

بازسازی صدماتی ناشی از حمله ی امریکا، به محل اقامت ایمن الظواهری، رهبر القاعده در کابل
در حالیکه که موضعگیری ملایعقوب مجاهد، وزیر دفاع گروه طالبان در مورد نقش پاکستان در نقض حریم هوایی افغانستان، اسلام آباد را ناگزیر ساخت تا به ادعای وی پاسخ بدهند. باعث تحلیل های گوناگون گردیده است. گزارش ها از وزیر اکبر خان در کابل حاکیست که گروه طالبان در حال ترمیم و بازسازی بقایایی ویرانه های محل حمله هواپیماهای بدون سرنشین که منجر به کشته شدن رهبر القاعده در کابل است.
یک حفرهای گدال مانند، خانههای ویران شده و تپههای آوار، مکانی را در کابل افغانستان نشان میدهد که ماه گذشته ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در آن حمله هوایی توسط آمریکا کشته شد.
حمله هواپیمای بدون سرنشین تنها یک سال پس از تحویل کابل به گروه طالبان رخ داد که باعث شد نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور جنگزده عقب نشینی شتابزده کنند و پس از 20 سال حضور افغانستان دوباره به این گروهی تروریستی سپرده شود.
بنابر گزارش برخی رسانه های خارجی از منطقه وزیر اکبر خان کابل، محله ای مسکونی که محل شیک به ظواهری بود و اکنون در پی آن حمله مرگبار هواپیماهای بدون سرنشین شبیه یک منطقه جنگی است.
بر اساس گزارش رسانه های خارجی خدمات ساخت و ساز به سرعت در حال کار برای بازسازی جاده هایی هستند که در اثر صدمه ناشی از موشک های هلفایر شلیک شده توسط پهپاد ارتش آمریکا ویران شده اند. یکی از مهندسان حاضر در محل، شیخ زین، به ایندیا تودی گفت که شنیده اند در اوایل صبح روز 31 جولای، یکشنبه، اتفاقی در این منطقه افتاده است.
او گفت که با این حال، هیچ اطلاعاتی از سوی گروه طالبان با آنها یا هیچ کس دیگر در محله مبنی بر اینکه دقیقا چه اتفاقی افتاده است، به اشتراک گذاشته نشده است.
شیخ زین گفت: «وقتی سر کار آمدیم، چیزی نبود. هیچکس به ما چیزی نگفت. ما فقط کار را انجام می دهیم.»
در حالی که مقامات طالبان حمله هواپیمای بدون سرنشین را تایید کرده اند، آنها همواره تاکید کرده اند که تلفات جانی نداشته است. هفته گذشته، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت که جسد ایمن الظواهری پیدا نشده است و تحقیقات آنها ادامه دارد.
آیا کشور پاکستان همکار این حمله ای هواپیمای بدون سرنشین بود؟
منابع فاش کردند که گروه طالبان نیز مشکوک است که همسایه اش پاکستان در این حمله هوایی نقش داشته است. به گفته این منابع، بر اساس تحقیقات، پهپاد تهاجمی ممکن است از پیشاور پرتاب شده باشد و پاکستان می توانست با ارائه اطلاعات به آمریکا کمک کند.
ظواهری یکی از معاونین اسامه بن لادن، طراح اصلی حملات 11 سپتامبر، پس از کشته شدن وی توسط نیروی دریایی آمریکا در ایبت آباد پاکستان در سال 2011، جانشین وی به عنوان رهبر القاعده شد.
در پیوند به حادثه ای حمله امریکا به رهبر القاعده در کابل، ملایعقوب مجاهد روز ( یکشنبه ) هنگام گزارشی از کارکردهای یک ساله وزارت دفاع در برنامه حسابدهی به اصطلاح به ملت در مرکز رسانههای افغانستان، از پاکستان خواست که اجازه ندهد فضای افغانستان از طریق خاک این کشور نقض شود. او تاکید کرد: "براساس اطلاعات ما هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی از پاکستان حریم فضایی افغانستان را نقض میکنند؛ ما از پاکستان میخواهیم اجازه ندهد از خاک آن کشور در مقابل و بر ضد کشور ما استفاده شود." مجاهد افزود: اطلاعات دقیقی در این زمینه وجود ندارد که سیستم رادار افغانستان را نیروهای آمریکایی هنگام خروج کاملاً از بین برده باشند. به گفته او، هم اکنون نیز هواپیماهای بدون سرنشین در فضای افغانستان گشتزنی میکنند و این هواپیماها همه روزه از پاکستان وارد فضای افغانستان میشوند. وی تصریح کرد: حکومت طالبان از طریق وزارت خارجه، در این مورد اعتراضات رسمی خود را هم با طرف آمریکایی در میان گذاشته است چرا که آنرا تجاوزی آشکار می داند. این در حالی است که در آخرین مورد حدود یک ونیم ماه پیش هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی، « ایمن الظواهری » رهبر القاعده را در خانهای متعلق به سراج الدین حقانی، وزیر داخله گروه طالبان در منطقه وزیر اکبرخان کابل، هدف قرار داد. این موضوع باعث شد مقامهای آمریکایی، حکومت سرپرست طالبان را به حمایت از دشمنان این کشور متهم کردند. « ملایعقوب مجاهد » همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت که هم اکنون نیروهای وزارت دفاع به ۱۵۰ هزار نفر رسیده است که شماری از آنان آموزشهای حرفه ای دیده اند. به گفته او، این وزارت در یک سال گذشته حدود ۶۰ فروند هواپیماهای جدید جنگی و لجستیکی را ترمیم کرده است.
در عین حال وزارت خارجه پاکستان اظهارات وزیر دفاع طالبان در مورد استفاده هواپیماهای بیسرنشین امریکایی از خاک پاکستان را «خیلی تاسفآور» و «خلاف اصل ابرازنظر مسئولانه» دانست.
این وزارت از گروه طالبان خواست به تعهدات خود عمل کرده و به گروههای تروریستی اجازه فعالیت در افغانستان را ندهد.