محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

گوشه‌هایی از ظلم، کشتار و جنایت طالبان در افغانستان طی یک هفته گذشته گوشه‌هایی از ظلم، کشتار و جنایت طالبان در افغانستان طی یک هفته گذشته

گوشه‌هایی از ظلم، کشتار و جنایت طالبان در افغانستان طی یک هفته گذشته

هر روز ده ها و شاید صدها خبر و گزارش از  ابعاد مختلف ظلم و جنایت گروه طالبان در قبال مردم افغانستان به نشر میرسد. اما همه میدانیم که اینهمه گزارش و خبر نیز هیچگاهی تمام ظالم و جنایات جاری در افغانستان را پوشش نمی دهند. مجله ی ضمن این مطلب تلاش نموده تا گوشی های از افغانستانی تحت حاکمیت طالبان را در یک هفته گذشته به بررسی بگیرد ولی این متن به هیچ وجه تمام ابعاد و تلخی های مردم افغانستان را منعکس نخواهد کرد.

در جدیدترین گزارش شاخص جهانی صلح که از سوی انستیتوت اقتصاد و صلح منتشر شده، از میان ۱۶۳ کشور جهان، افغانستان به‌عنوان ناامن‌ترین کشور جهان شناخته شده است.

انستیتوت اقتصاد و صلح در ۲۰۲۲ با استفاده از ۲۳ عنصر غالبا به‌هم‌مرتبط نظیر تروریسم، جنگ‌های داخلی و بین‌المللی، مهاجرت، اعتراض‌‌های خشونت‌آمیز، صادرات و واردات اسلحه، بی‌ثباتی سیاسی و … در سه حوزه‌ به‌شمول امنیت و مصونیت اجتماعی، ادامه‌ی درگیری‌های داخلی و بین‌المللی و درجه نظامی‌سازی، شاخص‌های صلح را به روش کمی بررسی کرده است.

نتیجه‌ی این بررسی که سطح صلح در ۱۶۳ کشور و قلمرو مستقل را رده‌بندی و سروی کرده است، نشان می‌دهد که آرامش و صلح جهانی در سال ۲۰۲۰ با زوال ۰.۳ درصدی مواجه شده است. در چهارده سال گذشته، این بار یازدهم است که شاخص صلح و آرامش در سطح جهان کاهش را نشان می‌دهد.

سروی انستیتوت اقتصاد و صلح که ۹۹.۷ درصد جمعیت جهان را پوشش داده است، نشان می‌دهد که از مجموع ۱۶۳ کشور که سروی شده، ۹۰ کشور در داشتن آرامش پیشرفت داشته است، اما ۷۱ کشور دیگر نظر به سال‌های قبل، روند عقب‌گرد را طی می‌کند و فقط دو کشور هیچ تغییری نکرده است.

بر مبنای این گزارش آیسلند، کشور کوچکی در نقطه تقاطع اقیانوس اطلس شمالی و قطب شمال قرار دارد، از سال ۲۰۰۸ برای بار چهاردهم پیاپی عنوان آرام‌ترین و صلح‌‌آمیزترین کشور را به خود اختصاص داده است و کشورهای نیوزلند، ایرلند، دانمارک و آستریا مقام دوم تا پنجم را کسب کرده‌اند.


طالبان و خلق چالش بین المللی برای افغانستان 

كشته شدن يك عضومهم القاعده در يورش پهبادى امريكا در دهمزنگ كابل مدرک ها نشان دهنده ای کشته شدن یک عضو مهم القاعده در یورش پهپادهای امریکایی در دهمزنگ است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از افغانستان انترنشنل، مدرک ها نشان می‌دهد، که شب جمعه در یورش هواپیمای بدون سرنشین امریکا در منطقه دهمزنگ کابل، یک عضو القاعده و چهار طالب کشته شده‌اند.

یک منبع آگاه گفت، که هدف اصلی این یورش ابوحسن مجاهد، عضو مهم القاعده بوده است.

بر پایه این مدرک ها، در این یورش دو موتر، یک لندکروزر ضد مرمی و یک هایلکس، در دو کوچه مختلف هدف قرار گرفتند.

به گفته این منبع آگاه، در کنار این عضو مهم القاعده، چهار نفر دیگر به نام سید محمد، مبارز جهادالله فراهی، هجرت قریشی و ابو عمر لوگری نیز کشه شدند.

به گفته این منبع ابو حسن مجاهد که دو و نیم ماه پیش از مصر به افغانستان آمده بود، در یک مرکز نیروهای طالبان در لوگر فعالیت داشت و در روز حمله به کابل آمده بود.

این منبع افزود، که ابوحسن مجاهد در کابل در ریاست رجال برجسته با یک فرمانده طالبان به نام محمد شاه دیدار کرده بود و شب می‌خواست به خانه یک مقام طالبان برود که در راه هدف قرار گرفت.

روز شنبه منابع محلی گفتند، که در منطقه دهمزنگ در غرب شهر کابل هواپیمای بدون سرنشین حمله کرده است.


چند روز قبل نیز منابع محلی در تخار گفتند که هواپیماهای بی‌سرنشین چندین موشک را در روستا‌های کتک‌جر و کهنه‌شاخ در مرز میان ولسوالی‌های خواجه بهاوالدین و درقد تخار با تاجیکستان شلیک کردند. طالبان چیزی نگفته‌اند.

در همین حال فرمانده پیشین ستاد مرکزی امریکا در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت که ایالات متحده با خروج از افغانستان توانایی کمتری برای نظارت و سرکوب القاعده و داعش دارد. جنرال فرانک مکنزی از احتمال حمله علیه غرب نیز هشدار داد و گفت که یک سال پس از ترک افغانستان، امریکا کمتر امن است.

‏به گزارش هیل، اعضای حزب جمهوری‌خواه می‌خواهند رئیس جمهور امریکا را پس از انتخابات میان دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر استیضاح کنند.به نوشته این روزنامه، شماری از اعضای حزب جمهوری خواه معتقدند بایدن در کنترل مرزها، ویروس کرونا و خروج نیروها از افغانستان مرتکب "جنایات سنگین" شده است.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، در یادداشتی به کارمندان وزارت دفاع نوشت که به رغم خروج نیروها، کار امریکا برای مبارزه با تروریزم در افغانستان پایان نیافته است.

او در این یادداشت داخلی بر «تمرکز بی‌امان بر مبارزه با تروریزم» در افغانستان تاکید کرده است.


 ‏به گزارش رویترز، اخیرا و یک سال پس از حکومت طالبان، دادستان‌های دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه از قضات خواسته‌اند که تحقیقات در مورد جنایات جنگی در افغانستان از سر گرفته شود. دادستان کریم خان پیشتر گفته بود مدارک کافی درباره نقض حقوق بشر و حمله به غیرنظامیان توسط طالبان و داعش وجود دارد.

همچنین منابع محلی در زابل از درگیری طالبان با نظامیان پاکستانی در مربوطات این ولایت، خبر می‌دهند.

یک منبع معتبر محلی روز پنج‌شنبه، ۱۰ سنبله، می‌گوید که این درگیری دو روز قبل در ساحه زنزیر ولسوالی شملزوی ولایت زابل، اتفاق افتاده است.

به گفته منبع، درگیری سه ساعت به درازا کشیده است که در نتیجه آن، ۳ سرباز پاکستانی کشته و ۲ تن از افراد طالبان زخمی شده‌اند.

منبع علت وقوع این درگیری را ورود سربازان پاکستانی به داخل خاک افغانستان می‌خواند.

طالبان و حکومت پاکستان تا هنوز به‌گونه‌ رسمی در این مورد چیزی نگفته‌اند.

طالبان و نظامیان پاکستانی پیش از این نیز در امتداد خط دیورند درگیر شده‌اند.


خشونت و تلفات 

بنابرگزارش منابع محلی شب گذشته در روستای «بایقیزی» ولسوالی خواجه‌سبزپوش ولایت فاریاب رخ داده است.
به نقل از رسانه های محلی که این جوان «خلیفه خال‌دار» نام داشته توسط افراد ناشناس به خواب کشته شده است.
منابع به رسانه ها می‌افزایند که افراد مسلح این جوان را حوالی ساعت ۱۱:۵۰ دقیقه‌ی شب گذشته هنگامی که در بستر خواب بود، با شلیک پنج گلوله کشته‌ اند. « در حال حاضر در این منطقه تمام افراد مسلح متعلق به گروه طالبان هستند.»


بنابر گزارش منابع محلی اروز یکشنبه یک مهاجم انتحاری در جلو دروازه فرماندهی ولسوالی خاص کنر انتحار کرده است. 

اما نجیب‌الله، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت کنر می‌گوید مهاجم انتحاری قبل از رسیدن به هدف از سوی نیروهای این گروه کشته شده است.

