محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

تداوم وحشت طالبان؛ مغازه های افغانستان به زنان بی حجاب چیزی نمی‌فروشند تداوم وحشت طالبان؛ مغازه های افغانستان به زنان بی حجاب چیزی نمی‌فروشند

تداوم وحشت طالبان؛ مغازه های افغانستان به زنان بی حجاب چیزی نمی‌فروشند

 پس از آنکه نوار تصویری دختر خانم در صفحات اجتماعی به نشر رسید که گویا سعید خوستی با این دختر به اسم الهه با زور ازدواج کرده است سپس،سعید خوستی تایید می‌کند که با او ازدواج کرده؛ اما او را هیچ‌گونه لت‌و کوب نکرده است
 
سعید خوستی، رییس عمومی مطبوعات وزارت امورداخله حکومت سرپرست طالبان صبح روز چهارشنبه، ۹سنبله در تویتی نگاشته که او شش ماه قبل با دختری به نام الهه به خواست وی ازدواج کرده بود و به دلایلی که دختر مشکل عقیدوی داشته از او جدا شده است. 

نوارهای ویدیویی الهه که در صفحات مجازی دست به دست می‌شود، ادعا می‌کند که او را آقای خوستی به زور و جبر در عقد نکاح خود در آورده و او را اکثراً اوقات مورد شکنجه و لت و کوب قرار می‌داده است. 

این دختر می‌گوید که یک بار تلاش کرده پس از این که از سعید خوستی جدا شده که بیرون از کشور برود؛ اما از سوی نیروهای طالبان در مرز پاکستان بازداشت و دوباره به کابل برگشت داده شده است و او را وادار به معذرت‌خواهی و بوسیدن پاهای آقای سعید خوستی کرده‌اند. 

اما آقای خوستی در این تویت خود تاکید می‌کند که او را مورد هیچ‌گونه لت و کوب قرار نداده و تنها از راه نصحیت می‌خواسته که عقیده وی را درست کند و این دختر به مقدسات و قرآن کریم توهین می‌کرده است. 

آقای خوستی نگاشته: « نه وی را لت و کوب کرده‌ام، بر اساس حق و صلاحیت شرعی الهه را طلاق دادم و از بهر این کار ناسنجیده خود سخت پشیمان استم.» 

خوستی از نیروهای طالبان و شهروندان افغانستانی معذرت‌خواهی کرده و از خداوندج خواسته که او را از بهر این کار نا سنجیده‌اش مورد عفو قرار دهد.

گروه اتحاد وهمبستگی زنان افغانستان در پیوند به ای خبر می گویند که اگر سازمان ملل خاموش بماند، هزاران زن دیگر به سرنوشت الهه دچار می‌شوند

دو تن از زنان عضو گروه اتحاد و همبستگی زنان با ضبط ویدیو و ارسال آن به رسانه ها  به نکاح اجباری و آزار الهه دلاورزی از سوی طالبان و یک مقام شناخته‌شده این گروه، واکنش نشان دادند و نسبت به وضعیت زنان افغانستان ابراز نگرانی کردند.

یکی از این زنان از سازمان ملل می‌خواهد تا زنان افغانستان را دریابند. زیرا در صورت خاموش ماندن نهادهای حقوق بشری نسبت به این موضوع، هزاران زن دیگر در افغانستان به سرنوشت الهه دچار می‌شوند.

همچنین رئیس پیشین کمیسیون حقوق بشر افغانستان گفته ظلم سیستماتیک طالبان بر زنان پیامدهای ویرانگری برای نسل‌های آینده دارد. شهرزاد اکبر با بیان اینکه خود طالبان به نقض حقوق زنان اعتراف می‌کنند تاکید کرده زنان در بیرون از کشور باید با جامعه مدنی در افغانستان همسو شوند و از آن حمایت کنند.

این در حالیست که به تازگی، مقامات طالبان به دکانداران در ولایت بلخ این کشور دستور داده اند که هیچ کالایی را به زنان بی حجاب نفروشند و تهدید کرده اند که در صورت عدم رعایت این قانون، عواقب در قبال خواهد داشت. مقام‌های طالبان در وزارت امر به معروف و نهی از منکر به نقل از منابع محلی به صاحبان فروشگاه‌ها در مزارشریف، مرکز ولایت بلخ در شمال افغانستان گفته‌اند که به زنان بی حجاب چیزی نفروشند. 

