محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

طالبان با روسیه قرارداد واردات تیل، گاز و گندم را امضا کرده‌اند طالبان با روسیه قرارداد واردات تیل، گاز و گندم را امضا کرده‌اند

طالبان با روسیه قرارداد واردات تیل، گاز و گندم را امضا کرده‌اند

ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهور روسیه در نشست با روسای اطلاعات کشورهای مشترک‌المنافع گفت: مشخص است که تروریست‌های بین المللی در افغانستان می‌توانند برنامه‌های جنایت‌کاری را در برابر کشورهای مرزی، از جمله کشورهای مشترک‌المنافع ایجاد کنند.

او همچنین گفت: تروریست‌ها ممکن است سعی کنند هم‌دستان خود را جذب کنند و سلول‌های جدید ایجاد کنند.

پوتین تأکید کرد که وضعیت دشواری در افغانستان ایجاد شده و گروه‌های تروریستی بطور فعالانه فعالیت دارند.

این در حالی است که طی روزهای اخیر برخی کشورهای جهان بخصوص کشورهای همسایه از وجود گروه‌های تروریستی در کشور ابراز نگرنی کرده‌، آنان ادعا دارند که گروه‌های تروریستی در افغانستان فعالیت دارند؛ اما طالبان این ادعاها را رد کردند.


در عین حال حاجی نورالدین عزیزی سرپرست وزارت تجارت و صنعت افغانستان به رویترز گفت که طالبان یک قرارداد موقت با روسیه برای تامین تیل دیزل، گاز و گندم به افغانستان امضا کرده اند.

عزیزی گفت که این وزارت برای تنوع بخشیدن به شرکای تجاری خود تلاش می کند و روسیه به گروه طالبان تخفیفی برای میانگین قیمت جهانی کالاها ارائه کرده است.

این اقدام، اولین معامله بزرگ اقتصادی بین المللی شناخته شده ای است که طالبان از زمان بازگشت آنها به قدرت بیش از یک سال پیش منعقد کرده است، می تواند به کاهش انزوای این گروهی اسلام گرا و افراطی کمک کند که عملاً ارتباط آن با سیستم بانکی جهانی قطع کرده است.

هیچ کشوری به طور رسمی این گروه را به رسمیت نمی شناسد، گروهی که در یک شورش 20 ساله علیه نیروهای غربی و متحدان محلی افغانستانی آنها قبل از ورود به کابل در پی یک عقب نشینی نیروهای آمریکایی جنگید.

دیپلمات های غربی گفته اند که این گروه باید مسیر خود را در مورد حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان تغییر دهد و ثابت کند که برای به رسمیت شناختن رسمی، روابط خود را با گروه های شبه نظامی بین المللی قطع کرده است.

روسیه به طور رسمی دولت طالبان را به رسمیت نمی شناسد، اما مسکو میزبان رهبران این گروه تروریستی در آستانه سقوط کابل بود و سفارت آن یکی از معدود سفارتخانه هایی است که در پایتخت افغانستان باز مانده و اخیر مورد حمله انتحار قرار و دو دیپلومات این کشور کشته شده است.

عزیزی گفت: این قرارداد شامل عرضه سالانه حدود یک میلیون تن تیل، یک میلیون تن دیزل، 500 هزار تن گاز مایع (LPG) و دو میلیون تن گندم توسط روسیه خواهد بود.

روز چهارشنبه، خبرگزاری دولتی روسیه تاس به نقل از ضمیر کابلوف، نماینده ویژه مسکو در امور افغانستان، تایید کرد که "توافقات اولیه" در مورد تامین سوخت و مواد غذایی به کابل حاصل شده است.

وزارتخانه های انرژی و کشاورزی روسیه بلافاصله به درخواست ها برای اظهار نظر در مورد توافق پاسخ ندادند. دفتر معاون نخست وزیر روسیه، الکساندر نواک، که مسئولیت نفت و گاز را بر عهده دارد، نیز بلافاصله پاسخی نداد.

عزیزی گفت که این توافق برای یک دوره آزمایشی نامشخص اجرا می شود و پس از آن انتظار می رود هر دو طرف در صورت رضایت از این توافق، یک قرارداد طولانی مدت امضا کنند.

او از ارائه جزئیات در مورد قیمت یا روش های پرداخت خودداری کرد، اما گفت که روسیه با تخفیف در بازارهای جهانی برای کالاهایی که از طریق جاده و ریل به افغانستان تحویل داده می شود، موافقت کرده است.

اقتصاد در بحران
از زمانی که طالبان دوباره قدرت را به دست گرفتند، افغانستان پس از قطع کمک های توسعه ای که کشور به آن متکی بود و در آغاز تحریم هایی که بخش بانکی را تا حد زیادی منجمد کرده است، در بحران اقتصادی فرو رفته است.

این توافق تجاری احتمالاً در ایالات متحده که مقامات آن مذاکرات منظمی با طالبان در مورد برنامه های سیستم بانکی این کشور داشته اند، از نزدیک مشاهده می شود.

واشنگتن از ایجاد یک صندوق امانی سوئیسی برای برخی از ذخایر بانک مرکزی افغانستان در ایالات متحده خبر داده است. طالبان خواستار آزادی کل مبلغ حدود 7 میلیارد دالر شده و گفته اند که این وجوه باید برای عملیات بانک مرکزی مصرف شود.

عزیزی گفت که اطلاعات  بین المللی نشان می دهد که بیشتر افغانستانی ها زیر خط فقر زندگی می کنند و دفتر او برای حمایت از تجارت و اقتصاد از طریق ارتباط بین المللی تلاش می کند.

او گفت: «افغانستانی ها به شدت نیازمند هستند. هر کاری که انجام می دهیم بر اساس منافع ملی و منافع مردم انجام می دهیم.»

او گفت که افغانستان در حال حاضر  نیز مقداری گاز و نفت از ایران و ترکمنستان دریافت می کند و روابط تجاری قوی با پاکستان دارد، اما می خواهد تنوع ایجاد کند.

او گفت: «یک کشور ... نباید تنها به یک کشور وابسته باشد، ما باید راه های جایگزین داشته باشیم.»

مطالب بیشتری در این بخش