محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

طالبان برخلاف وعده حق  آموزش طالبان برخلاف وعده حق  آموزش

طالبان برخلاف وعده حق آموزش "برای همه"بانوان را از سفر بابت تحصیل منع می کنند

طالبان بار دیگر از وعده های خود عقب نشینی کردند و دختران و زنان مکتب افغانستان را در ناامیدی رها کردند، زیرا گزارش جدید مدعی شد که از سفر دختران این کشور به قزاقستان و قطر برای تحصیلات عالی خودداری کرده است. به گفته منابع خبرگزاری روسی اسپوتنیک، تنها دانشجویان پسر اجازه خروج از کابل، پایتخت کشور را دارند. بعلاوه، مدعی شد که اداره "تک نژادی و تک حزبی همه مردانه" دانشجویان دختر را از پرواز به خارج از افغانستان برای تحصیل منع کرده است.

این استراتیژی وحشتناک یک  پس از آن که گروه طالبان سلطه بر افغانستان را تحویل گرفتند، ادامه دارد. این گروهی افراطی همچنان هنوز درهای مکاتب را برای دختران بالاتر از صنف ششم را بسته اند. در حالی که طالبان ابتدا اعلام کرده بودند که آموزش در افغانستان "برای همه در دسترس خواهد بود". با این حال، دو روز  بعد در ماه مارچ امسال، اعلان خویش دوباره  به مکاتب دستور دادند که برخلاف محکومیت های بین المللی، دختران را بالاتر از صنف ششم را  نپذیرند.

هر بار که طالبان یک فرمان بحث برانگیز برای زنان ارائه می‌کرد، در پس تصمیم خود به «قوانین شرعی» استناد می‌کرد. شریعت یک قانون دینی است که بخشی از سنت اسلامی را تشکیل می دهد و برگرفته از دستورات دینی اسلام است. بر اساس تفاسیر کتب مقدس اسلام به ویژه قرآن و حدیث است. قابل ذکر است، در آن زمان که طالبان زنان را از تحصیلات بالای صنف ششم منع می‌کردند، حتی کشورهای مسلمان‌نشین مانند امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) و عمان اقدامات این گروه را محکوم کردند و از آنها خواستند که تصمیم خود را فوراً تغییر دهند.

"وعده های ساختگی" برای زنان
قابل ذکر است که پس از به دست گرفتن رهبری کشور، طالبان ادعاهای بلندی داشتند که نشان می داد در مقایسه با حکومت آهنین قبلی خود در دهه 1990 کاملاً تغییر کرده اند. این گروه افراطی در ابتدا قول داده بود که اجازه تحصیل و اشتغال به زنان را بدهد. با این حال، طالبان به جای عمل به وعده های خود، زنان را از حضور در موسسات آموزشی و کار منع کردند. از زمان تسخیر در ماه اگست سال گذشته، زنان در سراسر کشور به جاده ها آمدند تا علیه تعطیلی مکاتب و دانشکده‌ها اعتراض کنند.

برخلاف تمام ادعاها، به نظر نمی رسد که رژیم طالبان هیچ گام مشخصی برای احیای حقوق اساسی بردارد. در ماه می، طالبان یک فرمان بحث برانگیز را تصویب کرد که به همه زنان افغانستانی دستور داد تا در انظار عمومی لباس سر تا پا بپوشند. در این فرمان همچنین اشاره شده بود که اقوام مرد به دلیل نقض قوانین پوشش زنان با مجازات شروع می‌شوند که با احضار و تا جلسات دادگاه و زندان افزایش می‌یابد. بر اساس قانون اخیراً تصویب شده، در صورت تخلف زن از این حکم، مرد خانواده او حداقل به سه روز حبس محکوم می شود.

همچنین دیروز گروهی از زنان فعال سیاسی و اجتماعی افغانستانی در شهر استانبول ترکیه، یک نشست پنج روزه با حضور مسئولان نهادهای بین‌المللی دفاع از حقوق بشر برگزار کردند تا در مورد راه‌حل‌ها برای مشارکت زنان در ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی افغانستان گفت‌و‌گو کنند و جامعه جهانی را به حمایت از زنان افغان دعوت کنند.
در این نشست، هیدر بار، مسئول بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، ستیلا رونر، سفیر برابری جنسیتی و کثرت‌گرایی اتحادیه اروپا و گروهی از زنان افغانستانی فعال در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حضور دارند. 

این نشست از روز جمعه ۲۶ااگست آغاز شد و قرار است تا ۳۰ اگست ادامه داشته باشد. هیدر بار و استیلا رونر در روز نخست این نشست، با فعالان زن افغانستانی گفت‌وگو کردند. در این گفت‌وگو مشکلات اساسی زنان در افغانستان، از نقض حق تحصیل و کار تا تبعیض گسترده قومی و جنسیتی مورد بحث قرار گرفت.
استیلا رونر در این نشست از تعهدات پایدار اتحادیه اروپا در زمینه تامین حقوق بشر در افغانستان سخن گفت و تاکید کرد که «ماموریت اتحادیه اروپا در زمینه حقوق بشر در افغانستان پایان نیافته است، بلکه با قدرت ادامه دارد.»
قرار است در روز دوم این نشست درباره توجه به وضعیت زنان و حقوق بشر در افغانستان بحث و گفت‌و‌گو شود. ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، نیز در روز پایانی این گفتگوها حضور خواهد داشت تا پیشنهاد‌های زنان افغانستانی در این نشست را دریافت کند و در مورد آخرین گزارش‌هایی که از وضعیت حقوق بشر در افغانستان تهیه کرده است، صحبت کند.

مطالب بیشتری در این بخش