

تاکید روسیه بر نیاز به آزاد کردن دارایی های افغانستان که در اختیار ایالات متحده است
در حالی که وضعیت در افغانستان تحت حاکمیت طالبان همچنان وخیم است. اما دولت روسیه بر خلاف تمام قوانین بین المللی بر ضرورت آزادسازی دارایی های این کشور ویران شده از جنگ در اختیار ایالات متحده تاکید کرده است. ایوان نچایف معاون سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مسکو بارها بر اهمیت آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان تاکید کرده است. به گزارش خبرگزاری تاس، وی خاطرنشان کرد: ما از سوی خود مجدداً به لزوم بازگشایی سرمایههای ملی افغانستان توجه کردیم. او در مورد نتیجه کنفرانس بین المللی افغانستان که در 26 جولای در تاشکند برگزار شد، اظهار نظر کرد.
این دیپلمات روسی در ادامه مدعی شد که تلاشهای جامعه بینالمللی برای تثبیت وضعیت در افغانستان به دلیل «تصرف غیرقانونی» وجوه توسط ایالات متحده با مشکل مواجه شده است. توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان، گفت که واشنگتن آماده است تا تمام حمایت های لازم را از مردم افغانستان تضمین کند. وی که در کنفرانس تاشکند صحبت می کرد، تصریح کرد که تلاش برای ثبات اقتصادی افغانستان به نفع تمام جهان است.
فرستاده ویژه ایالات متحده برای افغانستان خواستار تشکیل دولت فراگیر شد
وی افزود: «هیچ کشور خارجی نباید رهبران را دستی انتخاب کند یا روندی را بر افغانستانیها تحمیل کند، اما ایالات متحده آماده پیوستن به شرکای خود در حمایت از گفتوگو میان افغانستانیها در مورد آینده روشنتر و فراگیرتر برای فرزندانشان است». بر اساس گزارش ها، هیئت های بیش از 20 کشور در یک کنفرانس دو روزه در مورد افغانستان که توسط ازبکستان برگزار شده بود، شرکت کردند. به گفته رینا امیری، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر افغانستان، یک دولت فراگیر تنها گزینه ای است که پتانسیل بهبود وضعیت کشور را دارد.
سخنانی روسیه در مورد سپردن دارایی های مردم افغانستان به گروه تروریستی طالبان در حالی مطرح می گردد که قطعنامه شماره2001/ 1378 سازمان ملل متحد طالبان را بخاطر نقض گسترده حقوق بشر و پناه دادن به تروریستان، (القاعده وبن الادن) مسئول شناخته محکوم کردند و تمام اعضای سازمان ملل متحد را ملزم ساخته است تا جهت تغییر رژیم در افغانستان از طالبان به یک حکومت فراگیر با مشارکت تمام اقوام همکاری وتلاش نمایند. البته این قطعنامه در سال ۲۰۰۱ صادر کردیده است ولی تا هنوز به قوت خود باقی است و مطابق قوانین جهانی رسمیت دارد. در عین حال طالبان هیچگونه رسمیت داخلی و خارجی نداشته و قدرت را با توطیه شونیستی و غیر قانونی تصاحب گردیده است.