

ضارب سلمان رشدی، از حامیان سپاه پاسداران ایران بوده است
پولیس نیویورک اعلام کرد که ضارب سلمان رشدی یک جواز رانندگی با نام جعلی "حسن مغنیه" را به همراه داشته است.
یک مقام پلیس امریکا به انبیسی نیوز گفت بررسیهای اولیه نشان میدهد ضارب با نام واقعی هادی مطر، از حامیان سپاه پاسداران ایران و حزبالله لبنان هم بوده است.
بنابر گزارش رویترز اندرو وایلی، مدیر برنامههای سلمان رشدی میگوید «خبرهای خوبی ندارد» چون این نویسنده شناخته شده زیر دستگاه تنفس مصنوعی است و قادر به تکلم نیست.»
.
بر اساس بیانیه آقای وایلی انتظار میرود که آقای رشدی یکی از چشمان خود را از دست بدهد، عصب یک بازوی او آسیب دیده و کبدش چاقو خورده و آسیب دیده است.
پلیس هنوز انگیزه حمله و یا اتهام رسمی ضارب در این حمله را مشخص نکرده و در تلاش برای کسب حکم بازرسی کوله پشتی و تجهیزات الکترونیکی است که در محل حمله پیدا شده است.
.
سلمان رشدی، نویسنده ۷۵ ساله کتاب آیات شیطانی و برنده جایزه لحظاتی قبل از شروع سخنرانی اش در موسسهای در شهر شاتاکووا در غرب ایالت نیویورک، مورد حمله قرار گرفت.
پلیس میگوید هادی مطر، مظنون دستگیر شده، مانند هر شرکت کننده دیگری به محل سخنرانی رفته و مجوز ورود گرفته بود.
به گفته پلیس مظنون روی صحنه پریده ودستکم یک بار به گردن و شکم سلمان رشدی، حمله کرده است.
حمله به سلمان رشدی، نویسنده جنجالی کتاب «آیات شیطانی» در ایران و همچنین در میان کاربران شبکه اجتماعی افغانستانی واکنشهای گسترده و البته متفاوتی در پی داشته است.
روحالله خمینی در سال ۱۳۶۷ و پس از انتشار کتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی، او را مرتد و طی حکمی اعلام کرد: «هر مسلمانی در هر نقطهای سلمان رشدی را دید، او را اعدام کند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین کند.»
روزنامه تندروی کیهان در شماره روز شنبه خود در مطلبی به ضارب این حمله «صد آفرین» گفته و خواستار «بوسه زدن بر دستان» این فرد شده است. این روزنامه در بخش «گفت و شنود» خود در مطلبی با عنوان «اونم قطع میشه» به ماجرای حمله به سلمان رشدی پرداخته و ابراز امیدواری کرده به زودی «گردن سلمان رشدی» هم قطع شود.
کیهان در بخشی از این مطلب که حالت کنایه دارد نوشته است: «گفت: اعلام شده که گردن او آسیب جدی دیده است. گفتم: از یارو که به شدت مریض بود پرسیدند؛ حالت چطوره؟ جواب داد: تبم قطع شده اما گردنم بدجوری درد میکنه! گفتند؛ نگران نباش به زودی گردنت هم مثل تبت قطع میشه.»
ین روزنامه به سردبیری و مدیر مسئولی حسین شریعتمداری در بخش دیگری از این مطلب نوشته است: «آفرین بر آن مرد دلاور و وظیفهشناسی که در نیویورک به سلمان رشدی مرتد و خبیث حمله کرده و بوسه بر دست او که با چاقو گردن دشمن خدا را پاره کرده است.»
روزنامه اصلاحطلب اعتماد یکی دیگر از رسانههای ایران بود که به ماجرای حمله به سلمان رشدی پرداخته است. این رسانه به مدیر مسئولی الیاس حضرتی در مطلبی کوتاه و با تیتر «سلمان رشدی، در حوالی مرگ» به صورت کوتاه به ماجرای حمله به این نویسنده هندی-بریتانیایی پرداخته و در پایان هم به فتوای آیتالله خمینی در خصوص قتل رشدی اشارهای کرده است.
روزنامه ایران که توسط دولت ابراهیم رئيسی اداره میشود هم واکنشی نسبتا مشابه با روزنامه کیهان داشته است. این رسانه در مطلبی با عنوان «گردن شیطان زیر تیغ» حمله به سلمان رشدی را به نقل از خبرگزاریهای غربی روایت کرده و البته او را «نویسنده کتاب مرتد کتاب موهن آیات شیطانی علیه پیامبر اسلام» معرفی کرده است.
روزنامه ایران در بقیه قسمتهای گزارش خود توصیفی از این ماجرا ارائه نکرده اما در پایان ضمن اشاره به اینکه سلمان رشدی سه دهه به صورت مخفیانه زندگی کرده، مینویسد: «او سرانجام، پس از ۳۴ سال از فتوای تاریخی امام خمینی، مورد حمله قرار گرفت.»
وطن امروز، دیگر روزنامه تندرو در ایران حمله به سلمان رشدی را به عنوان تیتر یک خود برگزیده و با فونتی درشت در صفحه نخست نوشته است: «چاقو در گردن سلمان رشدی».
علاوه بر رسانهها، تعدادی از شخصیتهای سیاسی ایران هم نسبت به حمله تروریستی علیه سلمان رشدی واکنش نشان دادند. محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده هستهای ایران در توییتی در این خصوص نوشت: «برای نویسندهای که با نفرت و تحقیر بیپایان، مسلمانان و اسلام را محکوم میکند، اشک نمیریزم.»
عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری که پس از حضور زاکانی در شهرداری از روزنامه جوان به رسانه شهرداری تهران آمده است در حساب توییتری خود از ترور سلمان رشدی ابراز خوشحالی کرده است. او در این رابطه مینویسد: «بسیار خوشحالم که نسلی که امام و انقلاب را ندیده، طوری بر فتوای امام اشراف دارد که به محض شنیدن خبر اینجا را پر کردند و فتوا را یاداور شدند.»
جعفر عطایی در صفحه ی فیسبوک خویش نوشته است :« داشتم واکنشها به ترور سلمان رشدی را میخواندم تا رسیدم به آقای علی امیری که گفته بود این کوتوله فکری گویا در ترورش بیتقصیر نیست. دیگر ادامه ندادم. آن ملایی که شب و روز اهلالبیت گفته انگ میزند هرچه بگوید قابل هضم است اما تو برادری که فلسفه خواندی، خودت را با یونان و چپوراستش آشنا ساختی و برای خودت در دنیای عقلانیت و فکر غربی جایگاهی متصور هستی، تو دیگر چرا.
امنیت جانی سلمان رشدی خط سرخ هر کسی است که در دنیای امروز خودش را در کمپ دنیای مدرن و آزاد میبیند. کسی که ادعای طرفداری از آزادی بیان دارد اما حق امنیت سلمان رشدی را قبول ندارد و در مورد آن اما و اگر میکند معتقد به آزادی بیان نیست.»
علی امیری در صفحه فیسبوک خود نوشته است:« مسلمانان هنوز از سلمان رشدی عبور نکردهاند.» وی می افزاید:« شکی نیست که اغلب مخالفان رشدی کتابهای او را نخواندهاند، اما رشدی بیگناه نیست. در خوشبینانهترین حالت او یک کتوله فکری بود که پیامد گفتارش را محاسبه نتوانست. در سه دهه گذشته سلمان رشدی از دید قاطبه مسلمانان سخنگوی غرب شناخته میشد و غرب در نظر مسلمانان همان است که قهر و خشونت دارد و مسلمانان را تحقیر میکند و باورهای شان را مورد اهانت قرار میدهد. این حس تحقیر و توهین یک نسل از مسلمانان را عاصی، دیوانه و عصبی کرد. از بستر این حقارت و عصبانیت خشونتها زایید و خانمانها بر باد شد. رشدی این حس را ایجاد نکرد، اما آن را تشدید کرد. مسلمانان در بر خورد با غرب به اندازه کافی قبلا تحقیر شده بودند و رشدی این حس حقارت را تشدید و بر شکافها و تضادها را بیش از پیش دامن زد. موجی از عقده حقارت و احساسات بر عالم اسلام مستولی شد و معدود نداهای عقلانی که از درون عالم اسلام بلند میشدند، با قهر و خشونت توسط خود مسلمانان سرکوب شدند. در سه دهه گذشته هیچ دگراندیش مسلمان نبوده که حد اقل یکبار داغ ننگ سلمان رشدی را بر جبین نخورده باشد و حق و ناحق به عنوان همنوایی با سلمان رشدی مورد طعن و توهین و تکفیر قرار نگرفته باشد. اصلا رشدی در میان مسلمانان یک دشنام است. او یکسره مقصر نیست، اما در اراستن این بزم شرارت و خشونت نقش دارد. رشدی بیگناه نیست، خاری در چشم و سنگی در راه مسلمانان است. و چه گناهی بدتر از اینکه نویسندهای نفرت تولید کند و گفتارش مایه کین و خشونت شود؟! اما بدی کار این است که مسلمانان هنوز از رشدی عبور نکردهاند، هنوز گمان میکنند که با توهین و ناسزا کاخ ایمان شان فرو میریزد، هنوز به پوسیدگیهای درونی ایمان و فرهنگ شان اغلب واقف نیستند و گمان میکنند هر تهدیدی فقط بیرونی است. رشدی با چاقو مورد حمله فرار گرفته است. مایه و موجب این حمله حتما باید خشونت و کینه باشد. با این حمله او یکبار دیگر به خاطره مسلمانان بازگشت. آیا مسلمانان میتوانند این بار به عبور از او فکر کنند؟ آنقدر بالغ شدهاند که دیگر کتاب را اهانت به ایمان شان ندانند و توهین و نفرت را با تحمل و مدارا پاسخ دهند؟! تا جایی که من میبینم متاسفانه پاسخ منفی است. مسلمان هنوز از رشدی عبور نکردهاند و از جهات بسیار وضعیت نسبت به سه دهه قبل بدتر شده است. اما به یاد داشته باشیم که رشدیهای درونی بیشتر خطرناکاند. »
صابر جعفری در فیسبوک می نویسد :« تقارن زمانی ترور رشدی در قلب امریکا با سالگرد تسلیم دادن افغانستان به طالبان تروریست را شاید بتواند انعکاس بی مبالاتی سیاستمداران غربی در برابر اندیشه طالبانی اسلام دانست.»
سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی دیروز لحظاتی پیش از آغاز سخنرانی خود در موسسه شاتاکووا درشمال ایالت نیویورک، مورد حمله قرار گرفت. او اکنون بیمارستان تحت مراقبت ویژه قرار دارد، و پس از بست ساعت مدوا هنوز وضعیت سلامتیاش اطمینان بخش اعلان نشده است.
علی اکبر محرابیان، گفته که طالبان ایران را به حقابه رسانده است
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01689