همینطور بنابر گزارش منابع از هلمند  دیروز روز شنبه ۱۲سنبله نیز انفجاری در داخل مدرسه دینی حاجی خلیفه این ولایت رخ داده است.

مقام‌های طالبان کشته شدن سه کودک در این مدرسه را تائید کرده‌اند. به گفته طالبان سه کودک هم زخمی شدند.

اما منابع محلی می‌گویند انفجار در هنگام تدریس بوده و شمار بیشتری کشته شدند.

همچنین حمله ای  انتحاری حوالی ساعت ۱:۳۰ بعدازظهر روز جمعه، یازدهم سنبله، هنگام نماز جمعه در مسجدی در شهر هرات رخ داده است.
به گفته منابع مردمی تلفات این انفجار بیشتر از چیزیکه مقامات حکومتی گزارش داده‌اند، می‌باشد.
وزارت داخله حکومت طالبان می‌گوید در انفجار در مسجد گازرگاه هرات ۱۸ تن کشته و ۲۳ تن زخمی شده‌اند‌.

اما منابع مردمی در هرات می‌گویند که در انفجار مسجد گذرگاه شهر هرات به‌شمول مجیب‌ رحمان انصاری خطیب افراطی و جنجالی نزدیک به طالبان ۴۸ تن کشته و ۸۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

در همین حال طالبان از کشته شدن یک فرمانده مهم داعش در ولایت فراه خبر داده‌اند.

خبرگزاری پژواک به نقل از مسئولان محلی طالبان نوشته فرد کشته شده محمد امین، والی داعش برای ولایت فراه بوده است.

خبرگزاری باختر نوشته مقدار زیادی از مهمات این فرمانده داعش به دست طالبان افتاده است.


‏در عین حال منابع محلی می‌گویند طالبان یک فرد ملکی را در ولسوالی خنج ولایت پنجشیر تیرباران کردند و سپس جسد او را به دریا انداختند.
به گفته منابع این حادثه در روستای خاوری ولسوالی خنج رخ داده و طالبان قبل از تیرباران او، شکنجه‌اش کرده بودند.
مقام‌های طالبان در این مورد اظهار نظر نکردند.

همچنین ‏روز چهارشنبه، ۹ سنبله با انفجار یک بمب دستی در ولسوالی گرشک ولایت هلمند دو کودک کشته شدند. 

حافظ راشد هلمندی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت هلمند با تائید انفجار بمب دستی گفته است این دو کودک ۴ و ۶ ساله برادر بودند.

در همین حال «جبهه آزادی» با انتشار این ویدیو ادعا کرده است که در درگیری شب چهارشنبه ۱۰ سنبله با طالبان در کاپیسا ۶ نفر از اعضای این گروه را کشته و ۸ نفر دیگر را زخمی کرده است.

گفته می‌شود در این عملیات به یکی از قرارگاه‌های نظامی طالبان واقع در حصه دوم کاپیسا موسوم به پل میرویس کاریزی حمله شده بود.

مقام‌های طالبان تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

‏همینطور بنابر گزارش افغانستان اینترنشنال که می‌گویند جلال، یک فرمانده طالبان در ولایت کنر در هنگام تلاش برای تجاوز جنسی به زن یک طالب دیگر کشته شد.
جلال مهمان یکی از نیروهای طالبان بود و بعد از خوابیدن خانواده تلاش کرد به زن میزبان تجاوز کند اما شوهر بیدار می‌شود و متجاوز و زن خود را می‌کشد.

‏همچنین در جریان همین هفته ریاست عمومی استخبارات طالبان اعلام کرد که در یک عملیات در ناحیه چهارم شهر هرات، سه تن از افراد داعش را کشتند. هرچند برخی منابع می‌گویند که در این عملیات دو تن از افراد طالبان زخمی شده‌اند، اما استخبارات طالبان با انتشار ویدئویی در توییتر گفته به طالبان هیچ آسیبی نرسیده است.

همچنین منابع محلی در ولسوالی ورسج ولایت تخار از درگیری طالبان و نیرو‌های جبهه مقاومت خبر می‌دهند.

منابع می‌گویند که طالبان بر پاسگاه‌ نیروهای جبهه مقاومت در روستاهای حوض و یغنان ورسج ولایت تخار حمله کرده‌اند.

به گفته‌ منبع، این درگیری شام روز (شنبه، ۱۲ سنبله) پایان یافته و در نتیجه هفت طالب کشته و پنج تن دیگر شان زخمی شده‌اند.

منبع افزوده است که در این درگیری یک عضو جبهه مقاومت کشته و یک تن دیگر زخمی شده‌اند.


‏همینطور شورای طبی افغانستان با انتشار بیانیه‌ای از کشته شدن شکریه الکوزی، یک داکتر زن توسط افراد ناشناس خبر داد.
داکتر الکوزی در بخش نسایی و ولادی شفاخانه ۱۰۲ بستر خیرخانه کابل کار می‌کرد.
جسد خانم الکوزی روز گذشته، چهارشنبه ۹ سنبله در منطقه پنجصد فامیلی کابل پیدا شده است.

‏همچنین منابع محلی می‌گویند که اوایل هفته جاری دو تن از افراد طالبان به نام‌های صابرخان حقانی و کریم سنگری در حومه جلال‌آباد به یک پسر ۱۷ ساله تجاوز جنسی کردند.
اسنادی که به افغانستان اینترنشنال رسیده نشان می‌دهد که پدر قربانی با مراجعه به سارنوالی ننگرهار خواهان مجازات عاملان تجاوز و تامین عدالت شده است.

‏در همین حال همزمان با جشن طالبان به مناسبت خروج کامل امریکا از افغانستان، منابع محلی در کابل از وقوع یک انفجار خبر دادند. به گفته منابع، این انفجار در کوتل خیرخانه رخ داده و صدای انفجار در بخش‌هایی از کابل شنیده شده است. 

خالد زدران، سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در کابل با تأیید وقوع انفجار در کوتل خیرخانه گفته است که دستکم ۲ غیرنظامی در این انفجار کشته و ۳ تن دیگر زخمی شده‌اند.
برخی منابع محلی می‌گویند کاروان موترهای طالبان در کوتل خیرخانه هدف انفجار قرار گرفته است.


یکی از شهروندانی کابل با ارسال  ویدیوی به برخی رسانه ها می گوید که یک گلوله از فیرهای شادیانه طالبان بر موتر او اصابت کرده و باعث خسارت شده است.

شلیک‌های هوایی طالبان به مناسبت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان موجب وحشت و ترس در شماری از شهروندان کابل شده است.

همچنین منابعی در ولایت فاریاب می‌گویند که طالبان یک عالم دین اوزبیکستانی را در این ولایت کشته‌اند.

این رویداد پیش از چاشت جمعه، ۱۱ سنبله، در ولسوالی پشتون‌کوت ولایت فاریاب رخ داده است.

به گفته منابع، طالبان مولوی حمادی، شهروند اوزبیکستان را که از پنج سال به این سو در افغانستان پناهنده بود، در خانه‌اش کشته‌اند.

همچنین منابع محلی می‌گویند که جنگ‌جویان طالبان هنگام بازرسی خانه‌به‌خانه، او را کشته‌اند.

هنوز مشخص نیست که انگیزه این رویداد چه بوده است.

طالبان در این مورد چیزی‌ نگفته‌اند، اما بر ادامه بازرسی خانه‌به‌خانه در ولسوالی‌های فاریاب تاکید می‌کنند.

این در حالی است که عملیات بازرسی خانه‌به‌خانه از سوی طالبان از یک هفته بدین سو در شمال کشور افزایش یافته است‌. تا اکنون صدها خانه از سوی این گروهبازرسی شده است.

 

در طی هفته گذشته نیز مثل یک سال گذشته در پنجشیر، اندراب، بلخاب و برخی مناطق دیگر جنگ های پراگنده در جریان بوده است که شمار دقیق تلفات ناشی از آن در طی هفته گذشته ممکن نیست. اما در جریان همین هفته «جبهه مقاومت ملی» به رهبری احمد مسعود که به مبارزه مسلحانه با حکومت طالبان رو آورده است، گزارش سالانه فعالیت خود را منتشر کرده است.

در این گزارش آمده که در یک سال گذشته در درگیری‌ها با جنگجویان این جبهه بیش از ۷۰۰ نیروی طالبان کشته شده‌اند که «شامل نیروهای قطعات سرخ، عمری، بدری و قطعات انتحاری این گروه و فرماندهان ارشد آنان در میدان‌های نبرد می‌شود.»

این جبهه همچنین شمار جنگجویان کشته شده خود را در این مدت، «بیش از ۱۲۰تن» اعلام کرده است.

در گزارش آمده که نیروهای طالبان در یک سال گذشته «۲۳۰۰ نظامی پیشین و افراد غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان» را عمدتا به ظن ارتباط با جبهه مقاومت بازداشت، شکنجه و تیرباران کرده‌اند.

