

آمریکا؛ طالبان حامی و مروج اسلام خشن در افغانستان بوده و آزادی مذهبی را سرکوب میکنند
در آغاز ناآرامیهای گسترده در افغانستان، کمیسیون آزادیهای مذهبی بینالمللی ایالات متحده (USCIRF) روز سهشنبه در گزارشی اعلام کرد که طالبان هر گونه مذهبی را که با دیدگاه رادیکال آنها نسبت به اسلام مطابقت نداشته باشد، به طرز وحشیانهای سرکوب کردهاند. به گفته هیئت آمریکایی، از زمانی که طالبان در 15 اگست سال گذشته افغانستان را دوباره تحویل گرفته اند، وضعیت آزادی مذهبی در این کشور به طرز چشمگیری بدتر شده است.
این کمیسیون در بیانیهای خاطرنشان کرد: «اجرای سختگیرانه تفسیر مذهبی توسط طالبان، آزادی مذهبی اقلیتها، زنان، اعضای لزبین، همجنسگرایان، دوجنسگرایان، تراجنسیتیها، دگرباشان جنسی و اینترسکس (LGBTQI+)، افغانستانیها را با تفاسیر متفاوت از جامعه نقض میکند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «برخلاف وعدههای مستمر برای حفاظت از تمامی جوامع قومی و مذهبی ساکن در افغانستان، گروه طالبان نتوانسته است امنیت و امنیت اقلیتهای مذهبی را در برابر حملات دولت اسلامی خراسان (داعش-K) تامین کند.
علاوه بر این، این گزارش کاهش شدید آزادی مذهبی را که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در اگست 2021 و برقراری حکومت واقعی در آنجا رخ داده است، ارزیابی می کند. این گزارش می افزاید که پذیرش تفسیر سختگیرانه طالبان از اسلام افراطی خطری جدی برای آزادی مذهبی و حقوق همه افغانستانی هایی که با آن موافق نیستند به وجود می آورد.
طالبان نتوانسته است از گروه های مذهبی اقلیت در برابر حملات داعش-ک محافظت کند
در طول سال گذشته، طالبان که از یک نوع سختگیرانه از اسلام افراطی حمایت می کند، چندین مسلمان شیعه را به قتل رسانده است. فاکس نیوز گزارش داد که طالبان هزاران نفر از مردم هزاره، یک گروه اقلیت قومی پیرو اسلام شیعه را به زور از خانه هایشان بیرون کرده اند. سایر گروه های مذهبی از جمله یهودیان، هندوها و مؤمنان مسیحی همگی تحت آزار و اذیت رژیم طالبان قرار گرفته اند.
در این بیانیه، کمیسیون اعلام کرد که در نتیجه سوء استفاده سیستماتیک، مستمر و شدید از آزادی مذهبی طبق تعریف آزادی مذهبی بین المللی در افغانستان، USCIRF در گزارش سالانه خود در سال 2022 پیشنهاد کرده است که وزارت امور خارجه ایالات متحده، وضعیت بد حقوق بشری در افغانستان را وخیم اعلان کرده است. که اکنون توسط طالبان به عنوان یک "کشور مورد نگرانی خاص" اداره می شود.
انفجار بمب در پایتخت افغانستان
علاوه بر این بحران مذهبی، در 8 اگست، انفجار بمب در یک جاده مزدحم در پایتخت افغانستان حداقل هشت کشته و 22 زخمی برجای گذاشت. این انفجار در بخشی از غرب شهر که جمعیت اقلیت شیعه اغلب در آنجا جمع می شوند منفجر شد. یک سازمان تندرو مسلمان افراطی به نام دولت اسلامی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
علاوه بر این، بمبی که در 17 اگست کابل پایتخت افغانستان را تکان داد، دست کم 20 کشته و 40 زخمی برجای گذاشت. یک مسجد در منطقه خیرخانه کابل محل انفجار بوده و 27 تن به شمول 5 کودک به شفاخانه امرجنسی شهر منتقل شده اند.
خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیتی کابل گفت که نیروهای امنیتی در پی انفجار به محل رویداد رسیده اند.
در یک تحول دیگر اخیرا، اندرس فوگ راسموسن، دبیرکل پیشین ناتو، از حکومتهای غربی خواست تا از کسانی که در برابر حاکمیت طالبان میجنگند، پشتیبانی کنند.
راسموسن روز سهشنبه، ۲۳ اگست، در توییتی نوشته است: «حکومتهای غربی باید حمایتشان را از کسانی که در برابر حاکمیت وحشیانه و سرکوبگر طالبان ایستادهگی می کنند، افزایش دهند.»
وی همچنان نوشته است: «جهان نمیتواند افغانستان را فراموش کند.»
او با بازنشر مقالهای از علیمیثم نظری، مسوول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان، گفته است: «این یک مقاله مهم در مورد مبارزه جبهه مقاومت برای ترسیم یک آینده متفاوت برای افغانستان است.»
مقاله علیمیثم نظری روز جمعه، ۱۹ اگست، در فارین پالیسی نشر شده بود.
در آن مقاله نظری از جامعه ملل خواسته بود تا از ایستادهگی جبهه مقاومت در برابر طالبان حمایت کنند.