

طالبان؛ تحقیقات کامل در مورد انفجار در نزدیکی سفارت روسیه در کابل را وعده می کنند
شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله انتحاری بر سفارت روسیه در کابل را «تروریستی» خوانده و محکوم کرد. این شورای از طرفهای درگیر در افغانستان خواستند تا امنیت اماکن دیپلماتیک را رعایت و تضمین کنند.
ساعاتی پس از اینکه انفجار بزرگی سفارت روسیه در کابل را لرزاند، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با امیر خان متقی وزیر امور خارجه گروه طالبان تماس گرفت و وی از انجام تحقیقات منصفانه اطمینان داد. به گزارش رسانه های محلی طلوع نیوز، رهبر طالبان به لاوروف اطمینان داد که توجه ویژه ای به حادثه 5 سپتامبر صورت بگیرد. همچنین به وزیر امور خارجه روسیه اطمینان داد که امنیت سفارت را که در آن انفجار 10 کشته برجای گذاشت، بالا می برند.
در همین حال سخنگوی طالبان گفت که لاوروف این رویداد را کار سازمان های جنایتکار بین المللی می داند و بر مبارزه با آنها اصرار دارد.
یک انفجار مهیب روز دوشنبه 5 سپتامبر در مجاورت سفارت روسیه در کابل گزارش شد. اگرچه این مقام رسمی کشته شدن 10 نفر را تایید کرد، اما رسانه های محلی تلفات را بین 11 تا 15 گزارش کردند.
سرگی لاوروف که روز دوشنبه با همتای تاجیکستانی اش در مسکو حضور داشت، گفت که روسیه در مورد تازه ترین تحولات پس از حمله بر سفارت روسیه در کابل، با مقام های طالبان در تماس است. " دو تن از همکاران ما کشته شدند. ما تدابیر را به خاطر تقویت امنیت محوطه سفارت افزایش داده ایم. همچنان با منابع استخباراتی افغانستان در تماس استیم. امیدواری داریم که مسئولان این حمله تروریستی بازداشت شوند و به زودی مورد مجازات قرار گیرند."
ضمیر کابلوف، نمایندهی ویژهی رییسجمهور ولادیمیر پوتین برای افغانستان و مدیر بخش دومی آسیایی وزارت خارجه در طی مصاحبه با تلویزیون افغانستان انترنیشنل گفته است. روسیه میدانند که گروه طالبان در این حمله نقش ندارند. اما این حمله نشان داد که طالبان در میان مردم افغانستان جایگاه و پشتیبان ندارد و از تامین امنیت حتی در ساحه سبز دیپلماتیک در متن کابل نیز عاجز هستند.
گروه طالبان حمله در نزدیکی سفارت روسیه را محکوم کردند. عبدالقهار بلخی، سخنگوی طالبان در امور خارجه نیز در مورد این رویداد گفت که تحقیقات همه جانبه در این مورد آغاز شده و اقدامات بیشتر برای حفاظت از سفارت و جلوگیری از وقوع چنین حوادث احتمالی در آینده اتخاذ خواهد شد.
بلخی در توییتر خود نوشت: «امنیت ما تحقیقات همه جانبه ای را آغاز کرده و اقدامات بیشتری را برای محافظت از سفارت و جلوگیری از این گونه حوادث احتمالی که مانع فعالیت سفارت شود، اتخاذ خواهد کرد. دشمنان با چنین اقدامات منفی می خواهند تا روابط دو کشور را خراب می کنند.»
انفجارهای پشت سر هم در افغانستان یک امر عادی است.
گفتنی است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اواسط ماه اگست سال گذشته، این کشور شاهد انفجارهای پشت سر هم بوده است. بر اساس گزارش رسانهها، تعداد کشتهشدگان در این کشور در زمان حکومت رئیسجمهور پیشین اشرف غنی بیشتر بود، اما تعداد انفجارها در رژیم او کمتر بود. در این گزارش آمده است که انفجار بمب در پایتخت به یک امر عادی در رژیم طالبان تبدیل شده است. مقامات گفتند که در 2 سپتامبر، یک روحانی افراطی افغانستانی در میان کشته شدگان انفجاری بود که مسجدی در ولایت هرات را لرزاند.
طلوع نیوز گزارش داد که انفجار در جریان نماز جمعه در داخل مسجد رخ داد. در اوایل ماه گذشته، یک انفجار بزرگ در یک مسجد رخ داد که منجر به کشته شدن دو نفر و زخمی شدن بیش از 30 نفر شد.
در گذشته نیز چندین انفجار مرگبار در مسجد فاطمه (س) رخ داد که در آن بیش از 60 نفر جان خود را از دست دادند. پیش از این نیز یک مسجد شیعیان هدف یک انفجار مهیب قرار گرفت که بیش از 83 نفر را به شدت مجروح کردند.