پیش‌تر، احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت در گفتگو با بی‌بی‌سی گفت که حدود ۳ هزار جنگجوی منظم در اختیار دارند که در ولایت‎‌های مختلف در برابر طالبان مبارزه می‌کنند.

از آزار و اذیت شهروندان تا اخراج اجباری از کار توسط طالبان

 

دو‌ روز قبل منابع محلی در ولایت کاپیسا می‌گویند که طالبان در این ولایت دو مرد را در ملأ عام دُره زده‌اند.

به گفته منابع، داده‌گاه ابتداییه طالبان در ولسوالی نجراب، روز پنج‌شنبه، ۱۰ سنبله، دو مرد را به اتهام فساد اخلاقی و پخش مواد مخدر، ۲۰ تا ۳۹ دره زده است.

منابع می‌افزایند که طالبان این افراد را در حضور ده‌ها تن از باشنده‌گان این ولسوالی دره زده‌اند.

در همین حال، طالبان در کاپیسا گفته‌اند که این افراد در برابر قاضی طالبان در دادگاه به جرم‌‌شان اعتراف کرده‌اند.


همچنین "بازرسی ناگهانی خانه‌ها از سوی طالبان در جوزجان"

با فرستادن این ویدیو شهروندی از جوزجان می‌گوید طالبان خانه‌ها را در جوزجان بدون تذکر قبلی بازرسی می‌کنند.

همچنین در جریان همین هفته ۱۶۰ کارمند شرکت مخابراتی افغان تیلی‌کام بدون هیچ دلیلی از سوی طالبان برکنار شده‌اند.

منابع می‌گویند که این کارمندان هفته گذشته از کار اخراج شده‌اند.

یک تن از این کارمندان می‌گوید: «از زمان تسلط طالبان، به شدت زیر تهدید، تحقیر و تبعیض آشکار در محل وظیفه قرار داشتیم.»

این کارمند شرکت مخابراتی افغان تیلی‌کام می‌افزاید: «کارمندان بدون درنظرداشت قانون و طرزالعمل شرکت افغان تیلی‌کام از وظیفه برکنار شدند و هیچ مرجع قانونی حاضر به پاسخ دادن برای آن‌ها نیست.»

این کارمند که مدرک ماستری دارد می‌گوید، پس از در میان گذاشتن این مشکل با رییس فعلی شرکت افغان تیلی‌کام، با تهدید و تحقیر مواجه شده است.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، بسیاری از کارمندان ادارات دولتی بدون هیچ دلیل قانونی از وظایف‌شان سبک‌دوش شدند و با این کار، گراف بیکاری در کشور به شدت افزایش یافته است.

منابع محلی در ولایت هرات می‌گویند که طالبان در این ولایت چندین تن را به دلیل تصویربرداری، بازداشت و لت‌وکوب کرده‌اند.

همچنین منابع روز (جمعه، ۱۱ سنبله)، می‌گویند که پس از انفجار ظهر روز جمع، تعدادی از باشنده‌گان این ولایت در مقابل شفاخانه حوزه‌‌ای اقدام به عکاسی و تصویربرداری کردند که از سوی طالبان بازداشت و‌ لت‌وکوب شدند.

به گفته منابع، در منطقه کازرگاه هرات، محل رویداد انفجار، نیز طالبان چند تن را به دلیل تصویربرداری لت‌وکوب کرده و تلفن‌های‌شان را گرفته‌اند.

براساس اطلاعات منابع مردمی، طالبان پس از بازداشت چندین تن به دلیل تصویربرداری، آنان را با خود برده‌اند.

این در حالی‌ است که گروه طالبان به خبرنگاران نیز اجازه پوشش خبری و ورود به شفاخانه حوزوی هرات را نداده‌ است.

منابع محلی در هرات می‌گویند که طالبان در یک ماه سه بار شماری از خانه‌ها را در این ولایت بازرسی کرده‌اند.

همچنین منابع روز چهارشنبه، ۹ سنبله، می‌گویند که شماری از خانه‌ها در منطقه منار‌ها و امام فخر رازی در یک ماه، سه بار بازرسی شده است.

منابع می‌افزایند که از این خانه‌ها سلاح و مهمات پیدا نشده است؛ اما افرادی از سوی طالبان بازداشت شده‌اند و اکنون در زندان به سر می‌برند.

به گفته منابع، طالبان خانه‌های این افراد را به دلیل ارتباط‌شان با اسماعیل خان بازرسی کرده‌اند.

طالبان پیش از این نیز چندین تن از افراد نزدیک به اسماعیل خان را در هرات بازداشت کرده‌اند.

فرماندهی امنیه طالبان برای ولایت زابل از مردم و دکان‌داران خواسته‌ است که بیرق این گروه را  بر فراز بام‌های خانه و دکان‌های‌شان برافرازند.

همچنین طالبان روز سه‌شنبه، ۷ سنبله، به مردم و دکان‌داران در مرکز ولایت زابل گفته‌اند که به مناسبت خروج آخرین سرباز امریکایی، پرچم‌های این گروه را بر بام خانه‌ها و دکان‌های‌شان برافرازند.

امروز در نقاط مختلف شهر قلات اعلاناتی با این محتوا که «پرچم‌های سفید را آویزان کنید وگرنه دکان‌های‌تان بسته‌ خواهد شد و پس از آن حق شکایت ندارید» پخش شده است.

منابع محلی در بغلان می‌گویند که طالبان یک غیرنظامی را در ولسوالی خوست این ولایت تیرباران کرده‌اند.

همینطور منابع محلی می‌گویند که طالبان این غیرنظامی را روز دوشنبه، ۷ سنبله، به اتهام همکاری با جبهه مقاومت، ابتدا بازداشت کرده و سپس به رگبار گلوله بسته‌اند.

این مرد امیدالحق نام داشت و باشنده روستای فرعانبل ولسوالی خوست ولایت بغلان بود.

منابع می‌افزایند که مردم محل پیکر بی‌جان امیدالحق را از میان شالی‌زارها در نزدیکی ساختمان ولسوالی خوست، پیدا کرده‌اند.

طالبان در یک ماه گذشته ده‌ها غیرنظامی را در ولسوالی خوست بغلان بازداشت کرده‌اند که هنوز از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نیست.

همچنین منابع محلی در بامیان می‌گویند که دو روز پیش نیروهای استخبارات طالبان ۴ تن از جوانان این ولایت را به اتهام دست داشتن در فعالیتی زیر نام «قیام‌گران» در شبکه‌های اجتماعی، بازداشت کرده‌اند.

یک منبع معتبر به شرط افشانشدن هویتش می‌گوید که این افراد پس از آن بازداشت شدند که گروپی را زیر نام «قیام‌گران» در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده و در آن عکس‌هایی را که با سلاح گرفته بودند، به یکدیگر شریک می‌کردند.

به گفته منبع، یکی از اعضای گروپ «قیام‌گران» که اکنون بیرون از کشور است، این موضوع را به استخبارات طالبان در بامیان گزارش می‌دهد.

منبع می‌گوید که نیروهای استخبارات طالبان جوانان بازداشت شده را شکنجه کرده و از آنان خواسته‌اند تا سلاح‌هایی را که با آن‌ها عکس یادگاری گرفته‌اند، تحویل دهند.

مسوولان محلی طالبان در بامیان تا کنون در این مورد چیزی نگفته‌اند.

همچنین منابع محلی از آغاز عملیات بازرسی خانه‌به‌خانه از سوی جنگ‌جویان طالب در شهر میمنه، مرکز ولایت فاریاب، خبر می‌دهند.

منابع محلی می‌گویند که طالبان پس از ظهر دوشنبه، ۷ سنبله، جست‌وجوی خانه‌به‌خانه را در شهر میمنه، گذر کوی‌خانه، عرب‌خانه، گذر افغان‌کوت و زرگرخانه راه‌اندازی کرده‌اند.‌

به گفته مردم محل، طالبان با تفکیک قومی، فقط مناطق اوزبیک‌نشین و عرب‌نشین این شهر را تلاشی کرده‌اند.

این در حالی است که صبح امروز گروه طالبان علمیات بازرسی خانه‌به‌خانه را در شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان، آغاز کرده بودند.


اخاذی و کوچ اجباری افراد ملکی توسط طالبان

همچنین بنابر گزارش منابع محلی روز سه‌شنبه طالبان ۸ خانواده را از قریه تنبنه ولسوالی دره ولایت پنجشیر کوچ اجباری داده‌اند. مردم محل می‌گویند طالبان این خانواده‌ها را به ارتباط داشتن با جبهه مقاومت متهم کرده و بر آنها فشار وارد کردند تا خانه‌های خود را ترک کنند.

