محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

الهه  زنی که  پس از متهم کردن سعید خوستی به تجاوز جنسی دستگیر شد الهه  زنی که  پس از متهم کردن سعید خوستی به تجاوز جنسی دستگیر شد

الهه زنی که پس از متهم کردن سعید خوستی به تجاوز جنسی دستگیر شد

دیدبان حقوق بشر از دیپلمات‌های خارجی در کابل خواسته است که باید فورا در مورد محل اختفای الهه و وضعیت او تحقیق کنند. الهه مدعی است که یک مقام طالبان او را به ‌اجبار به نکاح خود درآورده و شکنجه کرده است.

این نهاد روز (پنج‌شنبه، ۱۰ سنبله)، با نشر گزارشی گفته است که برای یک مقام طالبان تعجبی نخواهد داشت که با خیال راحت ازدواج اجباری، تجاوز جنسی، فیلم‌برداری بدون توافق و باج‌گیری را انجام دهد.

دیدبان حقوق بشر گفته روشن نیست که چند مورد از ازدواج اجباری و تجاوز جنسی شنیده نشده است. به گفته این نهاد، طالبان به‌طور سیستماتیک ساختارهای مبارزه با خشونت علیه زنان و دختران از جمله برنامه‌های کمک حقوقی و واحدهای دادستانی تخصصی و دادگاه‌هایی را برچیده‌اند.

روچی کومار، روزنامه‌نگار در گفت‌وگو با دیدبان حقایق مربوط به پرونده الهه را تأیید کرده و گفته که مقامات طالبان به‌طور مشابه بستگان زن دیگر مقامات دولتی سابق را با خشونت هدف قرار داده‌اند تا اعضای مرد خانواده‌ی‌شان را مجازات کنند.

الهه به‌تازگی در نوارهای تصویری گفته که سعید خوستی، سخن‌گوی پیشین وزارت داخله طالبان او را در ریاست استخبارات این گروه به زور و اجبار به نکاح خود درآورده است.

طالبان اعلام کرد که الهه را که اوایل این هفته در ویدئویی در شبکه های اجتماعی ظاهر شد و گفت که یک مقام ارشد طالبان او را مجبور به ازدواج کرده و بارها به او تجاوز کرده است، دستگیر کرده و به زودی محکوم خواهند کرد.

در این ویدئو، این زن که خود را تنها با نام کوچکش الهه معرفی کرده بود، در حالی که از سوی سعید خوستی، سخنگوی سابق وزارت داخله طالبان مورد ضرب و شتم و تجاوز قرار گرفته بود، گریه می کرد. او گفت که از آپارتمانی در کابل صحبت می کند که طالبان پس از تلاش برای فرار از کشور او را در آنجا محبوس کرده بودند و او درخواست نجات کرد.

او گفت: "اینها ممکن است آخرین کلمات من باشد. او مرا خواهد کشت، اما بهتر است یک بار بمیرم تا هر بار بمیرم."

اواخر روز چهارشنبه، یک روز پس از انتشار این ویدئو، ستره محکمه تحت کنترل طالبان در توییتی اعلام کرد که الهه به دستور عبدالحکیم حقانی، قاضی القضات، به اتهام افترا بازداشت شده است. بدون اشاره به برگزاری محاکمه، گفت که او "به زودی طبق قوانین شرعی محکوم خواهد شد."

در این بیانیه با اشاره به طالبان و جنگ آنها علیه نیروهای تحت رهبری ایالات متحده و دولت ایالات متحده آمده است: "هیچکس اجازه ندارد به نام مجاهدین لطمه بزند یا به امارت اسلامی افغانستان و 20 سال جهاد مقدس را بدنام کنند." که شورشیان تندرو کمی بیش از یک سال پیش آن را تحویل گرفتند.

