محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

طالبان به آموزگاران مکاتب: طالبان به آموزگاران مکاتب:

طالبان به آموزگاران مکاتب:"یا ریش بگذارید؛ یا ترک وظیفه دهید

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، به تازگی برای آموزگاران مکاتب دولتی و کارمندان سایر اداره‌ها، هشدار داده است که یا ریش بگذراند و یا ترک وظیفه کنند. فرمان نتراشیدن ریش کارمندان دولتی در آغاز تأسیس وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، صادر شده بود اما هم‌اکنون طی فرمان تازه‌ی این وزارت هشدار جدی داده که هیچ کارمندی دولتی به خصوص آموزگاران مکاتب، حق اصلاح"کوتاه کردن ریش" خود را ندارند و در صورت تخلف، از وظیفه برکنار می‌شوند.

طی ابلاغ این فرمان، برگزاری نماز جماعت در مکاتب نیز ذکر شده است و شرکت آموزگاران در آن امر الزامی و اجباری گفته شده است.

هادی؛ یک تن از آموزگاران در مکتب دولتی به مجله اورال می‌گوید: هیأت امر به معروف و نهی از منکر طالبان بر علاوه‌ی ذکر اعلامیه به مدیریت مکتب گفته است که هر روز رأس ساعت ۱۲:۳۰ ظهر نماز جماعت برگزار کنند. هادی می‌افزاید:" آموزگاران مکلف هستند تا رأس ساعت مشخص در نماز جماعت حاضر شوند و در صورت تأخیر و یا غیر حاضری، معاش تمام روز او کسر شده و از طرف هیأت مؤظف طالبان مجازات نیز می‌شود. به گفته‌ی هادی، مدیر مکتب امضای تمام استادان را با ذکر مشخصات آن‌ها درج اعلامیه کرده تا در صورت تخلف، به گونه‌ی قانونی طبق مجازات قرار گیرند.

داشتن ریش، یکی از معیارات استخدام در حکومت طالبان محسوب می‌شود.

در یک سال حکومت این گروه، تغییرات گسترده در تمام بخش‌ها و ادارات دولتی افغانستان وارد شده است که بیش‌تر این تغییرات شامل حذف و ادغام ریاست‌ها و معینیت‌ها، برکناری کارمندان و جای‌گزینی بست‌ها و ایجاد اداره‌های جدید در وزارت‌خانه‌ها می‌باشد.

به تازگی تغییرات گسترده در وزارت معارف اعمال شده است که شامل حذف و ادغام شماری از ریاست‌ها و معنیت‌ها، ایجاد ریاست و معنیت تازه، تنقیض و تعلیق کارمندان، برکناری کارمندان مسلکی و استخدام کارمندان جدید طبق معیارات طالبان می‌باشد. سخنگوی وزارت معارف طالبان این تغییرات را بنام اصلاحات در نظام و ازبین بردن فساد یاد کرده است و اما عده‌ی از مردم این اقدام طالبان را شکنجه‌ی کارمندان سابق می‌دانند.
 
این تغییرات باعث شده است بسیاری از کارمندان مسلکی با تحصیلات عالی و تجربه‌ی چندین ساله، خانه نشین شده و عده‌ی دیگر بدون هیچ‌گونه تجربه و تحصیلات، به سمت‌های بلند جای‌گزین شده‌اند. 
یکی از ریاست‌های تازه ایجاد شده در وزارت معارف، معینیت تعلیمات اسلامی است. با وجود اینکه وزیر معارف طالبان به این معینیت وظیفه داده است تا"قاری‌ها و ملا‌ها" را مورد ارزیابی قرار دهند، منابع می‌گویند در این معنیت افراد غیرمسلکی جابجا شده‌اند و این افراد توان هیچ‌گونه ارزیابی را ندارند. قرار گزارشات نشر شده توسط منابع از وزارت معارف طالبان، این معنیت ۱۶ کارمند دارد. از مجموع این تعداد کارمند فقط ۳ کارمند دارنده‌ی مدرک تحصیلی لیسانس، ۲ کارمند فارغ صنف دوازدهم و۱‌کارمند دیگر ۱۴ پاس می‌باشد. بقیه‌ی این کارمندان هیچ‌گونه مدرک تحصیلی نداشته و از سواد کافی نیز برخوردار نیستند و در این حال این افراد قرار است کارمندان جدید را ارزیابی کنند و به آن‌ها مدرک بدهند.(؟)

