پاکستان و چین در حال بررسی توسعه CPEC به افغانستان
گسترش پروژه ای حلقوی چین به داخل افغانستان یک نگرانی امنیتی برای منطقه می توان باشد، پاکستان و چین در حال بررسی امکان گسترش کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به افغانستان هستند. در پی دیدار سهیل محمود، وزیر امور خارجه پاکستان و یوه شیائوونگ، فرستاده ویژه چین در افغانستان در روز دوشنبه، وزارت خارجه پاکستان در بیانیهای اعلام کرد که هر دو طرف در مورد افغانستان، کمکهای بشردوستانه به این کشور جنگزده و سایر موضوعات مورد بحث تبادل نظر کردند.
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد: «دو طرف در مورد وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان، کمکهای بشردوستانه پاکستان و چین به افغانستان و سایر موضوعات مورد علاقه دو طرف تبادل نظر کردند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «در زمینه ارتباط منطقهای، هر دو طرف در مورد گسترش CPEC به افغانستان برای ارتقای توسعه و رفاه اقتصادی تبادل نظر کردند.»
در اینجا لازم به ذکر است که CPEC بخشی از یکی از جاه طلبانه ترین پروژه های زیرساختی چین، "ابتکار کمربند و جاده" (BRI) است. چین بارها ادعا کرده است که BRI مسیرهای تجاری تاریخی این کشور در کشورهای ساحلی جنوب شرق آسیا را هدف قرار داده است. چین در سال 2015 اعلام کرد که CPEC به ارزش 46 میلیارد دالر است زیرا این کشور قصد دارد نفوذ خود را در پاکستان و همچنین در سراسر آسیای مرکزی و جنوبی برای مقابله با هند و ایالات متحده گسترش دهد.
همچنین CPEC بندر گوادر جنوبی پاکستان در بلوچستان در دریای عرب را به منطقه غربی سین کیانگ چین متصل می کند. این پروژه همچنین شامل طرحی برای ایجاد خطوط لوله جاده ای، ریلی و نفتی برای تقویت ارتباط چین با خاورمیانه است. هنوز مشخص نیست که این پروژه تا چه اندازه در افغانستان گسترش خواهد یافت.
طالبان میگوید که مایل است به CPEC بپیوندد
پس از تسخیر مجدد افغانستان توسط طالبان در اگست 2021، سخنگوی گروه افراطی طالبان ذبیح الله مجاهد گفت که این گروه "مایل" پیوستن به CPEC است. خواستههای طالبان برخلاف اینکه دهها گروه تروریستی که گفته میشود در افغانستان فعالیت میکنند و پروژههای چند میلیاردی CPEC در پاکستان را هدف قرار میدهند، برآورده شد.
قابل ذکر است که در دسامبر 2021، جاوید اقبال وزیر، معاون بازرس کل (DIG) CTD به The News International گفت که بیش از 90 درصد گروه های تروریستی در حال برنامه ریزی حملات و عملیات در افغانستان هستند. او فاش کرد که هدف اصلی آنها پروژه های CPEC، تاسیسات حیاتی، تیم های فلج اطفال و سایر فعالیت های اقتصادی است.
پاکستان کشوری مجهز به سلاح هسته ای با حفره های بزرگ امنیتی
http://oralmagazine.org/post?subcat=social&id=01549
چین؛ با افزایش سرسام آور قیمت برق در پاکستان، واردات زغال سنگ افغانستان رامتوقف خواهد کرد
http://oralmagazine.org/post?subcat=social&id=01531