

گوترش، دبیرکل سازمان ملل، حمله به استادیوم کریکت در افغانستان را محکوم کرد
در آغاز بحران انسانی شدید در افغانستان، سازمان ملل متحد انفجار بمب اخیر در استادیوم بین المللی کریکت کابل را که منجر به کشته شدن دست کم 19 نفر شد، محکوم کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن این حمله گفت که حمله به هر غیرنظامی بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه به شدت ممنوع است. وی در توئیتر نوشت: "من حمله روز جمعه در استادیوم بین المللی کریکت کابل را که جان دست کم 19 غیرنظامی را گرفت و تلفات بیشتری را به همراه داشت، به شدت محکوم می کنم. حمله به غیرنظامیان و اشیاء غیرنظامی بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه اکیدا ممنوع است."
به گزارش رسانه های محلی، روز جمعه حوالی ساعت 16.10 بعد از ظهر در حین بازی کریکت در کابل که هزاران نفر برای تماشای مسابقه بین تیم های بند امیر و پامیر زلمی جمع شده بودند، یک نارنجک منفجر شد. گزارشهای رسانهها ادعا کردند که این بازی بخشی از بازیهای داخلی لیگ کریکت T20 Shpageeza بود که هر سال برگزار میشد. در ابتدا هیچ یک از سازمان های تروریستی مسئولیت انفجار در استادیوم بین المللی کریکت را بر عهده نگرفتند، بعداً شاخه منطقه ای گروه دولت اسلامی موسوم به دولت اسلامی خراسان اعلام کرد که این حمله توسط آنها حمایت شده است.
در همین حال، رامیز الکبروف، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه در افغانستان نیز که هنگام وقوع این حادثه در محل حضور داشت، این اقدام شنیع را محکوم کرد و گفت: انفجار امروز یادآور دلخراش دیگری است. خشونت وحشتناک و ناگهانی که مردم افغانستان همچنان در معرض آن هستند." آلاباروف تاکید کرد که ورزش مردم را امیدوار می کند، به کودکان و نسل ها به طور یکسان الهام می بخشد، نقش مهمی در شکستن موانع و گرد هم آوردن جوامع ایفا می کند و به عنوان منبع مهمی برای غرور است. وی تاکید کرد: من مجددا تاکید می کنم که حمله به مردم از جمله اماکن ورزشی اکیدا ممنوع است.
انفجارهای پشت سر هم پس از تسلط افغانستان توسط طالبان
گفتنی است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اواسط ماه اگست سال گذشته، این کشور شاهد انفجارهای پشت سر هم بوده است. بر اساس گزارش رسانهها، تعداد کشتهشدگان در این کشور در زمان حکومت رئیسجمهور پیشین اشرف غنی بیشتر بود، اما تعداد انفجارها در رژیم او کمتر بود. سال گذشته نیز چندین انفجار مرگبار در مسجد امام بارگاه فاطمه (س) رخ داد که در آن بیش از 60 نفر جان خود را از دست دادند. پیش از این نیز یک مسجد شیعیان هدف یک انفجار مهیب قرار گرفت که در آن بیش از 83 نفر به شدت مجروح شدند.
در اوایل ماه جاری، هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گزارشی را در مورد قتل های خودسرانه توسط طالبان منتشر کرد. در این گزارش ادعا شده است که "دولت تمام مردانه طالبان" در ده ماه گذشته فرمان عفو خود را نقض کرده و بیش از 10 نیروی امنیتی را کشته است. بر اساس این گزارش، مقامات بالفعل با سرکوب اعتراضات و محدود کردن آزادی رسانه ها، مخالفت خود را محدود کرده اند. این گزارش بازداشت های خودسرانه روزنامه نگاران، معترضان و فعالان جامعه مدنی را محکوم می کند.
نگرانی اعضای شانگهای از فعالیتهای تروریستی در افغانستان
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=01620