

طالبان مکاتب دخترانه در ولایت پکتیا را که برای مدت کوتاهی باز شده بود، بستند
سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان میگوید که والدین در افغانستان نسبت به شرایط کنونی نمیخواهند که دخترانشان به مکتب بروند.
نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف طالبان امروز یکشنبه، بیستم سنبله طی یک سخنرانی در ارزگان گفته است که با توجه به شرایط کنونی مردم خود نمیخواهند که دختران ۱۶ سالهی شان را به مکتب بفرستند.
به گفته شاهدان و پست های شبکه های اجتماعی، مقامات طالبان روز شنبه مکاتب دخترانه بالای صنف ششم را در ولایت پکتیا در شرق افغانستان تعطیل کردند. مکاتب پس از توصیه بزرگان قبیله و مدیران مکاتب برای مدت کوتاهی افتتاح شده بود.
در اوایل ماه جاری، چهار مکتب دخترانه بالای صنف 6 در گردیز، مرکز این ولایت، و یک مکتب در ولسوالی سمکانی بدون مجوز رسمی از وزارت معارف طالبان شروع به کار کردند.
روز شنبه هر پنج مکتب بار دیگر توسط طالبان بسته شد.
طبق پستهای رسانههای اجتماعی، دهها شاگردان مکاتب - برخی با برقع سر تا پا، برخی دیگر با لباس مکتب و روبندهای سفید - روز شنبه در شهر گردیز تظاهرات کردند.
محمد صدیق باشنده گردیز گفت که از اینکه دو خواهرش می توانند به مکتب بروند خوشحال بود، اما طالبان با بستن مکاتب دخترانه او را ناامید کردند.
سخنگویان دولت طالبان و مقامات وزارت معارف فوراً برای اظهار نظر در دسترس نبودند.
یک سال پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، دختران نوجوان هنوز از رفتن به مکاتب منع شدهاند و زنان باید از سر تا پا خود را در ملاء عام بپوشانند و فقط چشمانشان نمایان باشد. به نظر میرسد که تندروها در دولت تحت رهبری طالبان که محدودیتهای شدیدی را برای دسترسی دختران و زنان به تحصیل و مشاغل اعمال میکند.
حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین، روز پنجشنبه در یک رشته توئیت به مناسبت روز جهانی سوادآموزی، روحانیون محترم، بزرگان و بانفوذین افغانستان را تشویق کرد تا «تا جایی که امکان دارد، تحصیل فرزندانمان اعم از دختر و پسر را تشویق کنند».
هفته گذشته، خالقیار احمدزی، رئیس اطلاعات و فرهنگ پکتیا به رسانه های محلی گفت که مکاتب دانش آموزان دختر بالای صنف ششم در این ولایت بازگشایی شده است.
او گفت: «این تصمیم توسط رهبری مکاتب محلی گرفته شده است و بر اساس یک دستور رسمی نیست.»
از زمان به دست گرفتن قدرت، طالبان برای حکومت کردن و در انزوا ماندن بین المللی مبارزه کرده اند. رکود اقتصادی میلیونها افغانستانی را به فقر و گرسنگی کشانده است زیرا جریان کمکهای خارجی به یک قطره کاهش یافته است.
در همین حال مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که استخبارات طالبان در پکتیا چهار خبرنگار محلی را بهخاطر پوشش تظاهرات دختران دانشآموز بازداشت کردهاند.
بهگفته این مرکز، طالبان هر کدام این خبرنگاران را بهصورت جداگانه حدود چهار ساعت مورد بازجویی قرار داده و رها کردهاند.
صبح دیروز (شنبه، ۱۹ سنبله) صدها دانشآموز دختر در گردیز، مرکز پکتیا در اعتراض به بستهشدن دوبارهی مکاتب دخترانه تظاهرات کردند. اخیرا برای دو هفته مکاتب در پکتیا بهروی دختران باز شده بودند.
اعتراض این دختران حمایت گستردهی چهرههای سیاسی و فعالان را در پی داشته است.
مدیران مکتبها و فشار مردمی سبب شده است تا در پکتیا برخی دختران به مکتب بروند
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01764