محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

یک جوان قندهاری « افغان» با مقدار هنگفت هروئین در دهلی دستگیر شد یک جوان قندهاری « افغان» با مقدار هنگفت هروئین در دهلی دستگیر شد

یک جوان قندهاری « افغان» با مقدار هنگفت هروئین در دهلی دستگیر شد

بنابر گزارش برخی از رسانه های هندی جوخه ضد ترور گجرات (ATS) روز یکشنبه یک شهروند افغانستانی را با 4 کیلوگرم هروئین به ارزش 20 کرور روپیه از منطقه Vasant Kunj در دهلی دستگیر کرد.

متهم به نام وحیدالله رحیم الله معرفی شده است.

پی تی آی گزارش داد که ATS یک خبر دریافت کرده بود که وحیدالله رحیم الله، یک شهروند افغانستانی ساکن در دهلی، می خواهد مقادیر زیادی هروئین را در منطقه واسانت کنج در روز جمعه تامین کند.

در عملیات مشترکی که با شعبه جنایات دهلی انجام شد، حوالی ساعت 23 تا 23:30 به محل مورد حمله قرار گرفت. وحیدالله رحیم الله دستگیر و 4 کیلوگرم ماده مخدر از وی کشف و ضبط شد.

به گزارش این خبرگزاری، یک FIR توسط شعبه جنایات دهلی بر اساس بخش های مربوطه قانون مواد مخدر و روانگردان (NDPS) علیه وی تشکیل شد.

این متهم اهل قندهار افغانستان است و در سال 2016 با خانواده اش با ویزای پزشکی به هند آمده بود. او با تمدید ویزا به اقامت خود ادامه داد.

پس از سلطه طالبان بر کابل این چندمین مورد کشف و ضبط مواد مخدر از منشای افغانستان در نقاط مختلف هندوستان است. 

چندی قبل در یکی از بنادر گجرات محوله حاوی چند تن مواد مخدر که منشای اصلی آن افغانستان بود، کشف و ضبط گردیده بود.

بنابر گزارش چندی قبل از رویترز، در پی فروپاشی دولت جمهوریت در افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در ماه اگست ۲۰۲۱، این کشور با افزایش روز افزون گشت و قاچاق مواد مخدر و حضور تروریستانی بین المللی مواجه بوده است. همچنین چندی قبل اس. جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و وانگ یی، همتای چینی آنها در بیانیه مشترکی پس از دیدار مجازی که داشتند از طالبان خواستند که به نتایج قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد افغانستان و نقش مرکزی این سازمان ملل در این کشور احترام بگذارند. این سه کشور همچنین متعهد شدند که برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر در منطقه اقداماتشان را افزایش دهند.

در ادامه این بیانیه آمده است: گسترش قاچاق مواد مخدر غیرقانونی اعم از مواد افیونی و مت آمفتامین از مبدا افغانستان و فراتر از آن تهدیدی جدی را برای امنیت و ثبات منطقه ایجاد کرده و درآمد سازمان‌های تروریستی را تأمین می‌کند.

همچنین چندی قبل وزیر داخله تاجیکستان، طالبان را متهم کرد که به وعده جلوگیری از قاچاق مواد مخدر را عمل نکرده اند
وزیر داخله تاجیکستان می گوید طالبان به تعهد شان مبنی بر مبارزه با  قاچاق مواد مخدر  عمل نکرده است و این نتیجه ای نیز در پی نداشته است.
رمضان رحیم زاده وزیر داخله تاجیکستان گفته است با وجودیکه طالبان وعده مبارزه با قاچاق مواد مخدر را داده بودند تاکنون نتیجه ای در پی نداشته است و قاچاق مواد مخدر در تاجیکستان کاهش نیافته است.
رحیم زاده گفت در نیمه اول سال ۲۰۲۲ نهادهای داخلی تاجیکستان یک تن مواد مخدر شامل ۵۴ کیلوگرم هروئین، ۴۰۲ کیلوگرم تریاک،  ۴۰۳ کیلوگرم حشیش و ۱۲۸ کیلوگرم ماری‌جوانا کشف و ضبط کرده‌اند.
ملا هبت‌الله آخندزاده رهبر طالبان ۱۴ حمل با صدور فرمان ممنوعیت کشت خشخاش اعلام کرد استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و تولید هرگونه مواد نشئه‌آور در سراسر افغانستان ممنوع است.
این درحالیست که منبع تمویل اصلی طالبان قاچاق مواد مخدر است و محال به نظر می رسد طالبان در راستای مبارزه با کشت خشخاش در افغانستان صادقانه مبارزه کند.
 
