

طالبان؛ هندوها و سیکها به کشورشان بازگردند
طالبان مدعی شدند که بحران امنیتی کشور حل شده است و از اقلیت های هندوها و سیک های افغانستان خواست تا به کشور خود بازگردند. این امر پس از دیدار اخیر داکتر ملا عبدالواسی، مدیر کل دفتر وزیر امور خارجه طالبان و اعضای شورای هندوها و سیک های افغانستان صورت می گیرد. دفتر رئیس نیروهای مسلح در توییتر نوشت، در این دیدار در 24 جولای، از همه هموطنان هندی و سیک که به دلیل مسائل امنیتی کشور را ترک کردند، خواست تا به افغانستان بازگردند زیرا "امنیت در کشور برقرار شده است".
بر اساس یک خبرنامه طالبان، مقامات سیک از طالبان به دلیل جلوگیری از خسارات زیاد در جریان حمله به یک گوردواره در کابل توسط دولت اسلامی خراسان (ISKP) تقدیر کردند. در 18 جولای، کارته پروان گوردواره در کابل توسط ISKP محاصره شد که در آن دو نفر از جمله یک سیک جان خود را از دست دادند. بر اساس گزارش ها، در زمان وقوع حمله، نزدیک به 30 نفر برای عبادت خود در محوطه گوردوارا حضور داشتند. از بین آنها، حدود 10-15 نفر موفق به فرار شدند، اما نگهبان گوردوارا، به نام احمد، توسط مهاجمان کشته شد.
خشونت علیه اقلیت های مذهبی
قابل ذکر است که افغانستان از زمان تسلط طالبان در اگست 2021 چندین مورد خشونت علیه اقلیت های مذهبی را گزارش کرده است. در اکتبر 2021، گروهی از تروریست ها به یک گوردواره در منطقه کارت پروان کابل حمله کردند و نگهبانان را بستند. در همین حال، رژیم طالبان قول داده است که گوردواره کارته پروان را که در جریان یک حمله تروریستی آسیب دیده بود، بازسازی کند. گوردواره در کشوری که داعش و طالبان در نبرد دائمی برای به دست گرفتن قدرت و اقتدار هستند، تبدیل به یک هدف مکرر شده است.
قانون و نظم در افغانستان همچنان متزلزل است
در اینجا لازم به ذکر است که هند از زمان تسلط طالبان به افغانستان به طور مداوم کمک های بشردوستانه از جمله داروهای نجات دهنده را به افغانستان ارائه کرده است. وضعیت افغانستان پس از آن که طالبان قدرت را از حکومت دموکراتیک به رهبری اشرف غنی در 15 اگست 2021 به دست گرفتند، وخیم تر شد و منجر به فروپاشی کامل این سیستم شد. از زمان تسلط طالبان، وضعیت نظم و قانون در افغانستان نیز با کاهش اقتصاد و وضعیت امنیتی غیرقابل پیش بینی برای مردم متزلزل مانده است.
درحالیکه اقلیت های قومی ومذهبی در زیر حاکمیت طالبان با چالش های شدید گوناگون روبر هستند اما ملا عبدالواسع،رییس عمومی دفتر کابینه طالبان در دیدار با شماری ازاعضایشورایهندوهاوسیکها در أفغانستان دیدارکرده واز آنان خواسته است تا در کشور بمانند.
عبدالواسع گفته است افغانستان خانه مشترک همه افغانستانی ها است و سیک ها و هندوها نیز بخشی از این ملت هستند و ما برای رسیدگی به مشکلات آنان از جمله تأمین امنیت عبادتگاهها و به ویژه حل مسأله تصرف املاک آنان از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
عبدالواسع همچنین از همه هندوها و سیکهای افغانستان که به دلیل مشکلات امنیتی، از افغانستان به هند رفتهاند خواست تا برای ادامه زندگی به کشور شانبمانند.
پس از حمله مرگبار گروه داعش برعبادتگاه هندوها در کابل تعداد زیادی ازاین اقلیت های مذهبی در یک پرواز ویژه به هندوستان رفتند.
سیکها؛ دشواری زندگی در افغانستان
سیکهای ساکن افغانستان ممکن است پس از تصرف طالبان بر کشور، مجبور شوند بین گرویدن به اسلام سنی یا فرار از کشور یکی را انتخاب کنند. بر اساس گزارش مجمع بینالمللی حقوق و امنیت (IFFRAS) سالها خروج و مرگ، به دلیل تبعیضهای ساختاری و هم افزایش خشونتهای مذهبی مملو از تعصب در افغانستان برانگیخته شده است، و جامعه را ویران و متلاشی کرده است. بیشتربخوانید:http://oralmagazine.org/post?subcat=reports&id=00669