همچنین "مهر ولاک کردن غیر‌اصولی دوکان‌های سرای‌شمالی"

شهروندی با ارسال این ویدیو می‌گوید که طالبان در سرای‌شمالی مغازه‌ها را به‌صورت غیراصولی مهر و لاک کرده و دوکانداران را متضرر ساخته‌اند.

این شهروندان می‌گوید که آنها جواز کار دارند و کرایه‌ها را به مالک مارکیت پرداخته‌‌اند.

"مهر ولاک کردن غیر‌اصولی دوکان‌های سرای‌شمالی"

همچنین در جریان همین هفته شمار از باشندگانی کابل  با ارسال این ویدیو ی به رسانه ها می‌گوید که طالبان در سرای‌شمالی مغازه‌ها را به‌صورت غیراصولی مهر و لاک کرده و دوکانداران را متضرر ساخته‌اند.

این شهروند می‌گوید که آنها جواز کار دارند و کرایه‌ها را به مالک مارکیت پرداخته‌‌اند.

همچنین  در جریان همین هفته شماری از کارمندان شرکت‌های ساختمانی در مقابل دفتر ملا عبدالغنی برادر، معاون رئیس‌الوزرای طالبان در اعتراض به عدم پرداخت معاش شان تجمع کردند.

آنها می‌گویند بعد از تحولات سال گذشته تمام پروژه‌های نیمه‌تمام را تکمیل کرده‌ ولی معاش و امتیازات خود را دریافت نکرده‌اند.

همچنین در شروع همین هفته اعتراض کارکنان و مریضان شفاخانه ولایتی بدخشان به خاطر رفتار خشن طالبان با کارکنان زن به رسانه ها گزارش شد. 

کارمندان زن شفاخانه ولایتی بدخشان در اعتراض به بدرفتاری ماموران امر به معروف طالبان روز دوشنبه تظاهرات کردند.

معترضان می‌گویند که "محتسبان" این اداره به بهانه "بی‌حجابی" شماری از کارمندان صحی را مورد لت‌وکوب قرار داده و به آنها اجازه ورود به محل کارشان را نداده‌اند.

همینطور در آغاز این هفته یک باشنده هرات: طالبان خانه‌ام را ضبط کردند و خانواده‌ام را کوچ اجباری دادند

شهروندی با فرستادن این ویدیو به برخی رسانه ها  می‌گوید که طالبان خانه او را ضبط کردند او را کوچ‌اجباری داده‌اند. او می‌گوید پدرش نظامی پیشین است و طالبان از طریق فشار بر او، می‌خواهند به پدرش برسند

همینطور بنابر منابع محلی از ولایت پنجشیر می‌گویند طالبان حوالی ساعت ۱۱ یکشنبه‌شب، ۵ سنبله خلیل‌الرحمن، باشنده دره عبدالله‌خیل این ولایت را تیرباران کردند.

همچنین به دنبال کوچ اجباری ده‌ها خانواده از سوی طالبان در پنجشیر، زنان این ولایت در یک فضای سربسته دست به اعتراض زدند.

شماری از زنان در ولایت پنجشیر روز شنبه، ۱۲ سنبله، در نوار تصویری‌ای که در یک مکان سربسته ضبط شده، می‌گویند که طالبان وقتی در نبردها با جبهه مقاومت‌ ملی شکست می‌خورند، در برابر غیرنظامیان عقده‌گشایی کرده و دست به بازداشت‌های گسترده، قتل و کوچ اجباری مردم می‌زنند.

به گفته زنان معترض، طالبان از خانه‌های باشنده‌گان پنجشیر سنگر نظامی ساخته‌اند و به مردم اجازه نمی‌دهند در کشت‌زارهای‌شان گشت‌وگذار کنند.

گفتنی‌ است که از چندی به این‌سو، طالبان به‌خاطر وارد کردن فشار بر جبهه مقاومت‌ ملی در پنجشیر، ده‌ها خانواده را در این ولایت کوچ‌ اجباری داده‌اند.

 همچنین منابع می‌گویند که طالبان یک چوپان پنجشیری را در این ولایت کُشته‌اند.

نزدیکان آغا محمد می‌گویند که طالبان او را روز گذشته (چهارشنبه، ۹ سنبله) بدون هیچ جرمی به رگبار بسته‌اند.

به گفته آنان این چوپان در کوه خارو روستای پیشغور ولایت پنجشیر هنگام چراندن مواشی از سوی طالبان کُشته شده است.

تیرباران‌کردن مردم ملکی از سوی طالبان موضوعی تازه‌ی نیست. این در حالی‌ست که آنان از چندین هفته بدین‌سو شماری از غیرنظامیان را به اتهام هم‌کاری با جبهه مقاومت بازداشت کرده‌اند.


همچنین منابع محلی در ولایت پنجشیر می‌گویند که طالبان به‌تازه‌گی سه خانواده را در این ولایت کوچ ‌اجباری داده‌اند.

منابع می‌گویند که این خانواده‌ها روز شنبه، ۱۲ سنبله، از منطقه کرامان ولسوالی دره ولایت پنجشیر، از سوی طالبان کوچ ‌اجباری داده شده‌اند.

به گفته منابع، طالبان به این افراد حتا اجازه بیرون کردن اموال خانه‌های‌شان را نداده‌اند.

گروه طالبان تا کنون در این مورد ابراز نظر نکرده‌اند.

پیش از این نیز، طالبان ده‌ها خانواده را از ولسوالی دره ولایت پنجشیر کوچ ‌اجباری داده‌اند.

همینطور به دنبال کوچ اجباری ده‌ها خانواده از سوی طالبان در پنجشیر، زنان این ولایت در یک فضای سربسته دست به اعتراض زدند.

شماری از زنان در ولایت پنجشیر روز شنبه، ۱۲ سنبله، در نوار تصویری‌ای که در یک مکان سربسته ضبط شده، می‌گویند که طالبان وقتی در نبردها با جبهه مقاومت‌ ملی شکست می‌خورند، در برابر غیرنظامیان عقده‌گشایی کرده و دست به بازداشت‌های گسترده، قتل و کوچ اجباری مردم می‌زنند.

به گفته زنان معترض، طالبان از خانه‌های باشنده‌گان پنجشیر سنگر نظامی ساخته‌اند و به مردم اجازه نمی‌دهند در کشت‌زارهای‌شان گشت‌وگذار کنند.

گفتنی‌ است که از چندی به این‌سو، طالبان به‌خاطر وارد کردن فشار بر جبهه مقاومت‌ ملی در پنجشیر، ده‌ها خانواده را در این ولایت کوچ‌ اجباری داده‌اند.


به گفته منابع، خلیل‌الرحمن از جمله ۳۰ نفر از غیرنظامیانی بود که شنبه‌شب به ظن ارتباط با جبهه مقاومت توسط طالبان بازداشت شده بودند.

همچنین منابع محلی در ولایت تخار می‌گویند که طالبان در ولسوالی خواجه‌ بهاءالدین این ولایت خواهان تخلیه دو روستا شده‌اند.

به گفته این منابع  طالبان می‌خواهند کوچی‌های که از ولایت جنوبی به این ولسوالی آمده‌اند را در روستاهای لاله‌گذر وکتکجر جابجا کنند.

مقام‌های طالبان چیزی نگفته‎‌اند.

همین طور بنابر گزارش منابع محلی "طالبان کراچی‌های دست‌فروشان را به رودخانه انداختند"

یک شهروندی با فرستادن یک ویدیو به برخی رسانه ها می‌گوید که طالبان کراچی‌های مردم را به رودخانه انداختند تا دست‌فروشان را وادار کنند که برای دست‌فروشی از خود طالبان کراچی‌های قیمتی بخرند.

شماری از باشنده‌گان ولسوالی پنجاب بامیان، به دلیل نبود خدمات صحی، حیف‌ومیل ادویه و برخورد سلیقه‌ای مسوولان صحی در این ولسوالی، دست به اعتراض زدند.

همچنین شماری از باشنده‌گان مناطق مهر، ترپس و ترغی ولسوالی پنجاب‌، می‌گویند که به دلیل وجود فساد و برخورد سلیقه‌ای مسوولان صحی، فعالیت کلینیک صحی این منطقه محدود شده است.

آنان مسوولان موسسه صحی «AKHS» و کلینیک «CHC» در این منطقه را متهم می‌کنند که در تبانی با هم امکانات و ادویه اختصاص‌یافته به این کلینیک را حیف‌ومیل می‌کنند.

آنان می‌گویند که از یک سال به این ‌سو در کلینیک منطقه‌شان، داکتر و پرستار زنان حضور ندارد، دارو نمی‌رسد، بیشتر فعالیت‌های کلینیک محدود شده و زمان ارایه خدمات از ۲۴ ساعت به ۸ ساعت کاهش یافته است.

