهان نشان می دهد که این گروه دیگر با کارهای تبهکاران و قاچاق بران مواد مخدر خدا حافظی کردند و از سوی هم با آزادی دادن به قاچاقبران بین المللی و مافیاها سنت دیرینه ای شان نهادینه می سازند.