محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

اقتصاددانانی خواستار ۷ میلیارد دلار مسدود شده  را به افغانستان بازگرداند اقتصاددانانی خواستار ۷ میلیارد دلار مسدود شده  را به افغانستان بازگرداند

اقتصاددانانی خواستار ۷ میلیارد دلار مسدود شده را به افغانستان بازگرداند

ده‌ها اقتصاددان برجسته آمریکایی و بین‌المللی در نامه‌ای از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خواستند تا حدود ۷ میلیارد دلار مسدود شده افغانستان را به بانک مرکزی این کشور بازگرداند. آنها همچنین از بریتانیا، آلمان و امارات متحده عربی نیز خواستند تا حدود ۲ میلیارد دیگر را آزاد کنند.

جوزف استیگلیتز، برنده جایزه نوبل اقتصاد و۷۰ اقتصاددان دیگر این نامه را امضا کرده‌‎اند.
آنها در این نامه، پیشنهاد اخیر آمریکا به طالبان در مورد آزادسازی نیمی از دارایی افغانستان به منظور استفاده بشردوستانه در این کشور را رد کرده‌اند.

در این نامه استدلال شده که این پول واقعا دارایی افغانستان است که به شدت به آن نیاز دارد، چراکه حدود «۷۰ درصد» مردم این کشور در شرایطی زندگی می‎‌کنند که قادر به تامین نیازهای اولیه خود نیستند.
واشنگتن و کشورهای غربی پس از روی کار آمدن طالبان در ۱۵ آگوست سال گذشته، ذخایر ارزی این کشور در بانک‌های خود را مسدود و از دسترس حکومت افغانستان خارج کردند.

در ۱۱ فوریه ۲۰۲۲، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا فرمان اجرایی را امضا کرد که از نهادهای مالی ایالات متحده می‌خواهد تا دسترسی به ۳.۵ میلیارد دلار این پول را برای کمک‌های بشری و نیازهای اولیه و ۳.۵ میلیارد دلار دیگر را برای پرداخت‌های مربوط به دعاوی حقوقی قربانیان تروریسم مورد استفاده قرار دهند.
طالبان می‌گوید تمام این دارایی باید در اختیار بانک مرکزی افغانستان تحت کنترل این گروه قرار بگیرد.

 همچنان در طی یک سال گذشته کشورهای روسیه، پاکستان، ایران و چین بارها خواستار برگشت پول های مسدود شده به افغانستان گردیده اند. 

 همچنی چندی قبل در طی یک کمپین شماری از مردم در چین با امضا یک نامه خواستار بازگرداندن دارایی‌های افغانستانی ‌ها شده‌اند.
رسانه‌های چینی گزارش کرده که بیش از ۴۱ هزار کار‌بر انترنتی چین با امضا یک نامه از آمریکا خواسته تا دارایی‌های افغانستان را به افغان‌ها تسلیم کند.
جوباید چندی پیش تصمیم گرفته بود ۳،۵ میلیار دالر  دارایی مسدود شده افغانستان را به خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر به عنوان غرامت تسلیم کند.
این اقدام بایدن واکنش زیادی کشورهای جهان به‌شمول چین را در پی داشت.
ژانگ ژون، نماینده چین در سازمان ملل گفته که بازگرداندن پول دیگران به‌طور کامل سخاوت نیست بلکه یک امر ضروری است و کسر کردن پول دیگران دزدی است.
این دیپلمات چینی تصمیم آمریکا در باره پول افغانستان را خلاف قوانین بین‌المللی خواند و این تصمیم را غیرقانونی و غیر انسانی توصیف کرد.
این در حالی است که مردم افغانستان بارها با راه‌اندازی تظاهرات مسالمت‌آميز خواستار بازگرداندن کامل دارایی‌های افغانستان از سوی آمریکا شده بود.

در حال حاضر ایالات متحده امریکا، حدود ۹.۵ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان را مسدود  کرده است.
هدف از این اقدام، جلوگیری از دسترسی گروه طالبان به این پول عنوان شده است.
 مقامات امریکایی در زمان مسدود کردن این پول ها گفته بودند که هیچ‌ یک از دارایی‌های بانک مرکزی دولت افغانستان در ایالات متحده، در اختیار طالبان قرار نخواهد گرفت. به‌رغم تسلط توطیه آمیز طالبان بر کل افغانستان، این گروه همچنان در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا باقی می‌مانده است .

تحریم‌های آمریکا علیه طالبان به این معنا بود که آن‌ها نمی‌توانند به هیچ منبع مالی دسترسی داشته باشند. به گفته دو منبع مطلع، بخش اعظم دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان در حال حاضر خارج از افغانستان نگه‌داری می‌شود. اما در طی یک سال گذشته بیشتر از یک میلیارد دالر پول نقد به افغانستان ارسال گردیده و به بانک های تحت حاکمیت طالبان قرار داده شده است. 
در آنزمان وزارت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هرچند ایالات متحده برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت جدید افغانستان ندارد، اما در صورت تامین برخی شرایط ممکن است این شناسایی تحقق پذیرد.
به گفته ند پرایس، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل برخی از کشورها اعلام کرده‌اند که اگر طالبان حقوق اساسی شهروندان خود را تضمین کند، ممکن است حکومت طالبان را به رسمیت بشناسند. اما تمام این پیشنهادات گروه طالبان مکاتب دختران را بسته اند و حکومت تک جنسیتی، تک گروهی و تک قومی را حفظ کرده و در تعدیل آن کوتاه نیامدند. 

همچنان در تحول دیگر، ایمن الظواهری، رهبر القاعده در کابل در خانه یکی از نزدیکانی سراج الدین حقانی، وزیر داخله طالبان توسط امریکایی ها به قتل رسید که حاکی از حضور برجسته تروریستان بین المللی در افغانستان تحت سلطه طالبان است.

مطالب بیشتری در این بخش