به گفته آنان، آمبولانسی که وزارت صحت‌ عامه وقت برای انتقال بیماران این منطقه داده بود، اینک حبیب‌زی، مسوول موسسه «AKHS» از آن استفاده شخصی می‌کند.

معترضان می‌گویند که شش کارمند صحی این کلینیک‌، از یک سال به این ‌سو، با آن‌که تمام معاش و امتیازات‌شان را دریافت می‌کنند، در وظایف‌ خویش حاضر نیستند.


طالبان میان معلولان جنگی خود و نظام جمهوریت تبعیض قابل هستند

شماری از افراد دارای معلولیت در ولایت تخار از عدم پرداخت معاش و امتیازشان انتقاد دارند. آنان در عین حال می‌گویند که مسئولان طالبان میان معلولان جنگی تبعیض قابل هستند.

فیض‌الله، ساکن مرکز ولسوالی خواجه‌غار می‌گوید که پس از سقوط حکومت پیشین و حاکمیت طالبان، هیچ‌گونه معاش و امتیازی دریافت نکرده‌ است.

نورمحمد، از روستای خانقاه ولسوالی چال نیز اظهارات مشابه را مطرح می‌کند و می‌گوید که با پرداخت کرایه موتر به شهر تالقان می‌آید؛ اما نمی‌تواند معاش‌اش را اخذ کند.

آنان می‌گویند که مسئولان طالبان میان افراد دارای معلولیت خود این گروه و معلولان جنگی حکومت پیشین تبعیض قایل هستند. همزمان منابع دیگر نیز می‌گویند که طالبان طرزالعمل معاش و امتیازات افراد دارای معلولیت را یکسان تطبیق نمی‌کنند.

منابع محلی در پکتیکا می‌گویند که طالبان گندم و مواد غذایی کمک شده به مردم را در این ولایت در بازار‌ها به فروش می‌رسانند.

منابع محلی روز دوشنبه، ۷ سنبله، می‌گویند که طالبان در برخی از ولسوالی‌های ولایت پکتیکا با ترفندهای مختلف، مواد غذایی کمک شده جامعه جهانی را می‌فروشند.

به گفته منابع محلی، طالبان در ولسوالی‌های پکتیکا، لیست‌های افراد خودشان را تهیه کرده و به‌نام خانواده‌های بی‌بضاعت از نهادهای مددرسان مواد غذایی می‌گیرند و سپس آن را به قیمت ارزان در بازار‌ها به فروش می‌رسانند.

از سوی دیگر، یک منبع در ولسوالی جانی‌خیل پکتیکا می‌گوید که طالبان محلی در تفاهم با بعضی از خانواده‌ها به هر خانواده چند سهم مواد غذایی توزیع می‌کنند و سپس سهم‌های اضافی را یا به همین خانواده‌ها و یا به افراد دیگر می‌فروشند.

طالبان تا کنون در مورد این ادعاها چیزی نگفته‌اند.

اِعمال ظلم و اخاذی از هزاره‌ها توسط کوچی‌ها و حامیان طالبان

منابع در دایکندی می‌گویند که کوچی‌های مسلح در ولسوالی میرامور این ولایت، یک ساکن محل را کشته و یک نفر دیگر را زخمی کرده‌اند.
یک منبع گفت فردی که توسط کوچی‌ها کشته شده، ساکن روستای «برکر» ولسوالی میرامور است.
به گفته‌ منبع، کوچی‌ها با مواشی‌شان بر مزارع ساکنان این روستا هجوم برده‌اند؛ اما اهالی روستا تلاش می‌کنند تا مانع کوچی‌ها شوند.
به روایت منبع، پس از چاشت روز (چهارشنبه، ۹ سنبله)، زمانی که یک ساکن محل به‌نام محمد با کوچی‌ها جروبحث کرده، ابتدا توسط یک مرد کوچی با چاقو زخمی شده و سپس با ضرب گلوله به قتل رسیده است.


همچنین بنابر گزارش اندیپندیت فارسی، ساکنان شهرستان هزاره‌نشین مالستان در استان غزنی، سه‌شنبه ۸ شهریور، در نامه‌ای به «کمیسیون حل مشکلات عمومی شیعیان افغانستان» که تحت نظارت و اداره طالبان است، نوشتند که مردی پشتون به نام پیرمحمد ادعا کرده است که ۳۴ سال قبل، ساکنان شهرستان مالستان ۷۰۰ راس گوسفند او را گرفته‌اند. این مرد پشتون، از ساکنان مالستان، ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار کلدار پاکستانی (معادل حدود ۲۸ هزار دلار آمریکایی) غرامت گرفته است.
در این نامه آمده است که ساکنان مالستان از پیرمحمد اسناد و شواهد خواستند، اما پیرمحمد به‌جای ارائه اسناد و شواهد، به طالبان مراجعه کرد و فرماندهی پلیس طالبان نیز شماری از ساکنان مالستان را زندانی کرد. پیرمحمد، به کمک فرمانده پلیس طالبان در مالستان، از ساکنان این شهرستان مبلغ موردنظرش را اخاذی کرد. این پول از ساکنان مالستان جمع‌آوری شده است، چون پیرمحمد همه ساکنان این شهرستان را در گم شدن گوسفندانش مقصر دانسته است.

همچنین شماری از ساکنان ولسوالی جاغوری ولایت غزنی طالبان را متهم به «دزدی و غارت» دارایی مردم می‌کنند و می‌گویند که اعضای این گروه به‌بهانه‌های مختلف اموال و پول مردم را «دزدی» می‌کنند.

یکی از ساکنان منطقه «لومان» جاغوری در پیامی گفت که استخبارات طالبان از ساکنان این منطقه سلاح می‌خواهد.

او افزود که ساکنان این منطقه در حالی که مردم عام هستند و نه سلاح دولتی دارند و نه هم شخصی، طالبان کسانی را که سلاح ندهد، بازداشت و به فرماندهی امنیه خود انتقال داده و شکنجه می‌کنند.

این ساکن جاغوری گفت که طالبان از مردم می‌خواهند که اگر سلاح ندارند، قیمت سلاح را بپردازند.

او افزود که طالبان در جاغوری می‌خواهند با «سلاح مردم و پول آن» تجارت کنند.

این ساکن جاغوری مسئولان محلی طالبان در این ولسوالی را متهم به همکاری با فردی به‌نام عبدالاحمد، دلال اسلحه و مواد مخدر می‌کند.

منابع محلی در ولایت غزنی می‌گویند که بر‌اساس فیصله قبلی طالبان در پیوند به کشته شدن یک زن کوچی، باشنده‌گان محل دو روز دیگر فرصت دارند تا مبلغ ۱۰ میلیون افغانی را به کوچی‌های عارض پرداخت کنند.

همچنین بنابر گزارش رخشانه،۰ روز شنبه، ۱۲ سنبله، ساکنان روستای بهایی ولسوالی ناور که مکلف به پرداخت مبلغ هنگفت شده‌اند، برای تکمیل آن دست کمک به سوی ساکنان اصلی این ولسوالی که فعلاً در ولایت‌های دیگر زنده‌گی می‌کنند و یا در کشورهای بیرونی هستند، دراز کرده‌اند.

باشنده‌گان محل فیصله طالبان را یک‌جانبه و ظالمانه عنوان کرده و گفته‌اند که هرچند در ماجرای کشته شدن این زن کوچی که ۱۸ سال پیش در جنگ با نیروهای امنیتی حکومت پیشین اتفاق افتاده، مردم محل هیچ نقشی نداشته‌اند، بازهم مقصر دانسته شده و مکلف به پرداخت این مبلغ هنگفت شده‌اند.

از سویی هم، طالبان هشدار داده‌اند که اگر ساکنان روستای بهایی این مبلغ را نپردازند، از هر خانه یک تن را زندانی خواهند کرد.

از قول مردم، ۴۰ سال بعد از زمان خرید، شماری از ساکنان روستا‌های انگوری در جاغوری و اطله و کلخشه در گیلان، بر بخشی از زمین‌های الغزار ادعای مالکیت می‌کنند. اما در آن زمان این دعوا به جایی نمی‌رسد. تا این که در سال ۱۳۷۸ در زمان حکومت اول طالبان، دوباره باب منازعات بر سر بخشی از زمین‌های روستای الغزار شروع می‌شود.

در آن زمان هم طالبان زمین‌های مورد منازعه را به سه قسمت تقسیم می‌کنند؛ یک قسمت آن را به مدعیان پشتون‌تبار از باشند‌گان روستا‌های اطله و کلخشه  داده و دو قسمت جداگانه را به باشند‌گان روستای الغزار و باشند‌گان انگوری می‌دهد. اما این فیصله تطبیق نمی‌شود و زمین‌ها عملا در تصرف باشندگان الغزار می‌ماند.

