محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

ابراز نگرانی هند و امریکا نسبت به فعالیت و تهدیدهای   تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی هند و امریکا نسبت به فعالیت و تهدیدهای   تروریستی از خاک افغانستان

ابراز نگرانی هند و امریکا نسبت به فعالیت و تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان

حال فرانک مک‌کنزی، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا که سال گذشته فرماندهی ماموریت نیروهای آمریکایی در افغانستان را برعهده داشت می‌گوید با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، امنیت ایالات متحده کاهش یافته است.

ماموریت نیروهای آمریکایی در افغانستان سال گذشته در چنین روزی پایان یافت.

آقای مک‌کنزی گفته کشورش هم اکنون توانایی کمتری برای نظارت و جلوگیری از پیشرفت فعالیت گروه‌های افراطی نظیر القاعده و داعش را دارد.

او می‌گوید درباره نحوه مدیریت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان خود را «گناهکار» می‌داند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در سالگرد خروج آخرین نظامی این کشور از افغانستان گفته که ماموریت آمریکا در مبارزه علیه تروریسم هنوز پایان نیافته و اکنون توجه بر امر مبارزه علیه ریشه‌های دهشت افکنی متمرکز است.

آقای آستین در بیانیه‌ای که به این مناسبت منتشر کرد، از حمله آمریکا در سال ۲۰۲۱ که منجر به سرنگونی حاکمیت طالبان شد، دفاع کرد و آنرا جنگ ضروری برای دفاع پس از حمله شبکه القاعده علیه کشورش خواند.

آقای آستین گفته است: «می‌دانیم که هنوز این کار تکمیل نشده است. ما باید تمرکز بی‌امان خود را بر ضد تروریسم حفظ کنیم و این کار را می‌کنیم.»

او هدف ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان را حفظ امنیت آمریکا، تلاش برای ساختن آینده روشن برای مردم افغانستان و ایستادگی برای ازادی، دموکراسی و حاکمیت قانون خوانده است .

این در حالی است که اعضای جمهوری‌خواه کنگره آمریکا خواستار باررسی خروج شتاب زده این کشور از افغانستان و پیامدهای آن است .

آقای آستین گفته است که سوال‌های سختی در مورد خروج از افغانستان مطرح است که باید روی آن بحث شود.

با رفتن آخرین نظامی آمریکایی از افغانستان در نیمه شب ۳۰ اگست ۲۰۲۲ از فرودگاه کابل این کشور به طولانی‌ترین جنگ تاریخ خود خاتمه داد و طالبان ۲۰ سال پس از سرنگونی، قدرت را دوباره به دست گرفت.

گروه طالبان هر چند تا هنوز از سوی هیچ کشوری به خاطر ماهیت افراط گرایانه‌ این گروه به رسیمت شناخته نشده است اما امروز را به عنوان روز «پایان اشغال آمریکا» رخصتی (تعطیل) عمومی اعلام کرده است.

در جریان هرج و مرج این خروج، تعداد زیادی از سربازان آمریکایی و افغانستانی جان خود را از دست دادند.

همچنین نماینده هند در سازمان ملل از ادامه حملات تروریستی به اماکن مذهبی جوامع اقلیت در افغانستان ابراز نگرانی کرد و خواستار پیشرفت ملموس در برابر سازمان‌های تروریستی شد که این حملات را سازماندهی می‌کنند.

نماینده دایمی هند در سازمان ملل متحد، روچیرا کامبوج، اظهار داشت که برای اطمینان از اینکه تروریست های غیرقانونی، سازمان های تروریستی یا نام مستعار آنها هیچ گونه کمکی اعم از ضمنی یا صریح از خاک افغانستان یا پناهگاه های تروریستی واقع در این منطقه دریافت نمی کنند. آنها نیاز به دیدن پیشرفت ملموس دارند. کامبوج روز دوشنبه در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان  تاکید کرد که صلح و ثبات منطقه به طور مستقیم از طریق ارتباط بین سازمان های تروریستی در منطقه مانند لشکر طیبه و جیش محمد  و سایر گروه هایی که در خارج از افغانستان فعالیت دارند، تهدید می شوند.

در این نشست، نماینده دائم هند همچنین خاطرنشان کرد: زمانی که قطعنامه 2593 شورای امنیت در اگست سال گذشته به تصویب رسید، هند رئیس شورا بود. وی افزود که این قطعنامه تمام انتظارات جامعه بین‌المللی را بیان می‌کند که عبارتند از: «اطمینان از اینکه خاک افغانستان برای انجام حملات تروریستی علیه سایر کشورها استفاده نمی‌شود».

