

کشته شدن الظواهری؛ اغلب تحلیلگرانی افغانستانی خشنود با ارزیابی های محتاطانه
کشته شدن رهبر القاعده واکنشهای متفاوتی را در پی داشت. برخی از تحلیلگران افغانستانی با خشنودی این حادثه را تحلیل محتاطانه ای کرده اند. طالبان خشمگین است و این اقدام را "در تضاد با منافع آمریکا، افغانستان و منطقه" گفته است.
حسن علی عدالت؛ ایمان الظواهری اولین قربانی میان شاخه های مختلف قدرت در میان طالبان برای نزدیکی به آمریکا است !
بدون همکاری رهبران پرقدرت طالبان از جزئیات دقیق مکان الظواهری امکان کشتن نامبرده با این دقت مشکل به نظر می رسد ، اکنون معلوم می شود که در کنار روسیه ، ایران ، پاکستان ، قطر و ترکیه شاخه آمریکای طالبان قدرت بیشتر را در اختیار دارند ، برای ماندن در قدرت و رسیدن به دالر آمریکا شاخه های دیگر طالبان را تضعیف می کنند و تلاش دارند تا انحصار آمریکا را بر تمام گروه های افراطی تضمین نمایند ، از جانب دیگر فعالیت آزادانه القاعده در کابل بار دیگر ثابت کرد که فعلا افغانستان پناهگاه و امید برای تمام گروه های افراطی بدون تفکیک در سراسر جهان است.
محمد ناطقی؛ کشته شدن ایمن الظواهری توسط بی سرنشین آمریکا، ریشه در داخل طالبان دارد. آمریکا علم غیب از محل اختفای رهبر القاعده با این دقت و جزئیات نداشت که در خانه چند منزله و در طبقه چندم و در چه اطاقی زندگی می کند و در چه ساعتهای جلسه دارد. علم غیب آمریکا، جناح دیگری از طالبان می باشد. گزارشهای زیادی دیدم که اختلاف و فاصله ملا یعقوب و خلیفه از نوع فاصله و اختلاف هند و پاکستان هست. البته این گزارشها از نوع تخمینات اطلاعات معاون رئیس جمهور نمی باشد یعنی اینکه گزارشها تا حدی زیادی دقیق گفته شده است.
مهدی راسخ؛ القاعده و گروههای تروریستی دیگر در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در حال تقویت و گسترش هستند!
با کشته شدن ایمن الظواهری در شیرپور کابل جای که شدیدا تحت کنترل امنیتی طالبان است و اکثر رهبران طالبان آنجا زندگی میکنند، برای دنیا باید اثبات شده باشد که القاعده و گروههای تروریستی دیگر، در افغانستان تحت حاکمیت طالبان دارای پناهگاه ها و آزادی عمل به ظرفیت انجام حملات مرگبار و مشابه حمله یازدهم سپتامبر، طی سالهای آینده هست.
رهبر القاعده در شیرپور کابل در کنار رهبران طالبان و حقانی پناهگاه و فعالیت داشته و سخنگوی طالبان نیز اینحمله هوایی امریکا به هر هدف و بهانهی که بوده است، را محکوم نموده و بر تیرگی روابط متقابل امریکا و طالبان هشدار داده است.
جامعه جهانی، آمریکا و سازمان ملل باید با تقویت و حمایت از گروهها و جریان های سیاسی و فرهنگی میانه رو، مردم سالار و معتقد به ارزشهای حقوق بشری و انسانی، در افغانستان در فکر بدیل برای طالبان شده و اجازه ندهند که افغانستان تحت حاکمیت طالبان زمینه برای رشد و پرورش تروریسم باشد.
جعفر رسولی؛ من انتظار دارم طالبان مورد حمله آمریکا و روسیه واقع شود. طالبان آشکارا تروریست های بین المللی را پناه داده است. روسیه از حضور شش هزار داعشی در افغانستان سخن زد و آمریکا ايمن الظواهری را در کابل یافت.