همچنین در تداوم این اخاذی ها اخیرا ساکنان ناحیه ریگشا در ولایت بامیان می گویند شماری افراد از ولایت های خوست و لوگر که به تازگی در این ولایت آمده اند مدعی شده زمین های ناحیه ریگشا ملکیت شخصی آنان است. ساکنان ناحیه ریگشا می گویند در حالیکه سالها در این منطقه زندگی کردند ولی افراد که مدعی ملکیت این ناحیه هستند شماری از ریش سفیدان را برای مصلحت نزد آنان فرستاده است تا همین ناحیه ریگشا‌را جریب هفده لک مردم بامیان خریداری کنند تا مساله به خوبی حل شود. به گفته باشنده های محل ریگشا  کسانی که مدعی اند که ساحه ملکیت شخصی آنان است هیچ گونه سند که نشان دهد زمین ملکیت آنان است ندارند؛ فقط تاکید دارند هر جریب زمین را یا ساکنان محل پنجاه  لک افغانی بخرند یا منطقه را ترک کنند. اما ریش سفیدان که با همکاری همین افراد نزد مردم محل آمدند قیمت هر جریب زمین  هفده لک افغانی گفتند موضوع که ساکنان ناحیه ریگشا آن را رد کردند. پس از بازگشت دوباره طالبان در قدرت مساله دعوای کوچی ها و دیگر مناطق جنوبی و شرقی با مردم مناطق مرکزی بالا گرفته که طالبان بدون حکم دادگاه با صلاحیت و حقانیت مساله،دعوا را به نفع مردم مدعی و زیان مردم مناطق مرکزی فیصله کرده است.

در همین حال چند روز قبل پنج عضو پارلمان بریتانیا شامل مجلس عوام و اعیان این کشور با نشر گزارش «وضعیت هزاره‌ها در افغانستان» می‌گویند که در ماه‌های اخیر خطر نسل کشی هزاره‌ها از سوی داعش و طالبان افزایش یافته است.
براساس این گزارش، هزاره‌ها در نیمه اول سال ۲۰۲۲ مورد بیشترین حملات هدفمندانه قرار گرفته اند.
گزارش «وضعیت هزاره‌ها در افغانستان» که امروز (یکشنبه ۱۳ سنبله) منتشر شده، حملات هدفمند علیه هزاره های افغانستان را در سال ۲۰۲۱ میلادی بررسی کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «هزاره‌ها در افغانستان، به عنوان یک اقلیت مذهبی و قومی، در معرض خطر جدی نسل‌کشی توسط طالبان و شاخه خراسان داعش قرار دارند.»
گفتنی است هزاره ها اقلیت های قومی در افغانستان است که همواره در طول تاریخ این کشور بخصوص ابدالی ها قربانی شدند از یک‌طرف قومیت هزاره ها و از سوی مذهب آنان در طول ایجاد کشوری بنام أفغانستان  از این مردم قربانی گرفتند و زمامداران گذشته به بهانه های مختلف این گروه قومی را‌ در معرض نسل کشی قرار دادند.
در بیست سال گذشته که جهان توجه جدی به کشور کرده بود ولی هزاره ها قربانی اصلی افراطیت مذهبی- قومی گروه حاکم شدند.
در بازگشت گروه طالبان به قدرت وضعیت هزاره ها تغییر نکرده است و هنوز هم اقلیت قومی زیر ستم حکومت گروه طالبان است.


غصب زمین 

در جریان همین هفته دو منبع معتبر به مجله ی اورال گفتند که طی یک سال اخیر فرماندهان محلی طالبان در منطقه «قرلق» ولسوالی دشت ارچی، چراگاه و مکان قبرستان ساکنان این منطقه را در میان خود و نزدیکان‌شان توزیع کرده‌اند. 

همچنین منابع مردمی در ولایت پنجشیر می‌گویند که طالبان عده‌ای از ساکنان روستای پوجاوه ولسوالی دره این ولایت را بابت سنگر گرفتن خانه‌های شان، کوچ اجباری داده‌اند.

این منابع امروز (دوشنبه، ۷ سنبله) می‌گویند که طالبان خانه‌های ساکنان روستای پوجاوه را به پایگاه نظامی تبدیل کرده‌ و اعضای خانواده‌های این روستا را که بالاتر از ۱۰ سال‌سن دارند بازداشت کرده و شکنجه می‌کنند.

به گفته‌ی ساکنان این روستا طالبان از دو روز به این‌سو آنان را از خانه‌های شان کوچ داده‌اند و اکنون آنان در کابل در حالت بی‌سرنوشتی به‌سر می‌برند.

طالبان تاکنون در این مورد چیزی نگفته‌اند.

همینطور منابع محلی در مرکز ولسوالی بنوی اندراب ولایت بغلان مدعی اند که ولسوال‌ و شهردار طالبان برای این ولسوالی یک دربند حویلی و یک قطعه زمین باغی را بدون رضایت صاحب‌اش به قیمت دلخواه‌شان به فروش رسانده‌اند.

این قطعه زمین در جوار بازار مرکز ولسوالی بنو قرار دارد.

به گفته‌ی منبع، در حکومت پیشین پس از تخریب دکان‌های بازار ولسوالی بنو که در مسیر جاده قرار داشت، قرار بود در قطعه زمین مورد نظر مطابق نقشه، دکان‌های جدید اعمار شود.

همینطور منابع محلی از ولایت تخار می‌گویند که طالبان در ولسوالی خواجه بهاوالدین این ولایت، به صدها خانواده بومی دستور کوچ داده‌اند.

باشنده‌گان بومی در روستاهای لاله گزر، بهارستان و کَتُجَر ولسوالی خواجه بهاوالدین روز دو‌شنبه، ۷سنبله، می‌گویند که طالبان تلاش دارند به جای خانواده‌های بومی، صدها خانواده کوچی را که از پاکستان و ولایت‌های جنوبی به این ولسوالی آمده‌اند، جابه‌جا کنند.

منابع معلومات داده‌اند که این کوچی‌ها، از حمایت مقام‌های ارشد طالبان در کابل و تخار برخوردارند و در پی اشغال خانه‌های مردمی هستند که از ده‌ها سال به این ‌سو در آن‌جا زنده‌گی می‌کنند.


وضع قوانین و مقررات افراط‌گرایانه جدید طالبان

در تازه ترین مورد دیروز، ریاست دعوت و ارشاد وزارت مالیه حکومت طالبان از کارمندان این وزارت درباره‌ی عقایدشان امتحان می‌گیرد.

براساس یک مکتوب این ریاست که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، از کارمندان ریاست عمومی تفتیش داخلی، خدماتی و اجیران وزارت مالیه خواسته شده که در آزمون «عقیده» اشتراک کنند.

روشن نیست که در این آزمون چه پرسش‌هایی از کارمندان پرسیده می‌شوند.

یک منبع در وزارت مالیه طالبان صحت این مکتوب را تأیید کرد و گفت که در حال حاضر ریاست دعوت و ارشاد این وزارت کمیته‌ای را تحت عنوان «تغییر عقیده» ایجاد کرده است.

به‌گفته‌ منبع، این کمیته از حدود دو ماه به‌ این طرف برای کارمندان وزارت مالیه عقاید تدریس می‌کند.

منبع اضافه کرد که آزمون «عقیده» جریان دارد و تاکنون از کارمندان چندین ریاست امتحان اخذ شده است.

منابع محلی در زابل می‌گویند که طالبان به دانش‌آموزان این ولایت دستور داده‌اند که بدون کلاه سفید به مکتب نیایند.

یک منبع معتبر محلی در زابل روز یک‌شنبه، ۱۳ سنبله، می‌گوید که طالبان به دانش‌آموزان در مکتب‌های این ولایت هشدار داده‌اند که پس از این نمی‌توانند بدون کلاه سفید به مکتب بیایند.

به گفته منبع، طالبان همچنان به دانش‌آموزان در زابل گفته‌اند که هنگام رفتن به مکتب لباس سبز بر تن داشته باشند.

طالبان پیش از این، پوشیدن دریشی را در مکاتب زابل ممنوع کرده بودند.

همچنین منابع محلی می‌گویند که مسوولان امر به معروف و نهی از منکر طالبان در ولسوالی ینگی‌قلعه ولایت تخار، به باشنده‌گان محل هشدار داده‌اند که اگر نماز را در جماعت نخوانند، لت‌وکوب می‌شوند.

براساس معلومات منابع، مولوی صدیق، آمر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، روز پنج‌شنبه، ۱۰ سنبله، سوار بر یک موتر هایلکس، در سطح شهر گشت‌زنی و این پیام را ابلاغ کرده است.

به گفته منابع، او به کسبه‌کاران و دکان‌داران دستور داده است که در روزهای جمعه از ساعت ۱۲:۰۰ تا ۱:۰۰، دکان‌های‌شان را ببندند و به نماز جمعه حاضر شوند.