داعش که در حال رقابت با طالبان برای قدرت در افغانستان است، بعداً مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. پس از این حمله، شورای امنیت سازمان ملل متحد (UNSC) این حادثه را محکوم کرد و بر لزوم سپردن قاتلان به دست عدالت تاکید کرد.
بنابر گزارش ها در طی هفته های اخیر کشت زنی طیاره های پهباد در فضای افغانستان بیشتر گردیده است. چند روز قبل كشته شدن يك عضومهم القاعده در يورش پهبادى امريكا در دهمزنگ كابل گزارش شد. در نتیجه این حمله که شب جمعه در منطقه دهمزنگ کابل صورت گرفت، یک عضو القاعده و چهار طالب کشته شدهاند. چند روز قبل نیز منابع محلی در تخار گفتند که هواپیماهای بیسرنشین چندین موشک را در روستاهای کتکجر و کهنهشاخ در مرز میان ولسوالیهای خواجه بهاوالدین و درقد تخار با تاجیکستان شلیک کردند. طالبان چیزی نگفتهاند. « البته منشا این حمله تا کنون قابل تایید نبست. برخی ها می گویند که ممکن روسیه این حملات را انجام داده باشند.
با سلطه ی طالبان بر افغانستان همه روز افغانستان شاهد حوادث کشتار، انفجار، جنایت و وضع قوانین خودساخته و افراطی گروه طالبان بوده است. مجله ی اورال گوشی هایی از حوادث در طی یک هفته گذشته را در طی عنوان گردآورده است: « گوشههایی از ظلم، کشتار و جنایت طالبان در افغانستان طی یک هفته گذشته» متن کامل مطلب را در لنک ذیل بخوانید: http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01759
همچنین در ماه اسد، سال جاری زمانی که افغانستان به تیتر خبر کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده در حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکا تبدیل شد، این کشور همچنین شاهد کشته و زخمی شدن حداقل ۱۲۰ نفر در ۵ حادثه جداگانه بود. بر اساس اطلاعات های گردآوری شده توسط توسط مجله ی اورال، دست کم ۴۳ نفر در حوادث جداگانه خشونت از جمله انفجارهای بمب در سراسر کشور کشته و ۶۲ تن دیگر زخمی شدند. در میان رویدادهای مهم، گزارش رسانه ها مدعی شد که در روز جمعه بر اثر انفجار یک بمب جاسازی شده در یک گاری دستی در یکی از خیابان های منطقه سرکاریز شهر کابل، ۲۶ نفر کشته و ۳۸نفر دیگر زخمی شدند. سپس روز شنبه در یک حادثه مشابهی در پل سوخته در طی انفجار فهرست زخمیان انفجار دیروز در پلسوخته در غرب کابل که در اختیار رسانه ها قرار گرفته است، نشان میدهد که تنها ۲۲ زخمی تنها به شفاخانه فردوس انتقال داده شدهاند. متعاقباً اعلام شد که داعش مسئولیت حمله در منطقه شیعه نشین را بر عهده گرفت. همچنین در ۱۶ اسد باشندهگان ساحه اسپینکلی شهر کابل گفتند که چاشت روز، یکشنبه، ۱۶ اسد، صدای یک انفجار را در این ساحه شنیدهاند. علاوه بر اینهادر همان ماه اسد، حداقل چهار ستیزه جو و دو مقام پلیس از جمله یک افسر پلیس زن در جریان عملیات نیروهای امنیتی در پایتخت کشور کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند. به گزارش این خبرگزاری، یکی از مدیران سابق بخش پرستاری شفاخانه استقلال و یک تن دیگر توسط افراد مسلح ناشناس در کابل کشته شدند. علاوه بر این، سارقان مسلح یک صراف را در مرکز ولایت پروان کشتند و چهار نفر نیز توسط افراد مسلح ناشناس در کنر کشته شدند. در آغاز بحران انسانی شدید در افغانستان، دست کم 19 نفر بر اثر انفجار یک نارنجک در جریان بازی کریکت در کابل در 30 جولای، جایی که هزاران نفر برای تماشای مسابقه بین تیم های بند امیر و پامیر زلمی جمع شده بودند، کشته شدند.
در اوایل ماه اسد در سال جاری نیز، هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گزارشی را در مورد قتل های خودسرانه توسط طالبان منتشر کرد. در این گزارش ادعا شده است که "دولت تمام مردانه طالبان" در طی یک ماه گذشته فرمان عفو خود را نقض کرده و بیش از 10 نیروی امنیتی را کشته است. بر اساس این گزارش، مقامات بالفعل با سرکوب اعتراضات و محدود کردن آزادی رسانه ها، مخالفت خود را محدود کرده اند. این گزارش بازداشت های خودسرانه روزنامه نگاران، معترضان و فعالان جامعه مدنی را محکوم می کند.