صابر جعفری؛ خبر کشتن رهبر القاعده در کابل، چسب زخمی در برابر سیل انتقادها از حکومت بایدن در سالگرد خروج مفتضحانه از افغانستان به نفع طالبان تروریست و کاهش محبوبیت اداره جو بایدن در آستانه انتخابات میان دوره ای سنا است. البته که این خبر احتمالن میتواند به ضرر طالبان هم باشد. اما هر چیزی که به ضرر طالبان تروریست باشد، الزاما و قطعا نفعش به مردم مخالف حاکمیت طالبانیسم (ترکیب افغانیت و اسلامیت) نمی رسد، چرا که متاسفانه آنها هیچ آمادگی و ابتکار عمل سیاسی و نظامی برای استفاده از فرصتهای این چنینی ندارند و هنوز به خیال معجزه 11 سپتامبر 2001 می باشند تا لقمه آماده و جویده شده به دهانشان گذاشته شود. البته که همان را نیز در بیست سال گذشته نتوانستند صاحب شوند و در آخر نصیب طالبان درون و بیرون ارگ شد. بخت بیدار و عقل خفته یعنی همین. احتمالن بیشترین استفاده از این اتفاق خبری را باز هم پاکستان و همچنین طالبان کراواتی خواهند برد.
نبی قانع زاده؛ بازی های پشت پرده ای کشته شدن ایمن الظواهری!
با کشته شدن رهبر القاعده در کابل ده ها سوال خلق میگردد که پاسخ روشن اش در نزد بازیگران چهاردهه ای اَخیرکشورما می باشد.
در کشته شدن ظواهری این نکات در ذهن برجسته میگردد:
1.آیا حضور این مردَک مصری درکابل تنها با هماهنگی جناح سراج الدین حقانی بوده؟ و یا جناح قندهاری ها به رهبری ملابرادَر هم با سکوت شان حداقل مخالف نبوده، ویا جناح های مخالف سراج الدین حقانی با امریکایی ها همکاری کرده است تا رقیب خود شان را به چالش بگیرد؟ در آینده روشن خواهد شد.
2.شاید پاکستانی ها دریک معامله پنهانی با امریکایی ها این عرب مصری مهمان وزیرداخله امارت اسلامی را به کشتن داده باشد!
3. احتمال می رود جناح حقانی در یک معامله پنهانی با امریکایی ها و کشانیدن ظواهری در کابل اورا به کشتن داده باشد؟ شاید در آینده معلوم گردد.
4.اصلا فرق بین ایمن الظواهری و خود جناب سراج الدین حقانی در چیست؟ و در کجاست؟ در حالیکه خود وزیرصاحب داخله نیز مانند رهبرالقاعده متهم است و او مورد حمله قرار نمی گیرد و حتا از او در ناروی چند ماه قبل استقبال میشود. نمی دانم گپ از چه قرار است؟
5.در اینکه جوبایدن یک مهره سوخته بنام ایمن الظواهری را برای تبلیغات آینده ریاست جمهوری مورد هدف قرار داده باشد و خوراک تبلیغاتی برای داخل امریکا کرده باشد، نباید شک کرد.
6. در شکل گیری اینگونه حوادث قدرت های بیرونی اعم از امریکایی ها ، روس ها، چینایی ها و کشورهای منطقه مانند هندی ها و کشورهای همسایه به ویژه پاکستان ، ایران ، ازبکستان ، تاجکستان و.....افغانستان را میدان رقابت های خویش قرار داده اند و یک جنگ پنهانی و اعلام نشده را مردم ما شاهد هستند و متاسفانه قربانی اصلی این رقابت ها ملت افغانستان خواهد بود.
7. شوربختانه آنانکه استعداد مزدوری برای بیگانگان را دارند با پوشش های گوناگون حداقل درسیصد سال گذشته این کشور را به گروگان گرفته اند وعامل عمده بد بختی ها را در ذهنیت و نوکر منشی این مزدوران جستجو کرد.