محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

انتصاب مولوی‌ها و قاری‌ها در بست‌های ادارات دولتی؛ انتصاب مولوی‌ها و قاری‌ها در بست‌های ادارات دولتی؛

انتصاب مولوی‌ها و قاری‌ها در بست‌های ادارات دولتی؛

گزینش و جابجایی افراد وابسته به گروه طالبان(مولوی‌ها و قاری‌ها) در ادارات دولتی باعث بروز خشم شهروندان کشور شده است.

طالبان پس از به قدرت رسیدن مجدد، اکثریت کارمندان دولت پشین را از کار برکنار کرده و افراد وابسته به گروه خودشان را که بیش‌تر مولوی‌ها و قاری‌ها هستند؛ جای‌گزین کرده‌اند. در این جابجایی کارمندان، استعداد، توانایی علمی، تخصص و مسلکی بودن کارمند مد نظر گرفته نشده است.

به تازگی براساس حکم ملا هبت‌الله رهبر گروه طالبان، برخی مقررات جدید در ادارات دولتی صورت گرفته است که در آن به اصول کاری:"مسلکی بودن، استعداد و تجربه‌ی کاری کارمندان" هیچ‌گونه توجه‌ی نشده است.

افراد تازه‌ی که در کار گماشته شده‌اند عضویت گروه طالبان را دارند و همه‌ی آن‌ها مولوی‌ها و قاری‌ها هستند.

به گونه‌ی مثال: مولوی بازمحمد فرمانده امنیه پشین حکومت طالبان در ولایت غزنی به عنوان معین تنظیم منابع طبیعی و آبیاری و زراعت، آبیاری و مالداری گماشته شده است.

مولوی قدرت‌الله وصال معاون پشین ریاست معارف کندهار، به عنوان شاروال این ولایت مقرر شده و به همین روال یک تن از مولوی‌های مرتبط به گروه طالبان رئیس دانش‌گاه کندهار مقرر شده است.

در فرمان تازه‌ی ملاهبت‌الله، در ۱۲ بست کارمند مقرر شده است که همه‌ی آن‌ها مولوی و قاری هستند و عضویت گروه طالبان را دارند. این کارمندان تازه تقرر، بر علاوه‌ی این دو ویژگی هیچ برتریت و ارجحیت ندارند.

شهروندان کشور با انتقاد از این برخورد گروه طالبان می‌گویند: طالبان در استخدام کارمند توجه به تخصص، استعداد و توانایی علمی کارمندان ندارند. تنها معیار جذب کارمند، داشتن عضویت در این گروه، سابقه‌ی جهاد و مولوی بودن افراد است که این روند استخدام، ضربه‌ی مهلک به ساختار ادارات دولتی است و ترقی کشور را به چالش‌های بزرگی روبرو می‌کند.

یکی از شهروندان که نخواست مشخصاتش ذکر شود، می‌گوید: شهروندان کشور در طی مراحل اسناد در ادارات دولتی به چالش و مشکلات فراوان روبرو هستند زیرا، در سایر ادارات افراد غیر واجط شرایط ، بدون توجه به درجه‌ی علمی آن‌ها به کار استخدام شده‌اند و توان انجام کار را ندارند. این شخص می‌افزاید که از جمله رئیس بست آی‌.تی مخابرات نیز یک مولوی است که هیچ‌گونه اطلاعات و سواد در این زمینه ندارد و نمی‌تواند مسئولیت‌های خویش را به شکل درست ادا کند و هم‌چنان سرپرست جدید وزارت معارف یک ملا است که هیچ‌گونه سابقه‌ی کاری در این بخش ندارد.

طالبان اما این اعتراضات شهروندان را رد می‌کنند و می‌گویند که در روند استخدام کارمند در بست‌های دولتی، هیچ‌گونه تعصب وجود ندارد و این گروه طبق توانمندی، استعداد و اعتبار کارمندان، آن‌ها را در بست‌های مورد می‌گمارند. طالبان ادعا دارند که بخاطر این اعتراضات شهروندان، در عده‌ی از بست‌های بلندرتبه‌ی دولتی جابجایی‌ صورت گرفته است.

تغییرات را که طالبان از آن حرف می‌زنند، در واقع جابجایی افراد است که مربوط به اعضای گروه طالبان می‌شوند و فقط تغییر بست یافته‌اند. در این تغییرات والی پشین پنجشیر به عنوان والی ولایت لوگر و والی قبلی ولایت لوگر به عنوان معاون والی این ولایت مقرر شده است. معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله به عنوان معین تآمیناتی این وزارت و معین تآمیناتی پشین به عنوان والی ولایت پنجشیر معرفی شده است. تمام تغییرات را که طالبان از آن به عنوان اصلاحات بدون تبعیض یاد می‌کنند، به همین روند بوده و هیچ یک از شهروندان غیر از عضو گروه طالبان، مورد گزینیش برای کدام بستی قرار نگرفته‌ است.

براساس یک گزارش دیگر از ولایت غزنی، چند روز قبل طالبان برای ۱۹ بست یک اداره‌ی دولتی در این ولایت امتحان رقابتی(نمایشی) برگزار کردند. در این رقابت از ۴۰۰ تن امتحان گرفته شده و ۶۰ تن در مصاحبه خواسته شده است.

یکی از اشتراک کنندگان در این آزمون رقابتی به مجله‌ی اورال می‌گوید که طالبان در انتصاب کارمندان این بست‌ها خویشتن‌خوری کرده‌اند و امتحان را فقط به گونه‌ی نمایشی برگزار کرده‌اند. قرار گفته‌های این شخص ۱۹ تن که در مرحله‌ی استخدام راه یافته‌اند همه عضویت گروه طالبان را دارند و در لیست که مشخصات این افراد درج شده دیده می‌شود که سه برادر هم‌زمان به مرحله‌ی استخدام راه یافته‌اند. این سه برادر از قوم پشتون هستند و عضویت گروه طالبان را دارند.

این شخص هم‌چنان می‌افزاید که در انتصاب این کارمندان استعداد و توانمندی در نظر گرفته نشده است. بسیاری از متقاضیان توانمند و دارنده‌ی درجه‌ی تحصیلی بلند از پروسه‌ی استخدام حذف شده و افراد موفق با درجه‌ی تحصیلی پائین، بدون استعداد کاری، فقط بخاطر داشتن ریش و عضویت گروه طالبان در این بست‌ها راه یافته‌اند. 

با این حال ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان می‌گوید:" تقرر کارمندان کاملا درست است و امارت اسلامی تلاش بر این دارد که افراد قابل اعتماد را در کار استخدام کند و اشخاص که به تازگی در کار گماشته شده‌اند، همه‌ی‌شان قابل اعتماد امارت اسلامی می‌باشند.

مطالب بیشتری در این بخش