بتازگی وزارت خارجه ناروی میگوید که این کشور با توجه به رابطه طالبان و القاعده از این گروه «ناامید» شده است. ایویند واد پترسون، مقام بلندپایه وزارت خارجه ناروی میافزاید که طالبان در افغانستان مسیر اشتباهی را طی میکنند.
ناروی اولین کشور اروپایی بود که از یک هیات طالبان میزبانی کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، قبلا در طی یک بیانیه که پس از کشته الظواهری پخش شد، گفت که گروه طالبان با پناه دادن به رهبر القاعده توافق دوحه را نقض کردهاند. وزیر خارجه آمریکا گفت که طالبان عملا تمایل جهان برای به رسمیت شناختن خود و عادیسازی روابط با این گروه به عنوان یک دولت را از دست دادهاند. ظاهرا پیام وزیرخارجه آمریکا وضعیت را برای گروه طالبان بدتر کرده است.
همچنین در آنزمان جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا: کاخ سفید برای کشتن «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده در حمله پهپادی در کابل تأیید بصری دارد و نیازی به تأیید بیشتر نیست. ما تأیید دیانای نداریم و قرار نیست این تأیید را بگیرم، چرا که بر اساس منابع و روشهای متعددی که اطلاعات را جمعآوری کردیم، به آن نیازی نداریم. همچنین جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور امریکا میگوید که کاخ سفید در حال برقراری ارتباط با طالبان است تا بررسی کند که این گروه از موقعیت ایمن الظواهری آگاه بوده و به او پناه دادهاند یا خیر. همچنین لیندسی گراهام، سناتور شناخته شدهی جمهوریخواه ایالات متحدهی امریکا با اشاره به عملکرد اخیر رییسجمهور جو بایدن در کابل گفته است که ایالات متحده باید سیاستهای خود را به سرعت تنظیم کند تا از حملههای همانند یازدهم سپتمبر جلوگیری گردد، زیرا به باور او مرز شکسته و پناهگاه امن تروریستها در افغانستان فرمولی برای فاجعه است. این سناتور امریکایی همچنان با اشاره به گزارش رسانه (سیبیاس) مبنی بر بیخبری طالبان از حضور ایمن الظواهری، رهبر کشته شده القاعده در کابل گفته است «پاسخ آنها نه تنها توهین به اطلاعات امریکا بلکه یگانه چیزی را که باید در مورد به اصطلاح طالبان جدید بدانیم این است که آنها همان طالبان قدیم و دهه نود اند.» او با تمسخر خطاب به طالبان گفته است «با درنظر داشت شرایط مربوط به تسلط طالبان در افغانستان جای تعجب بود اگر طالبان حضور رهبر القاعده را در کابل تأیید میکردند.» رسانه امریکایی واشنگتن فریبیکن به نقل از نیکی هیلی، نماینده پیشین امریکا در سازمان ملل در مطلبی نگاشته که او به این باور است که با تسلط طالبان در افغانستان، این کشور بار دیگر به لانهی امن تروریستان مبدل شده و هراسافگنان آزادانه در آنجا عمل میکنند. خانم هیلی با اشاره به خروج بیقیدوشرط امریکا از افغانستان افزوده است که این عقبنشینی فاجعهبار جو بایدن، بهویژه حمله اخیر هواپیمای بدون سرنشین امریکا در کابل که منجر به کُشته شدن ایمنالظواهری، رهبر القاعده شد، جهان را کمتر امن کرد و این یک سیلی بود به روی نظامیان امریکایی که در ارتش این کشور خدمت کردهاند. همچنین خانم هیلی گفته است: «امریکا هرگز نمیتواند طالبان را بهرسمیت بشناسد، طالبان را تامین مالی کند، یا چشم ما را از منطقه دور کند.» این نماینده پیشین امریکا در سازمان ملل با اشاره به اینکه طالبان در گفتوگو با ایالات متحدهی امریکا بارها وعده داده بودند که به رهبران گروههای تروریستی از جمله القاعده پناه نخواهند داد تصریح کرده است: «حمله به الظواهری نشان میدهد که نمیتوان به دولت جهادی اعتماد کرد.» با این حال، شماری از رهبران جمهوریخواه با ابراز ناراضایتی از عملکرد جو بایدن گفته اند که ظهور مجدد القاعده در افغانستان همچنان فشار بر دولت بایدن را افزایش میدهد تا کمکهای بشردوستانه دالری را که از زمان سقوط افغانستان به طالبان راه فرستاده میشود، قطع کند. همچنین توماس نیکلسون نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان میگوید که کشته شدن رهبر القاعده در کابل تردیدها در مورد تعهدات طالبان را تقویت میکند. آقای نیکلسون امروز چهارشنبه(12 اسد) در واکنش به کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده در صفحه تویترش نوشته:" طالبان در نشست تاشکند تعهد خود را تکرار کرده بودند که افغانستان پناهگاه ترویستها نمیشود". او نوشته: هفته گذشته در نشست تاشکند گفته بودند که کنترل کامل بر خاک افغانستان دارند تا کشورها را برای دریافت کمک به افغانستان متقاعد کنند. او با تاکید پرسیده آیا طالبان از اقدام علیه رهبر القاعده غافل و ناتوان بودند؟ یا نخواسته بودند؟ رهبر القاعده در یک حمله هوایی امریکا در کابل کشته شد موضوع که بار دیگر نقاب از چهره طالبان برداشت،گروهی که با هزاران ترفند و نیرنگ تا یک اندازه خوشبینی را از جهان کسب کرده بود و اکنون که دشمن شماره یک امریکا در مهانخانه طالبان کشته می شود پیامد های زیان بار را برای این گروه به همراه خواهد داشت از براندازی به صورت مکمل تا انزوایی کامل این گروه اکنون باید منتظر ماند گروه طالبان با جسد رهبر القاعده چی می کنند گرچه به ظاهر تمام رهبران طالبان از این اقدام امریکا ناراض است ولی تا کنون در باره مرگ رهبر القاعده چیزی نگفته است.
