

آنتونی بلینکن؛ راهکار کمک های اقتصادی برای زنان افغانستانی را مهیا می کنیم
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در هنگام حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، به راه اندازی راهکار برای مقاومت اقتصادی زنان افغانستانی تعهد کرد.
بلینکن میگوید: «زنان، مهم نیست در کجا زندگی میکنند، باید در هر جنبهای از زندگیشان از حقوق برابر برخوردار باشند.»
پس از اینکه طالبان در اگست 2021، کابل، پایتخت افغانستان را به تحویل خود درآوردند و نظام مورد حمایت بینالمللی را سرنگون کردند، در ابتدا گروه طالبان خود را نسبت به دهه 1990 معتدل اعلان کردند.
در ابتدا، مقامات طالبان از اجازه دادن به زنان برای ادامه کار و دختران برای ادامه تحصیل صحبت کردند.
اما در عمل، آنها یک دولت کاملاً مردانه تشکیل دادند که مملو از جنگجویان حاکمیت تندروشان هستند که دختران را بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکاتب منع کرده اند، لباس مورد نظر خود را تحمیل کردند که فقط چشم ها را دید و دسترسی زنان را به کار محدود کرده اند.
طالبان همزمان با خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو از افغانستان، کابل را تحویل گرفتند و به جنگ نزدیک به 20 ساله علیه شورشیان طالبان را پایان دادند.
اما جهان از به رسمیت شناختن حکومت طالبان امتناع کرده است و از آنها خواسته است که به حقوق بشر احترام بگذارند و نسبت به گروه های دیگر مدارا کنند.
ایالات متحده و متحدانش میلیاردها دالر بودجه انکشافی را که دولت را سرپا نگه داشته و همچنین میلیاردها دارایی ملی افغانستان را مسدود کرده اند.
همچنین جو بایدن، رییسجمهور ایالات متحدهی امریکا نام افغانستان را از فهرست متحدان غیرناتوی کشورش حذف کرده است.
کاخ سفید روز گذشته (جمعه) در یادداشتی به وزارت امور خارجهی این کشور، از حذف نام افغانستان از فهرست متحدان امریکا خبر داده است.
در یادداشت جو بایدن آمده است که نام افغانستان بهعنوان متحد اصلی امریکا مطابق به قانون کنترول صادرات تسلیحات، حذف شده است.
رییسجمهور امریکا افزوده است: «با توجه به اختیاراتی که توسط قانون اساسی و قانونهای ایالات متحدهی امریکا بهعنوان رییس جمهور به من داده شده است، از جمله بخش ۵۱۷ قانون کمک خارجی ۱۹۶۱، با اصلاحیه قانون (22 U.S.C. 2321k) به این قانون پایان میدهم.»
قابل ذکر است که در این یادداشت به وزارت خارجهی دستور همهگانی کردن این موضوع، از سوی بایدن نیز صادر شده است.
در همین حال وزارت امور خارجه امریکا اعلام کرده است که این کشور نزدیک به ۳۲۷ میلیون دالر کمک بشردوستانه برای افغانستان اختصاص میدهد.
از این مقدار کمک نزدیک به ۱۱۹ میلیون دالر آن برای مهاجرین افغانستانی در کشورهای منطقه و نزدیک به ۲۰۸ میلیون دالر دیگر از طریق دفتر کمکهای بشردوستانه آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده در داخل افغانستان مصرف خواهد شد.
وزارت خارجه امریکا گفته است که میزان کمکهای این کشور از مردم افغانستان پس از تسلط طالبان به یک میلیارد دالر میرسد.
این وزارت گفته است که ایالات متحده همچنان به مردم افغانستان متعهد است و از دیگر اعضای جامعه بینالمللی میخواهد که به تعهدات دادهشده برای حمایت از واکنش بشردوستانه در افغانستان پابند باشند.
افغانستان پس از رویکارآمدن طالبان با بحران بشری مواجه شده است. در حال حاضر نیمی از جمعیت این کشور با گرسنگی مواجهاند و نیاز به کمک دارند.