

زنان افغانستانی خواستار اقدام عملی سازمان ملل متحد نسبت به وضعیت زنان و مردم هزاره شدند
زنان افغانستانی روز دوشنبه در سازمان ملل درخواست کردند تا اقدامات بین المللی محکمی برای رسیدگی به "آپارتاید جنسیتی و قومی" در کشورشان از زمان به قدرت رسیدن طالبان در سال گذشته انجام شود.
محبوبه سراج، روزنامه نگار افغانستانی در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو گفت: امروز حقوق بشر در افغانستان وجود ندارد.
این روزنامه نگار گفت که از به صدا درآوردن زنگ خطر در مورد تضعیف حقوق زنان و دختران در افغانستان "بیمار و خسته" است و هیچ اقدامی نمی بیند.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت در ماه اگست سال گذشته، محدودیتهای سختی را بر دختران و زنان برای پیروی از دیدگاه ریاضتآمیز خود از اسلام اعمال کردهاند - و عملاً آنها را از زندگی عمومی بیرون میکشند.
اسلام گرایان تندرو مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه را در تمام ولایات تعطیل کرده و زنان را از بسیاری از مشاغل دولتی منع کرده اند.
آنها همچنین به زنان دستور دادهاند که به طور کامل در ملاء عام بپوشانند، در حالت ایدهآل با برقع فراگیر.
راضیه صیاد، وکیل افغانستانی و کمیسر سابق کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، به شورا گفت: «زنان افغانستان اکنون به رحمت گروهی سپرده شده اند که ذاتاً ضد زن هستند و زنان را به عنوان انسان نمی شناسند». .
"پسرفت سرسام آور"
سراج در جریان مناظره ای که به طور خاص بر حقوق زنان و دختران در افغانستان متمرکز بود، به شورا گفت: "زنان آن کشور، ما وجود نداریم... ما حذف شده ایم."
او از نهاد عالی حقوق بشر سازمان ملل خواست تا هر اقدامی را برای بهبود وضعیت انجام دهد.
من از همه شما التماس دارم: لطفاً اگر این شورا کاری دارد انجام دهید! او گفت، و افزود که "در غیر این صورت، لطفاً در مورد آن صحبت نکنید. زیرا صحبت کردن در مورد افغانستان ارزان بوده است".
"تو باید کاری کنی."
او و دیگران پیشنهاد کردند که شورا می تواند یک گروه مستقل از کارشناسان را برای نظارت بر همه سوء استفاده ها ایجاد کند تا در نهایت مجرمان را مورد بازخواست قرار دهد.
او هشدار داد: «فقط خدا می داند که چه نوع جنایاتی گزارش نمی شود.»
همچنین زهرا جویا مدیر رسانه رخشانه، در طی صحبت مختصر ولی همه جانبه و مستند
در مورد وضعیت شکننده مردم هزارهصحبت کرد، وی گزارش اعضای پارلمان بریتانیا، گزارش ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان، گزارش دیدهبان حقوق بشر و گزارشهای چندین نهاد معتبر بینالمللی، را ریفرینس داد و خواستار توجه جامعه بین المللی به کشتار و تعبیض هدفمند نسبت به مردم هزاره شد.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق در افغانستان نیز بر نیاز فوری به تقویت پاسخگویی تاکید کرد و گفت که این وضعیت می تواند به عنوان "آپارتاید جنسیتی" توصیف شود.
اوایل روز دوشنبه، بنت اولین گزارش خود را در مورد وضعیت کلی حقوق ارائه کرد و به شورا هشدار داد که "افغانستانی ها در یک بحران حقوق بشری گرفتار شده اند که به نظر می رسد جهان در رسیدگی به آن ناتوان است."
او علاوه بر "پسرفت سرسام آور" در حقوق زنان و دختران، انبوهی از موارد نقض دیگر از جمله آزار و اذیت هزاره ها و دیگر اقلیت های شیعه را برشمرد.
هزارههای شیعه افغانستان دهها سال است که با آزار و اذیت روبرو بودهاند، به طوری که طالبان متهم به جنایت و قتل عام علیه این گروه از سالهای 1996 تا 2001 متهم هستند و پس از رسیدن به قدرت در سال گذشته دوباره به قدرت رسیدند.
بنت گفت که هزاره ها و گروه های دیگر "به طور خودسرانه دستگیر، شکنجه شده، به طور اجمالی اعدام شده اند، از سرزمین های سنتی آواره شده اند، در معرض مالیات تبعیض آمیز قرار گرفته اند و در غیر این صورت به حاشیه رانده شده اند."
آنها همچنین هدف حملات مکرر از جمله توسط دشمن طالبان، گروه دولت اسلامی - خراسان هستند که آنها را بدعت گذار می داند.
بنت به شورا گفت: "به نظر می رسد این حملات ماهیت سیستماتیک دارند و عناصری از یک سیاست سازمانی را منعکس می کنند."
جنایات بین المللی جدی ترین جنایات مورد توجه جامعه جهانی را شامل می شود: جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی.
هیئت سازمان ملل متحد در افغانستان مقامات طالبان را به ارعاب و آزار کارکنان زن خود از جمله بازداشت سه زن برای بازجویی در روز دوشنبه متهم کرده است.