

گمانهزنیها از همدستی حوزه سیزدهم پلیس، با فرد انتحاری در مرکز آموزشی کاج
یکی از دانشآموزان مرکز آموزشی کاج که به دلیل تهدیدات امنیتی از ذکر مشخصاتش خود داری کرده است میگوید که وی فرد حمله کنندهی انتحاری را قبلا نیز دیده است. او میافزاید وقتی فرد انتحاری را دیدم، به نظرم آشنا آمد. او قبل از روز حادثه چندبار همراه با نیروهای امنیتی حوزه سیزدهم پلیس بخاطر بررسی اوضاع امنیتی در مرکز آموزشی آمده بودند.
این دانش آموز برای تفصیل بیشتر این ادعا میگوید:" من در حال پاسخ دادن به سوالات بودم که صدای اولین شلیک را شنیدم. صدای که خیلی نزدیک به نظر میرسید. بدون فاصله صدای شلیک دوم، سوم و ... صدای هر شلیک وحشت عجیبی در بین دانشآموزان برپا میکرد. در این فرصت کوتاه دانشآموزان میخواستند فرار کنند اما، حمله کننده با هر تعداد دانشآموز فراری که مقابل میشد بالایش شلیک میکرد. چند ثانیهی نگذشته بود که فرد انتحاری وارد صنف آموزشی شد. او در حالیکه بالای دانشآموزان شلیک میکرد، وسیلهی انفجاری را که در دستش داشت، به سمت دانشآموزان نشانه گرفت و صدای مهیبی انفجار همه را به خاک و خون کشید.
دانشآموز مدعی میافزاید:" من که فرد انتحاری را هنگام ورد به صنف آموزشی دیدم، چهرهاش آشنا بود و یقین دارم که وی دو الی سه بار همراه با نیروهای امنیتی حوزه سیزدهم، به بهانهی بررسی اوضاع امنیتی به این مرکز آموزشی آمده بودند.
در این راستا، مجله اورال با یکی از آموزگاران مرکز آموزشی کاج نیز گفتگو کرده است. وی در پاسخ به این پرسش که چقدر ادعای این دانشآموز واقعیت دارد میگوید:" من فرد انتحاری را ندیدم و نمیتوانم به صدق و کذب این ادعا قضاوت کنم، فقط این موضوع را تآئید میکنم که دو مورد شاهد حضور نیروهای امنیتی طالبان از حوزه سیزدهم در این مرکز بودم."
این آموزگار میافزاید که نیروهای امنیتی طالبان پس از انفجار، تمام کمرههای امنیتی مرکز آموزشی را با تمام وسایل آن به حوزه انتقال داده و ادارهی این مرکز به اطلاعات آن هیچگونه دسترسی ندارد.
این آموزگار اعتقاد دارد که نیروهای امنیتی طالبان بخاطر عدم دسترسی پرسونل مرکزآموزشی و دیگر شهروندان کشور به اطلاعات و چگونگی وقوع این حادثه ، کمرههای امنیتی را از این مرکز جمعآوری کرده و به حوزه انتقال دادهاند تا به بهانهی بررسیی کمرهها و تحقیق در راستای چگونگی وقوع این حادثه، تمام اطلاعات ضبط شده را حذف نموده از دید مردم کتمان کنند.
احمدنوید(نام مستعار)، عضو نیروهای استخبارات حوزه سیزدهم پلیس در حکومت پشین راجع به این موضوع به مجله اورال میگوید که همدستی آمرین حوزههای امنیتی طالبان با افراد انتحاری، موضوع تازه نیست که روی صدق و کذب آن در تردید باشیم. روند همدستی نظام امنیتی افغانستان با دشمنان مردم"هزاره" موضوعی است که در حکومت جمهوری نیز پر رنگ بود.
وی میافزاید: حملات دههی پسین که قربانیهای بیشماری از مردم هزاره گرفت، بیشتر آن از قبل پلان شده و با همدستی سران حکومتی بود که به هدف کشتار سیستماتیک نسل جوان و با سواد هزارهها راه اندازی شده بود. حمله در آموزشگاه کاج، حمله در لیسه عبدالرحیم شهید در اپریل ۲۰۲۲، حمله در آموزشگاه ممتاز در اپریل ۲۰۲۲، حمله در لیسه دخترانه سیدالشهدا در می ۲۰۲۱، حمله در مرکزآموزشی کوثر دانش در اکتبر۲۰۲۰، حمله در آموزشگاه موعود در اگست ۲۰۱۸ و حمله در مرکز فرهنگی تبیان در دسمبر ۲۰۱۷، از حملات در دههی پسین است که نسل جوان و تحصیل کردهی مردم هزاره را نشانه گرفته است. هدف از کشتار و نشانهگرفتن مکانهای آموزشی در مناطق مشخص"هزارهها"، ایجاد ترس و اضطراب به خاطر ممانعت نسلهای جوان هزاره از تعلیم و تحصیل است. نظر به رویدادهای گذشته، بدون هیچگونه تردید میتوان گفت که در حملهی انتحاری مرکزآموزشی کاج حوزهی امنیتی سیزدهم و سران حکومت طالب، دست داشته و مثل تمام حملات هدفمندانهی دیگر، از قبل پلانریزی شده است.