از سویی هم، منابع می‌افزایند که محتسبان طالبان در شهر تالقان، مرکز ولایت تخار، نیز گشت‌زنی کرده‌ و از مردم خواسته‌اند که به نماز بروند.

همچنین در تازه ترین مورد دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) می‌گوید که رسانه‌ها فاقد منابع هستند و فضا برای آن‌ها روزبه‌روز تنگ‌تر می‌شود.

این دفتر گفته که یک رسانه «پر رونق و مستقل» بازتاب‌دهنده‌ی جامعه کثرت‌گرا است؛ اما افغانستان این روزها دچار کمبود چنین رسانه است.

یوناما افزوده است که مارکس پوتزل، سرپرست این دفتر روز (پنج‌شنبه، ۱۰ سنبله) برای ابراز همبستگی با رسانه‌های افغانستان، از استدیوی طلوع‌نیوز بازدید کرده است.

همچنین در جریان همین هفته، مقامات طالبان به دکانداران در ولایت بلخ این کشور دستور داده اند که هیچ کالایی را به زنان بی حجاب نفروشند و تهدید کرده اند که در صورت عدم رعایت این قانون، عواقب در قبال خواهد داشت. مقام‌های طالبان در وزارت امر به معروف و نهی از منکر به نقل از منابع محلی به صاحبان فروشگاه‌ها در مزارشریف، مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان گفته‌اند که به زنان بی حجاب چیزی نفروشند. 

در تازه ترین اقدام ظالمانه طالبان، به صاحبان مغازه ها هشدار داده شده است که در صورت فروش اجناس به زنان بی حجاب، بر اساس فرمان جدید، با برخورد شدید مواجه خواهند شد.

لازم به ذکر است که امر به معروف طالبان قبلاً اعلام کرده بود که همه زنان در افغانستان باید حجاب داشته باشند و حجاب اجباری آنها برای زنان افغانستانی برقع آبی فراگیر « چادری» را توصیه کرده بود

همینطور رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت نیمروز به خبرنگاران در این ولایت گفته است که بدون تایید مرجع قانونی، خبری را نشر نکنند.

حبیب‌الله الهام، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در نیمروز، روز دوشنبه، ۷ سنبله، در دیدار با خبرنگاران این ولایت، گفته است که بدون اجازه ریاست اطلاعات و فرهنگ این گروه، خبری را نشر نکنند.

او همچنان تاکید کرده است که خبرنگاران و رسانه‌ها گاهی در شیوه اطلاع‌رسانی از سرعت کار می‌گیرند و از همین رو نباید بدون اجازه مرجع قانونی، نشرات کنند.

گفتنی است که سانسور، تهدید خبرنگاران و رسانه‌ها پس از تسلط طالبان افزایش است و این گروه پیش از این نیز تلاش کرده است که بر نشرات رسانه‌ها نظارت کامل داشته باشد.

همچنین در جریان همین هفته وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، به تازگی برای آموزگاران مکاتب دولتی و کارمندان سایر اداره‌ها، هشدار داده است که یا ریش بگذراند و یا ترک وظیفه کنند. فرمان نتراشیدن ریش کارمندان دولتی در آغاز تأسیس وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، صادر شده بود اما هم‌اکنون طی فرمان تازه‌ی این وزارت هشدار جدی داده که هیچ کارمندی دولتی به خصوص آموزگاران مکاتب، حق اصلاح"کوتاه کردن ریش" خود را ندارند و در صورت تخلف، از وظیفه برکنار می‌شوند.

طی ابلاغ این فرمان، برگزاری نماز جماعت در مکاتب نیز ذکر شده است و شرکت آموزگاران در آن امر الزامی و اجباری گفته شده است.

هادی؛ یک تن از آموزگاران در مکتب دولتی به مجله اورال می‌گوید: هیأت امر به معروف و نهی از منکر طالبان بر علاوه‌ی ذکر اعلامیه به مدیریت مکتب گفته است که هر روز رأس ساعت ۱۲:۳۰ ظهر نماز جماعت برگزار کنند. هادی می‌افزاید:" آموزگاران مکلف هستند تا رأس ساعت مشخص در نماز جماعت حاضر شوند و در صورت تأخیر و یا غیر حاضری، معاش تمام روز او کسر شده و از طرف هیأت مؤظف طالبان مجازات نیز می‌شود. به گفته‌ی هادی، مدیر مکتب امضای تمام استادان را با ذکر مشخصات آن‌ها درج اعلامیه کرده تا در صورت تخلف، به گونه‌ی قانونی طبق مجازات قرار گیرند.

داشتن ریش، یکی از معیارات استخدام در حکومت طالبان محسوب می‌شود.

همچنین عبدالکریم حیدر، معاون وزارت عدلیه طالبان روز یکشنبه ۵ سبتامبر ۲۰۲۲ در یک نشست خبری گفت که افغانستان ضرورتی به قانون اساسی ندارد و « مشکلات مردم در کشور بر بنیاد فقه حنفی حل می‌شود.» 

او همچنان موجودیت و فعالیت احزاب سیاسی را در افغانستان رد کرد.


تداوم و گسترش خشونت علیه زنان

حزب‌الله ابراهیمی، سرپرست طالبان برای ریاست عمومی تدقیق و مطالعات دادگاه عالی، «کم‌فهمی» و عدم رعایت «حجاب» قاضیان زن را مانعی بر سر راه حضورشان در داد‌گاه‌ها عنوان کرده است.

او روز یک‌شنبه، ۱۲ سنبله، در یک نشست خبری به خبرنگاران گفته که قاضیان زن به‌دلیل کم‌فهمی و مساعد نبودن حجاب‌شان نمی‌توانند در دادگاه‌های کشور کار کنند.

این مسوول طالبان در دادگاه عالی افزوده است که با توجه به این دلایل، نیازی به کار قاضیان زن در دادگاه‌های کشور احساس نمی‌شود.

مقام‌های طالبان هرچند مشخص نکرده‌‌اند که چند تن از قاضیان زن خانه‌نشین شده‌اند، اما شمار مجموعی بست‌های قضایی در سراسر کشور را حدود ۲۶۰۰ بست اعلام کرده‌اند.

از سوی دیگر، مقام‌های طالبان گفته‌اند که در جریان سال گذشته ۴۳ هزار و ۶۳۰ دوسیه را در محاکم ابتداییه، استیناف و تمیز حل‌وفصل کرده‌اند.

دیدبان حقوق بشر از دیپلمات‌های خارجی در کابل خواسته است که باید فورا در مورد محل اختفای الهه و وضعیت او تحقیق کنند. الهه مدعی است که یک مقام طالبان او را به ‌اجبار به نکاح خود درآورده و شکنجه کرده است.

این نهاد روز (پنج‌شنبه، ۱۰ سنبله)، با نشر گزارشی گفته است که برای یک مقام طالبان تعجبی نخواهد داشت که با خیال راحت ازدواج اجباری، تجاوز جنسی، فیلم‌برداری بدون توافق و باج‌گیری را انجام دهد.

دیدبان حقوق بشر گفته روشن نیست که چند مورد از ازدواج اجباری و تجاوز جنسی شنیده نشده است. به گفته این نهاد، طالبان به‌طور سیستماتیک ساختارهای مبارزه با خشونت علیه زنان و دختران از جمله برنامه‌های کمک حقوقی و واحدهای دادستانی تخصصی و دادگاه‌هایی را برچیده‌اند.

روچی کومار، روزنامه‌نگار در گفت‌وگو با دیدبان حقایق مربوط به پرونده الهه را تأیید کرده و گفته که مقامات طالبان به‌طور مشابه بستگان زن دیگر مقامات دولتی سابق را با خشونت هدف قرار داده‌اند تا اعضای مرد خانواده‌ی‌شان را مجازات کنند.

الهه به‌تازگی در نوارهای تصویری گفته که سعید خوستی، سخن‌گوی پیشین وزارت داخله طالبان او را در ریاست استخبارات این گروه به زور و اجبار به نکاح خود درآورده است.

طالبان اعلام کرد که الهه را که اوایل این هفته در ویدئویی در شبکه های اجتماعی ظاهر شد و گفت که یک مقام ارشد طالبان او را مجبور به ازدواج کرده و بارها به او تجاوز کرده است، دستگیر کرده و به زودی محکوم خواهند کرد.

در این ویدئو، این زن که خود را تنها با نام کوچکش الهه معرفی کرده بود، در حالی که از سوی سعید خوستی، سخنگوی سابق وزارت داخله طالبان مورد ضرب و شتم و تجاوز قرار گرفته بود، گریه می کرد. او گفت که از آپارتمانی در کابل صحبت می کند که طالبان پس از تلاش برای فرار از کشور او را در آنجا محبوس کرده بودند و او درخواست نجات کرد.

