

گزارش ناتو قاچاق مواد مخدر، پیوند تروریسم بین ارتش پاکستان و طالبان را آشکار می کند
بنابر اظهارات مقامات در کشورهای آسیای مرکزی و روسیه قاچاق و تجارت مواد مخدر از افغانستان در طی یکسال گذشته پیوسته گراف افزایش را طی کرده است.
همچنین بنابر گزارش رسانه های در طی یکسال گذشته حد اقل ده مورد قاچاق مواد مخدر از افغانستان به هندوستان دستگیر گردیده است.
بتازگی یک گزارش ناتو از دخالت ارتش پاکستان و طالبان در پیوند "نامقدس" تجارت مواد مخدر پرده برداری کرده است. گزارش برنامه تقویت آموزش دفاعی (DEEP) بر رشد صنعت مواد مخدر ناشی از کابل و نیز اسلام آباد و پیوندی که بین قاچاق مواد مخدر و تروریسم شکل گرفته است، تمرکز دارد. بر اساس گزارش سال 2022 با عنوان "ناامنی مواد مخدر، شرکت"، همگرایی افغانستان و پاکستان در تجارت مواد مخدر با کمک اطلاعات بین سرویس ها (ISI)، آژانس جاسوسی نظامی پاکستان امکان پذیر شد.
به گزارش جنوب آسیا پرس، در این گزارش آمده است که آی اس آی چندین عملیات مخفی را در ائتلاف با گروه های جهادی دلسوز راه اندازی کرد که همه آنها برای تامین مالی عملیات تروریستی خود به شدت به قاچاق مواد مخدر متکی بودند.
شورش غیرقانونی صندوق های تجارت مواد مخدر
بر اساس این گزارش، تجارت غیرقانونی مواد مخدر یکی از منابع اصلی مالی گروه های شورشی در پاکستان و افغانستان است. علاوه بر این، ترور مواد مخدر را در مقیاس جهانی تغذیه می کند. شبکه های هروئین پاکستان-افغانستان، اربابان مواد مخدر و پیوند آنها با طالبان و ارتش پاکستان مانع اصلی بر سر راه دولت سازی، امنیت و حکومت دموکراتیک در افغانستان و منطقه است.
نقش اسلام آباد در اشاعه مواد مخدر با دستگیری تعدادی از اتباع پاکستانی در کشورهای مختلف به اتهام قاچاق مواد مخدر تأیید شده است. علاوه بر این، گزارش شده است که پاکستان در چند سال گذشته شبکه های قاچاق را در هند، به ویژه در دره کشمیر ایجاد کرده است. جنوب آسیا پرس گزارش داد که این شبکه تامین مداوم مواد مخدر و سلاح را تضمین می کند.
علاوه بر این، طالبان برای مدت طولانی از مواد مخدر به عنوان منبع اصلی درآمد خود استفاده کرده اند. به گزارش جنوب آسیا پرس، پس از سقوط افغانستان به دست طالبان در سال گذشته، این گروه تروریستی کنترل کشت تریاک در این کشور را به دست آورده است.
اتکای پاکستان و افغانستان به تجارت مواد مخدر
بر اساس گزارش نوامبر 2021 دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، افغانستان حدود 85 درصد از تولید جهانی تریاک را در سال 2020 به خود اختصاص داده است و تقریباً 80 درصد را به مصرف کنندگان تریاک در جهان عرضه کرده است. مجموع مواد افیونی (مورفین، تریاک و هروئین) 9 درصد تولید ناخالص داخلی 14 درصدی افغانستان در سال 2020 بوده است.
به گزارش جنوب آسیا پرس، شاهدانه و مت آمفتامین دو ماده مخدر عمده دیگری هستند که در سال های اخیر تولید آنها در افغانستان گسترش یافته است.
پاکستان 2400 کیلومتر مرز بسیار متخلخل با افغانستان دارد. این مرز به عنوان یک کریدور ترانزیتی برای قاچاقچیان مواد مخدر عمل کرده است. بر اساس این گزارش، مقدار زیادی از مواد مخدر قبل از رسیدن به بازارهای بین المللی از پاکستان ترانزیت می شود. به گزارش جنوب آسیا پرس، مواد مخدر و مواد افیونی از افغانستان به گذرگاه مرزی تورخم در ولایت خیبر پختونخوا این شهرستان قاچاق می شوند، از آنجا به لاهور و فیصل آباد منتقل می شوند و دوباره در محموله های بزرگ جمع آوری می شوند.