محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

شاهین: افغانستان کشور اسلامی است و در بحث حقوق زنان با اروپایی ها قابل مقایسه نیست شاهین: افغانستان کشور اسلامی است و در بحث حقوق زنان با اروپایی ها قابل مقایسه نیست

شاهین: افغانستان کشور اسلامی است و در بحث حقوق زنان با اروپایی ها قابل مقایسه نیست

سهیل شاهین، رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر گفته است که افغانستان در بحث حقوق زنان، با کشورهای اروپایی قابل مقایسه نیست چون افغانستان یک کشور اسلامی است.

آقای شاهین در گفت‌وگو با «فاکس‌نیوز» افزوده است که طالبان مخالف آموزش دختران نیستند و در حاضر، میلیون‌ها دختر سرگرم آموزش در مکتب‌های ابتداییه در افغانستان هستند.

به گفته‌ی او، زنان نیز در وزارت‌های گوناگون چون وزارت معارف، تحصیلات عالی، صحت عامه و امور داخله مصروف کار اند.

نام‌برده تأکید کرده است که این کافی نیست و نیاز است کار بیش‌تر انجام شود و در روشنایی ارزش‌های اسلامی، برای حل این مسایل کار شود.

شاهین هم‌چنان علاوه کرده است که طالبان متعهد به توافق‌نامه‌ی دوحه هستند و به کسی اجازه داده نخواهد شد تا از خاک افغانستان ضد امریکا و کشورهای دیگر کار گیرد و این تعهد تغییر نکرده است.

این گفته‌های سهیل شاهین در حالی مطرح می‌شود که با روی‌کار آمدن طالبان در افغانستان، مکتب‌ها به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم تاکنون‌ مسدود است.

در عین حال اتحادیه اروپا: تا زمانی که طالبان مکاتب دخترانه را باز نکنند، سایر حقوق‌ بشر نیز رعایت نمی‌شود
توماس نیکلسون، نماینده‌ ویژه‌‌ اتحادیه‌ اروپا برای افغانستان می‌گوید که بازگشایی مکاتب دخترانه اولویت درجه یک است و تا زمانی که طالبان این کار را نکنند، سایر حقوق بشر نیز رعایت نمی‌شود.
نیکلسون پنجشنبه‌ شب (۳ سنبله) در توئیتی نوشته است که او فکر می‌کند که بیش از حد درباره مکاتب دخترانه صحبت می‌شود، طوری که انگار تنها دغدغه حقوق بشر آموزش دختران است و با رسیدگی به آن مردم افغانستان راضی می‌شوند.
او اما در ادامه گفته است: «بعد متوجه می‌شوم که تا زمانی که آنها (طالبان) این کار (بازگشایی) را نکنند، سایر حقوق نیز رعایت نمی شود درجه یک است.»
طبق وعده‌ طالبان قرار بود که تمام مکاتب از تاریخ سوم ماه حمل سال جاری خورشیدی بازگشایی شود؛ اما در همین‌ روز وزارت معارف طالبان اعلام کرد که مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه تا اطلاع ثانوی بسته می‌مانند.
در این شش ماه، به‌ رغم فشارهای جهانی برای بازگشایی مکاتب دخترانه در افغانستان، طالبان از تصمیم خود عقب‌نشینی نکرده‌اند.

در عین حال مشاور امنیت ملی ازبکستان می‌گوید تروریسم و افراط‌گرایی در افغانستان، تهدیدی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است. ویکتور محمودوف در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در تاشکند برگزار شده بود، تاکید کرد که نظارت بر مرزها باید بیش از پیش تقویت شود.

یک اتاق فکر امریکایی موسوم به آتلانتیک کنسول می‌گوید که تجارت مواد مخدر پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان رونق گرفته است. 

این سازمان می‌افزاید که طالبان با صدور فرمانی، تلاش کرده مانع تولید و تجارت مواد مخدر شوند اما «آنچنان که باید» این فرمان را تطبیق نکرده اند.

همچنین در پیوند به پناهگاهی برای تروریسم،  ایمن الظواهری رهبر القاعده در کابل در خانه ی متعلق به سراج الدین حقانی وزیر داخله طالبان توسط طیاره امریکایی به قتل رسید.  بنابر گزارش برخی از رسانه ها، در طی هفته گذشته شماری از رهبرانی القاعده به شمول پسر بن لادن در افغانستان جلساتی دایر نموده و در مورد جانشین ایمن الظواهری، بحث و گفتگو کرده اند. 

همچنین بل روجیو، سردبیر نشریه لانگ وار ژورنال می‌گوید که القاعده در افغانستان و جهان در مقایسه با قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از موقعیت قوی‌تری برخوردار است. او می‌افزاید که این سازمان قبل از سال ۲۰۰۱ تنها یک پایگاه عمده در افغانستان داشت اما اکنون در سراسر خاور میانه و افریقا پایگاه دارد.

مطالب بیشتری در این بخش