تنها این معنیت نیست که با افراد غیرمسلکی و بی‌سواد اشغال شده است بلکه ادارات دیگر نیز از این وضعیت برخوردار می‌باشد زیرا؛ معیار استخدام کارمند در حکومت طالبان، بر تحصیلات و مسلک استوار نیست.

روند استخدام و معیارات لازم برای کارمندان در حکومت طالبان شامل نکات زیر می‌شود:

1- آموزش دینی؛

یکی از معیارهای که باید کارمندان دولتی از آن برخوردار باشند، تحصیل و آموختن مسائل دینی در مدارس به خصوص مدارس پاکستان می‌باشد. متقاضیان که دارنده‌ی چنین شرایط باشند در استخدام اولویت دارند.

2- جهاد و جنگ با امریکا؛

طالبان در روزهای نخست حکومت‌شان اعلام کرده بودند که تنها اشخاصی می‌توانند در کنار امارت اسلامی، در دولت وظیفه اجرا کنند که سابقه‌ی جهاد علیه امریکا را داشته باشند. هم‌اکنون نیز"جهاد" یکی از معیارات کارمندان برای استخدام به شمار می‌رود.
 
3- داشتن ریش و دستار؛

یکی از معیار‌های دیگر برای استخدام کردن کارمند در ادارات دولتی، داشتن ریش، دستار و لباس افغانی می‌باشد. طالبان بارها اعلام کرده‌اند که کارمندان اجازه‌ی تراشیدن ریش‌شان را ندارند و طی فرمان تازه که از طرف وزارت امر به معروف و نهی از منکر صادر شده است به کارمندان ادارت دولتی و آموزگاران هشدار داده است که یاریش بگذارند و یا ترک وظیفه دهند. در این فرمان، تراشیدن ریش نه، بلکه اصلاح کردن آن نیز ممنوع شده است.
 
در روند استخدام کارمند توسط طالبان، درجه‌ی تحصیل، مدرک تحصیلی، مسلکی بودن متقاضیان کار و توانمندی آن‌ها مطرح نیست. گزارش‌ها نشان می‌دهد که در ادارات تازه ایجاد شده و هم‌چنان در پروسه‌ی جای‌گزینی ادارات سابق، کسانی استخدام شده‌اند که هیچ‌گونه تحصیلات مطابق به وظیفه را ندارند و عده‌ی زیادی آن‌ها از سواد کافی برخوردار نیستند. بیش‌تر این کارمندان به طور کوتاه مدت در مدرسه‌ها آموزش دیده‌اند. بعضی‌ آن‌ها به دلیل داشتن سابقه‌ی جهاد و داشتن ریش و دستار استخدام شده‌اند.

منابع از وزارت معارف طالبان به مجله‌ی اورال می‌گوید:" کادرهای علمی و افراد مسلکی با مدرک ماستر و لیسانس، از ریاست‌ها و معنیت‌های این وزارت منفک شده اند و به جای آن‌ها افراد دست نشانده‌ی طالبان بدون در نظر داشت تحصیل و توانایی علمی استخدام شده‌اند." این منبع هم‌چنان گزارش داده است که در پروسه‌ی استخدام کارمند در این وزارت، به جای آزمون تخصصی در مصاحبه از"زادگاه، محل دقیق سکونت، تعریف متقاضیان از داعش، نظر خواهی از متقاضی در مورد امارت اسلامی و حکومت جمهوری، خلافت و ... پرسش و پاسخ می‌شود.

مطالب بیشتری در این بخش