این در حالیست که گروه طالبان که بهشدت محتاج به رسمیت شناختهشدن و کاملا وابسته به کمک های غرب هستند، با رخداد این حادثه بار دیگر نزد جهانیان به عنوان گروهی حامی تروریسم که برای سازمانهای تروریستی در داخل افغانستان پایگاه فراهم میکند، شناخته و ثابت شده است. چنانجه قبلا نیز شماری از سناتورهای امریکایی از دبیرکل سازمان ملل خواسته بودند، اینک به احتمال زیاد، شورای امنیت سازمان ملل بهزودی تحریم سفر مقامهای طالبان را دوباره اجرایی خواهد کرد و رهبران این گروه دوباره در افغانستان محدود و منزوی ترخواهند شد. و عصبانیت طالبان از این حمله نیز به همین دلیل است؛ زیرا آنان بهخوبی میدانند که کشته شدن الظواهری برای طالبان عواقب خطرناک دارد. حمله هوایی آمریکا به کابل و حذف الظواهری بسیار شبیه حمله ۱۱ سال پیش به خانهای در ایبت آباد پاکستان بود که به حذف اسامه بن لادن منجر شد. پس از آن حمله، روابط آمریکا و پاکستان که یک متحد غیرناتویی مهم آمریکا محسوب میشد، به تیرگی گرایید و پاکستان عملا همکاریهای خود با آمریکا برای مبارزه با تروریسم را صفر کرد. حالا حمله به کابل و حذف الظواهری میتواند همان روابط نصفنیمه آمریکا با طالبان را نیز قطع کند به خصوص مذاکرات برای آزادسازی ذخایر ارزی افغانستان را که در آمریکا مسدود شدهاند، به حالت تعلیق درخواهد آمد.
اما طالبان پس از چهار روز سکوت، حضور و کشته شدن الظواهری را در کابل منکر گردیده و در شماری از ولایات مردم را مجبور کرده اند تا به خیابان ها بیایند و بر علیه امریکا شعار بدهند و تظاهرات کنند.
تا کنون نیز گروه طالبان کشته شدن ایمن الظواهری را در کابل انکار می کنند.
کنسل روسیه و محافظ وی در میان کشته های انفجار امروز در کابل
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01758
پاکستان؛ ادعاهای ملا یعقوب تاسف بار و هنجارهای دیپلماتیک را زیر پا می گذارد
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01762
حمله در قلعه شهاده ادامه سریال تاریخی هزاره کشی است؟
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=social&id=01660
واکنش ها نسبت به انفجار در قلعه شهاده در کابل بیشتر بخوانید: http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01659
وقوع انفجار دوم در غرب کابل بیشتر بخوانید: http://oralmagazine.org/post?subcat=featured&id=01658
طالبان در بلخ پرچم های عزاداران عاشورا را از مکان های عمومی جمع آوری کردند بیشتر بخوانید: http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01657
طالبان؛ قانون اساسی لازم نیست/ اما علت لزوم و تاریخچه قانون اساسی در افغانستان
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01761
مجیب الرحمن، قربانی رقابت های درون گروهی طالبان شد که غیر پشتون بودن روند را تسریع کرده است؟
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01756
ابراز نگرانی هند و امریکا نسبت به فعالیت و تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01746
طالبان جسد ایمن الظواهری، رهبر القاعده را هنوز پنهان می کنند
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01741