از زمان تسلط طالبان بر کشور در اگست 2021، فعالان زن افغانستانی و همچنین سازمان عفو بین‌الملل افزایش ازدواج‌های اجباری زنان را گزارش کرده‌اند از جمله مواردی که مقامات طالبان زنان را با ارعاب آنها یا خانواده‌هایشان مجبور به ازدواج کرده‌اند.

در این ویدئو، الهه خود را دانشجوی پزشکی دانشگاه کابل و دختر یک جنرال استخبارات در دولت سابق معرفی کرده است. او گفت خوستی شش ماه پیش او را مجبور به ازدواج کرد، زمانی که هنوز پست سخنگویی را بر عهده داشت. خوستی تلاش کرد خواهرش را با یکی دیگر از مقامات طالبان ازدواج کند، اما خانواده او با موفقیت فرار کردند.

او در حالی که اشک می ریخت گفت: «سعید خوستی من را خیلی لد و کوب کردند. هر شب او به من تجاوز می کرد.»

او گفت که سعی کرد به پاکستان همسایه فرار کند، اما طالبان او را در گذرگاه مرزی دستگیر کردند و به کابل بازگرداندند و در یک آپارتمان در آنجا حبس کردند. او گفت که پس از آن که او را برگرداندند، شنید که یکی از اعضای طالبان به خوستی می گفت که او 20 سال تحت حکومت سابق زندگی کرده و باید به عنوان کافر سنگسار شود.

خوستی روز چهارشنبه در توییتی تایید کرد که با الهه ازدواج کرده است، اما بدرفتاری با او را رد کرد. او نوشت: «به شما اطمینان می‌دهم که کار غیرقانونی انجام نداده‌ام.» خوستی در ماه های اخیر از سمت سخنگویی خود به خارج منتقل شد و مشخص نیست سمت جدید او چیست.

خوستی گفت که او را پس از اینکه متوجه شد "در ایمانش مشکل دارد" از او طلاق گرفت و او را به توهین قرآن متهم کرد.

ویدئوی الهه به طور گسترده در گروه‌های فیس‌بوک، توییتر و واتس‌اپ به اشتراک گذاشته شد و موجی از درخواست‌ها برای کمک و تقبیح طالبان از سوی فعالان زن را برانگیخت.

از زمان به دست گرفتن قدرت، طالبان محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان اعمال کرده‌اند. آنها بسیاری از زنان را از کار کردن منع کرده اند، دختران نوجوان را از رفتن به مکاتب منع کرده اند و زنان را در ملاء عام ملزم کرده اند که خود را به جز چشمان خود کاملاً بپوشانند. جهان از به رسمیت شناختن حکومت طالبان امتناع ورزیده است و از آنها می خواهد که به حقوق بشر احترام بگذارد و نسبت به گروه های دیگر مدارا نشان دهد.

 

 

در تازه ترین مورد خشونت طالبان علیه زنان، امروز شماری از زنان پنجشیر با پخش ویدیویی از بدرفتاری طالبان با شهروندان این ولایت صحبت می‌کنند و می‌گویند هر بار که این گروه از «جبهه مقاومت» شکست می‌خورند، از مردم ملکی و بی‌دفاع «عقده‌گشایی می‌کنند».

این زنان نیز از محدودیت‌های شدیدی که برای زنان وضع شده شکایت می‌کنند و می‌گویند حتی قادر نیستند در محوطه شخصی محل زندگی‌شان بدون نگرانی قدم بزنند.


مدعیان تطبیق شریعت با رسوایی قاری سعید خوستی چه خواهند کرد؟
بیشتر بخوانید:

http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01751

تداوم وحشت طالبان؛ مغازه های افغانستان به زنان بی حجاب چیزی نمی‌فروشند
بیشتر بخوانید:

http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01748


زنان با حجاب، جنگجویان سلاح دار: حیات در افغانستان زیر سلطه ای گروه طالبان
بیشتر بخوانید:

http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01732

زنان در یک سال حاکمیت بدون قانون و سلیقوی گروه افراطی طالبان
بیشتر بخوانید:

http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01729

مطالب بیشتری در این بخش