در تازه ترین اقدام ظالمانه طالبان، به صاحبان مغازه ها هشدار داده شده است که در صورت فروش اجناس به زنان بی حجاب، بر اساس فرمان جدید، با برخورد شدید مواجه خواهند شد.

لازم به ذکر است که امر به معروف طالبان قبلاً اعلام کرده بود که همه زنان در افغانستان باید حجاب داشته باشند و حجاب اجباری آنها برای زنان افغانستانی برقع آبی فراگیر « چادری» را توصیه کرده بود که در حکومت افراطی قبلی طالبان از سال 1996 تا 2001. که به یک نماد جهانی تبدیل شد.

سرکوب حقوق اولیه زنان افغانستانی توسط طالبان

از زمانی که طالبان در ماه اگست سال گذشته کنترل افغانستان را به دست گرفتند، به طور مداوم جنایات ارتکابی علیه زنان افغانستانی را افزایش داده و آنها را از حقوق اولیه انسانی شان محروم کرده اند. طالبان محدودیت های شدیدی بر آزادی بیان، تشکل، تجمع و تحرک زنان و دختران ایجاد کرده است.

علاوه بر این، بر اساس گزارشی که در ماه اگست منتشر شد، گفته می‌شود که طالبان از اجازه دادن به دانش‌آموزان دختر از افغانستان برای تحصیل بیشتر به قزاقستان و قطر خودداری کردند. بر اساس گزارش های به نقل از خبرگزاری روسی اسپوتنیک، تنها دانش آموزان پسر اجازه خروج از کابل، پایتخت افغانستان را دارند. علاوه بر این، گفته شد که مدیریت «همه مردانه» دانشجویان دختر را از خروج تحصیلی از افغانستان منع کرده است.

چرخش تلخ وقایع تقریباً شش ماه پس از آن رخ داد که دولت طالبان تمام مکاتب دختران را پس از صنف ششم تعطیل کرد. در حالی که طالبان ابتدا اعلام کرده بود که آموزش «برای همه» در افغانستان قابل دسترس خواهد بود. اما، با وجود محکوم کردن گسترده، گروه طالبان به مکاتب دستور داد که از پذیرش دختران بالاتر از صنف ششم خودداری کنند.

علاوه بر این، زنان افغانستانی چند روز قبل از اولین سالگرد تسلط طالبان در جاده های کابل در خواست حق کار و تحصیل را به نمایش گذاشتند. با این حال، زنان معترض با تیراندازی طالبان به سوی جمعیت مواجه شدند. این زنان در حال فرار دیده می شوند که مردان مسلح طالبان با شلیک در فیلم هایی که شبکه رسانه ای جمهوری به آن دسترسی دارد، آنها را متفرق می کنند. تظاهرکنندگان بر نیاز به آزادی، اشتغال و دسترسی به غذا در افغانستان تاکید کردند.

اینهمه قوانین سختگیرانه ای جدید علیه زنان زندگی هزاران خانواده که نان آور مرد ندارند. مادران و دخترانی خانواده ناگزیرند تمام مسولیت از جمله تهیه مایحتاج اولیه خانواده را تهیه کنند، چه خواهد شد؟

در همین حال دیده بان حقوق بشر: وضعیت انسانی در افغانستان در آستانه زمستانی دیگر نگران کننده است
دیده بان حقوق بشر، می‌گوید که وضعیت بشری در افغانستان با گذشت بیش از یک سال از حاکمیت دوباره طالبان به سوی بدتر شدن روان است.
«هیدر بار» مسئول امور زنان در دیده بان حقوق بشر، شب گذشته در پیامی به رسانه‌ها گفت کمک های بشردوستانه نمی توانند به تنهایی نیازمندی های یک کشور را تکمیل کنند.
وی گفت: «همه ما باید آگاه باشیم که زمستان دیگری به زودی در افغانستان آغاز می‌شود. 
کسانی که از بحران پارسال نجات یافتند، اگر تغییری رونما نشود، شاید امسال نتوانند با بحران مقابله کنند هیچ کشوری نمی‌تواند تنها به کمک‌های بشری متکی باشد مهم هم نیست که کمک‌ها به کدام اندازه سخاوتمندانه است.»
در گزارش دیده بان حقوق بشر آمده که بیش از ۹۰ در صد مردم افغانستان طی یک سال گذشته به غذای کافی دسترسی نداشته اند.

مطالب بیشتری در این بخش