محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

۴۵درصد دختران در افغانستان از رفتن به مکتب محروم استند ۴۵درصد دختران در افغانستان از رفتن به مکتب محروم استند

۴۵درصد دختران در افغانستان از رفتن به مکتب محروم استند

برای اکثر دختران نوجوان در افغانستان، یک سال است که پا به صنف درس نگذاشته اند در حالی که هیچ نشانه ای وجود ندارد که طالبان افراطی به آنها اجازه بازگشت به مکتب را می دهند، یا نه؟! برخی در تلاشند تا راه هایی بیابند تا آموزش را برای نسلی از زنان جوان احیا کنند. بربنیاد یک نظرسنجی تازهٔ نهاد پشتیبانی از کودکان، بیش از ۴۵ درصد از دختران در افغانستان به مکتب نمی‌روند و بسیاری از آنان افسرده شده اند.
این نظرسنجی نشان می‌دهد که این آمار در میان پسران بیست درصد است. 
نهاد پشتیبانی از کودکان می‌گوید که این نظر سنجی بربنیاد گفت‌وگو با ۱۷۰۰ دختر و پسر در هفت ولایت تهیه شده است.
در حالی‌ که دختران اجازه ندارند به مکتب‌های متوسط و لیسه بروند.

اعتراض بانوان به مناسبت یک ساله‌گی حاکمیت طالبان 

امروز شنبه ۱۳ اگست شماری از بانوان در کابل پس از گذشت یک‌سال از حاکمیت طالبان به روی جاده‌ها بیرون شده و شعار «نان،کار، آزادی» سر دادند. این بانوان خواستار حق آموزش زنان و مشارکت سیاسی و اجتماعی شان هستند.

همچنان برخی از زنان معترض که اکنون در یک فضای بسته تحت محاصره اند، به رسانه ها می‌گویند که لحظاتی پس از آغاز اعتراض شان در جاده‌های کابل، از سوی طالبان بالای شان شلیک شده است.  بنابر مشاهده ویدیو های منتشر شده در مجله ی اورال، طالبان اعتراض زنان را در کابل با شلیک گلوله سرکوب کردند.
زنانی معترض در این تظاهرات  شعار «نان، کار، آزادی» سردادند. 
اغلب اعتراضات زنان در طی یکسال گذشته برای حفظ امنیت‌شان در مکان های سربسته انجام می‌شده است.

همچنین امروز وندی شرمن، معاون وزیر خارجه امریکا در توییتی خبر داد که در چارچوب سازوکار مشورتی ایالات متحده و افغانستان، با شماری از زنان افغان گفتگو کرده است.

خانم شرمن نوشته «آن‌ها پیشنهادهایی را برای پاسخگویی، صلح فراگیر و ثبات اقتصادی در افغانستان با من در میان گذاشتند.»

همچنین روزنامه بریتانیایی گاردین در سرمقاله روز جمعه خود می‌نویسد که یک سال سلطه طالبان بر افغانستان شبیه کابوسی است که همه روزه تشدید می‌شود. 

این روزنامه به نقل از یک شهروند افغانستان نوشته است که سقوط حکومت قبلی افغانستان «فروپاشی یک رژیم نه بلکه فروپاشی رویاهای یک ملت» بود.

در عین حال حبیبه سرابی، والی پیشین بامیان، درآستانه یک سالگی حاکمیت مجدد طالبان درافغانستان از جامعه جهانی خواست که این گروه را به رسمیت نشناسند و افغانستان را فراموش نکنند. او هشدار داد که "افغانستان به تروریست ها واگذار شده است."

سالی بدون مکتب و آینده ساکت برای دختران افغانستانی
بیشتر بخوانید:

http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01696

مطالب بیشتری در این بخش