او گفت: "اینها ممکن است آخرین کلمات من باشد. او مرا خواهد کشت، اما بهتر است یک بار بمیرم تا هر بار بمیرم."

اواخر روز چهارشنبه، یک روز پس از انتشار این ویدئو، ستره محکمه تحت کنترل طالبان در توییتی اعلام کرد که الهه به دستور عبدالحکیم حقانی، قاضی القضات، به اتهام افترا بازداشت شده است. بدون اشاره به برگزاری محاکمه، گفت که او "به زودی طبق قوانین شرعی محکوم خواهد شد."

در این بیانیه با اشاره به طالبان و جنگ آنها علیه نیروهای تحت رهبری ایالات متحده و دولت ایالات متحده آمده است: "هیچکس اجازه ندارد به نام مجاهدین لطمه بزند یا به امارت اسلامی افغانستان و 20 سال جهاد مقدس را بدنام کنند." که شورشیان تندرو کمی بیش از یک سال پیش آن را تحویل گرفتند.

از زمان تسلط طالبان بر کشور در اگست 2021، فعالان زن افغانستانی و همچنین سازمان عفو بین‌الملل افزایش ازدواج‌های اجباری زنان را گزارش کرده‌اند از جمله مواردی که مقامات طالبان زنان را با ارعاب آنها یا خانواده‌هایشان مجبور به ازدواج کرده‌اند.

در این ویدئو، الهه خود را دانشجوی پزشکی دانشگاه کابل و دختر یک جنرال استخبارات در دولت سابق معرفی کرده است. او گفت خوستی شش ماه پیش او را مجبور به ازدواج کرد، زمانی که هنوز پست سخنگویی را بر عهده داشت. خوستی تلاش کرد خواهرش را با یکی دیگر از مقامات طالبان ازدواج کند، اما خانواده او با موفقیت فرار کردند.

افزایش اختلالات روانی و پریشانی در میان شهروندان افغانستان 

وزارت صحت عامه طالبان از افزایش بیماران روانی در پایتخت خبر می دهند.
این وزارت گفته است ۲۰۰ هزار بیمار روانی در یک ماه پسین به مراکز صحی در سراسر کشور مراجعه کرده‌اند.
مسئولان شفاخانه صحت روانی در کابل می‌گویند که روزانه بیش از ۱۰۰ تن برای درمان بیماری‌های روانی به این شفاخانه مراجعه می‌کنند، که بیشتر این بیماران جوانان‌اند.
وزارت صحت عامه طالبان می‌گوید که برای حل کمبودهای برخی از شفاخانه‌ها تلاش‌ها جریان دارند.


همچنین منابع محلی در ولایت پکتیا می گوید در اثر در گیری بین‌دو‌خانواده بر سر جمع آوری جلغوزه،۲ نفر کشته شده و ۳ تن دیگر به شدت زخمی شده است.
این منابع روز شنبه،۱۲ سنبله گفته است درگیری بین دو خانواده  در‌ولسوالی جانی خیل این ولایت زمانی آغاز شد  که بر سر جمع آوری جلغوزه باهم کنار نیامدند. 
وضعیت یک تن از زخمی ها وخیم گزارش شده است.
گفتنی است این دو‌مین اختلافات در طول یک هفته در  این ولایت است که به قتل منجر می شود.

همچنین منابع محلی در ولایت تخار می گوید یک دختر در ولسوالی دشت قلعه این ولایت خودش را آتش زد و به زندگی اش پایان داد
این منبع افزوده است،این دختر جوان روز سه شنبه،8 سنبله در روستای"قم النگ" دست به این اقدام زده است
منابع افزوده است خشونت خانوادگی دلیل اصلی این رویداد بوده که این دختر خودش را آتش زده است و جسد وی به شفاخانه قندوز منتقل گردیده است ولی در مسیر راه جان داده است.
گفتنی است خشونت های خانوادگی همواره از زنان قربانی گرفته است.


مسئولان محلی طالبان در قندهار می‌گویند که مردی در ناحیه دوم مرکز این ولایت، پسر و همسرش را به گلوله بسته و زخمی کرده است.

همینطور ملا شیرعلی، آمر حوزه دوم پولیس طالبان در شهر قندهار گفت که این رویداد شب گذشته (جمعه، ۱۱ سنبله) رخ داده است.

او از مرد ضارب دوست‌محمد یاد کرد و گفت که این مرد بازداشت شده است.

این مسئولان طالبان دلیل تیراندازی این مرد بر همسر و پسرش را خشونت خانوادگی خواندند.

موارد خشونت خانوادگی، خودکشی و قتل در کشور گسترده است.

مسئولان محلی طالبان در ارزگان می‌گویند که یک فرد مسلح در ولسوالی خاص این ولایت، دو طالب را کشته و دو غیرنظامی را زخمی کرده است.

آغاولی قریشی، رییس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ارزگان می‌گوید که فرد ضارب بیماری روانی دارد و پیش از چاشت امروز (چهارشنبه، ۹ سنبله)، هنگامی که نیروهای طالبان قصد بازداشت او را داشتند، با این نیروها درگیر شده است.

به گفته قریشی، این فرد ساکن منطقه «نکروز» ولسوالی خاص ارزگان است.

قریشی افزود که این فرد متهم به زورگیری است و طالبان به درخواست ساکنان منطقه اقدام به بازداشت وی کرده‌اند.

همینطور منابع محلی می‌گویند که فرد مسلح به کوه‌ها فرار کرده و همزمان به‌ درگیری با طالبان ادامه داده است.

راشد هلمندی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هلمند می‌گوید که این درگیری روز یکشنبه، ۶ سنبله، در ساحه هزاراسف ولسوالی ناوه این ولایت اتفاق افتاده است.
به گفته هلمندی، درگیری ابتدا در حد مشاجره لفظی بوده، اما بعد به درگیری فیزیکی منجر شده و ۴۰ تن را روانه شفاخانه کرده است.
رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هلمند گفته است که درگیری پس از رسیدن افراد آنان به ساحه پایان یافته و عاملان درگیری بازداشت شده‌اند.
این نخستین بار است که در یک درگیری شخصی در هلمند، ۴۰ تن زخمی می‌شوند.

مردی در ولسوالی دامان ولایت قندهار، خواهرزاده جوانش را به‌ گلوله بسته و کشته است.

ملا عبدالجبار، فرمانده امنیه طالبان برای ولسوالی دامان می‌گوید که این قتل (یک‌شنبه، ۶ سنبله) صورت گرفته است.

او از قاتل سید عالم نام‌برده و گفته که این فرد پسرخواهرش به‌نام محمداسلم را با تفنگچه به قتل رسانده است.

تداوم گسترش فقر در افغانستان 

دیده بان حقوق بشر، می‌گوید که وضعیت بشری در افغانستان با گذشت بیش از یک سال از حاکمیت دوباره طالبان به سوی بدتر شدن روان است.
«هیدر بار» مسئول امور زنان در دیده بان حقوق بشر، شب گذشته در پیامی به رسانه‌ها گفت کمک های بشردوستانه نمی توانند به تنهایی نیازمندی های یک کشور را تکمیل کنند.
وی گفت: «همه ما باید آگاه باشیم که زمستان دیگری به زودی در افغانستان آغاز می‌شود. 
کسانی که از بحران پارسال نجات یافتند، اگر تغییری رونما نشود، شاید امسال نتوانند با بحران مقابله کنند هیچ کشوری نمی‌تواند تنها به کمک‌های بشری متکی باشد مهم هم نیست که کمک‌ها به کدام اندازه سخاوتمندانه است.»
در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده که بیش از ۹۰ در صد مردم افغانستان طی یک سال گذشته به غذای کافی دسترسی نداشته اند.


همچنین مسوولان محلی در زابل می‌گویند که آمار کودکان مصاب به سوءتغذیه در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت افزایش یافته است.

مسوولان شفاخانه ولایتی زابل روز سه‌شنبه، ۸ سنبله، از افزایش شمار کودکان مصاب به سوءتغذیه در یک ماه گذشته خبر می‌دهند.

به گفته مسوولان شفاخانه ولایتی زابل، در دو ماه گذشته ۲۵۵ کودک به سوءتغذیه مبتلا شده‌اند.

مسوولان صحی زابل علت افزایش شمار کودکان مصاب به سوءتغذیه را خشک‌سالی و سرازیر شدن سیلاب‌های اخیر می‌دانند.

منابع محلی در زابل می‌گویند که تا هنوز برای رفع سوءتغذیه کودکان در این ولایت، اقدامی صورت نگرفته است.

شمار کودکان مصاب به سوءتغذیه در زابل به احتمال قوی بیشتر از آماری است که مسوولان صحی این ولایت ارایه می‌کنند. چون، شماری از مناطق دوردست در ولایت زابل به مراکز صحی دسترسی ندارند.

مطالب بیشتری در این بخش