البته در آغاز سلسله نشست های همسایگان در مورد افغانستان هند امیدوار بود که  "نتایج عملی" زیادی در نتیجه ی نشست مشورتی امنیت ملی در مورد افغانستان به دست بیاید.
 
‏‎نشست مشورتی امنیت ملی هفت کشور - ایران، روسیه و پنج کشور آسیای مرکزی - تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان در 10 نوامبر برای گفتگو در دهلی نو صورت گرفت. یک منبع آن را به عنوان نشستی از سوی "تزارهای امنیتی" توصیف کرد که  در آن گفتگوهایی در مورد امنیت و یافتن یک "زمینه همکاری مشترک در مسیر آینده" صورت گرفت .
 
در خبرنامه ای از وزارت امور خارجه آمده است: "گفتگوی سطح بالا وضعیت امنیتی منطقه ناشی از تحولات اخیر در افغانستان را بررسی کردند. در مورد تدابیری برای رسیدگی به چالش های امنیتی مربوطه و حمایت از مردم افغانستان در ارتقاء صلح، امنیت و ثبات بحث گردیده است.».
 
موضوعات کلیدی در این نشست, تروریسم در افغانستان، افراط گرایی، جنبش فرامرزی، قاچاق مواد مخدر، کمک های بشردوستانه و تهدید ناشی از تعداد زیادی از سلاح های نظامی به جا مانده در این کشور بررسی گردیده است.
 
این چندمین دور  مذاکراتی در کشورهای مختلف همسایه افغانستان  انجام شده است.
 
در سال 2018 در ایران با حضور پنج کشور ایران، افغانستان، چین، روسیه و هند برگزار شد. سپس این تعداد در سال 2019 با مشارکت تاجیکستان و ازبکستان - که هر دو مرز زمینی با افغانستان دارند - به هفت کشور  افزایش یافت.
 
منابع تاکید و تمرکز دهلی نو بر روی  موضوع وضعیت جاری  در نشست های بریکس و همچنین نشست مشورتی امنیت ملی بنتاریخ ۱۰ نوامبر در دهلی نو ،  قبلا تمرکز نخست وزیر هند روی موضوع افغانستان در نشست سازمان همکاری شانگهای و  همچنین طرح این موضوع در نشست سران گروه 20  و همچنین تاکید هئیت هندی رویی جستجو راهی حل مناسب برای افغانستان در جریان نشست  مشورتی روسیه، این همه و همه نمایانگر بود که این کشور  خود را کاملاً درگیر مسائل افغانستان  میپندارند که این  نشان دهنده اهمیتی است که هندوستان نسبت به وضعیت افغانستات قائل هستند. تا حال  مقامات  امنیت ملی هفت کشور  از هند بازدید کردند و در مورد مسایل افغانستان به ویژه قاچاق مواد مخدر و گسترش تروریسم صحبت کرده اند که این نشان‌دهنده اهمیت و ارزشی است که آن‌ها در مورد آن بارها بحث می کنند و اقدام به   برگزاری این نشست های پیهم می‌بینند و درجه نگرانی در مورد آنچه در افغانستان می‌گذرد و نسبت این چالش‌های امنیتی بزرگ در خاک هند و بقیه نقاط منطقه دیدار و گفتگو می کنند.
 
البته دهلی نو  و هیچ کشوری دیگر «حکومت طالبان در کابل را به رسمیت نمی شناسند».

نتیجه 
اما اینک که بیشتر از یک سال سلطه ی طالبان بر افغانستان می گزرد. کشت و قاچاق مواد مخدر و همچنین تروریسم بین المللی در این کشور افزایش یافته است و یکبار دیگر تمام تلاش های منطقوی و جهانی و ارسال صدها میلیون دالر برای طالبان در افغانستان هدر رفته است.

مطالب بیشتری در این بخش