کامبوج حتی تاکید کرد: «مجموعه حملات به اماکن مذهبی اقلیت‌ها، از جمله حمله اخیر به گورودواره سیک در 18 جون در کابل و پس از انفجار بمب دیگری در نزدیکی همان گورودواره در 27 جولای، بسیار نگران‌کننده است.

علاوه بر این، روچیرا کامبوج در نشست شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد که تا کنون، هند بیش از 40000 تن گندم به افغانستان ارسال کرده است و موقعیت خود را به عنوان همسایه همجوار کابل و همکار دیرینه کابل تثبیت کرده است. علاوه بر این، هند در پاسخ به درخواست های فوری سازمان ملل متحد و نیاز مردم افغانستان، محموله های زیادی از کمک های بشردوستانه به افغانستان ارسال کرده است. این شامل 32 تن کمک پزشکی در 10 دسته است که شامل 50000 دوز واکسن کووید-19، داروهای ضد سل و داروهای مهم نجات دهنده است.

در آغاز بحران بشردوستانه جاری در افغانستان، کامبوج گفت که دولت هند با برنامه غذایی جهانی سازمان ملل متحد برای توزیع گندم در داخل افغانستان به منظور تضمین توزیع عادلانه و معقول کمک های گندم هند، توافق نامه امضا کرده است.

وی افزود که علاوه بر این، برای نظارت و مدیریت دقیق کار سهامداران مختلف برای ارسال موثر کمک های بشردوستانه و تعامل مستمر با مردم افغانستان، یک تیم فنی هند نیز در سفارت هند در کابل مستقر شده است.

هند بر پایبندی خود به این ایده که کمک های بشردوستانه باید بر اساس بی طرفی، بی طرفانه و مستقل ارائه شود، تاکید کرد. او تاکید کرد که هند همچنین نسبت به رشد افغانستان و تأثیر مستقیم آن بر رفاه زنان و دختران ابراز نگرانی کرده است.

در همین حال 
طارق احمد، وزیر بریتانیا برای آسیای جنوبی و کشورهای مشترک المنافع در مطلبی در مورد افغانستان نگاشته که کارکرد یک‌ساله طالبان در افغانستان نشان می‌دهد که آنان تغییر نکرده‌اند و افغانستان با بحران انسانی ویرانگر مواجه است.

آقای احمد در این مطلب اوضاع جاری در افغانستان را غم‌انگیز خواند و گفته «وخامت وضعیت حقوق بشری در سراسر افغانستان یک واقعیت غم‌انگیز است، اما ما مصمم هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که دستاوردهای بیست ساله این کشور بیهوده نیست.»

این وزیر بریتانیایی افزوده «با آن که طالبان هیچ‌گونه تغییر نکرده‌اند، اما باید این واقعیت را بپذیرند که امروز افغانستان و مردم آن تغییر کرده اند.»

وزیر بریتانیا برای آسیای جنوبی و کشورهای مشترک المنافع تاکید کرده که این کشور با شرکای بین المللی بر طالبان فشار می‌آورند تا حقوق بشر را رعایت کرده و از سلب آزادی زنان، عدم اجازه دادن دختران به ادامه تحصیل و ممنوعیت بیان آزاد، جلوگیری کنند.

او هم‌چنان تاکید کرده که کمک به همه دختران برای بازگشت به مکتب و بازگشت زنان افغانستانی به کار یک اولویت است.

وزیر بریتانیا برای آسیای جنوبی و کشورهای مشترک المنافع با اشاره به کمک‌های بشردوستانه به ارزش ۲۸۶ میلیون پوند این کشور با افغانستان بار دیگر تاکید کرده که افغانستان با یک «بحران انسانی ویرانگر» مواجه است. او افزوده که بریتانیا میلیون‌ها شهروند عادی افغانستان را که تحت حکومت طالبان زندگی می‌کنند، فراموش نخواهد کرد و به مردم این کشور اطمینان می‌دهد که تعهد بریتانیا به آن‌ها همچنان قوی است.

این اظهارات وزیر بریتانیایی در حالی صورت می‌گیرد که طالبان تمامی آزادی‌های مدنی و سیاسی زنان را سلب کرده و به هیچ اصول جهانی پابند نیستند. همچنین نسبت به عدم توزیع کمک های جهانی به تمام مردم افغانستان گزارش های متعدد و موثق موجود است.

مطالب بیشتری در این بخش