سازمان ملل کشتار و نقض حقوق بشر توسط طالبان را محکوم می کند
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که از زمانی که طالبان نزدیک به یک سال پیش بر این کشور تسلط یافتند، صدها نفر را در افغانستان کشته اند، هرچند که امنیت به طور کلی نسبت به قبل بهبود یافته است.
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان نیز در گزارش خود به وضعیت بد زنان و دختران پس از تسلط طالبان تاکید کرده است. و اینکه چگونه آنها از بسیاری از حقوق بشر تحت حاکمیت کنونی افغانستان محروم شده اند،
در این گزارش آمده که «زمان آن فرا رسیده است که همه افغانستانی ها بتوانند در صلح زندگی کنند و زندگی خود را پس از 20 سال درگیری مسلحانه بازسازی کنند.» مارکوس پوتزل، معاون نماینده ویژه سرمنشی عمومی در افغانستان گفت: نظارت ما نشان می دهد که با وجود بهبود وضعیت امنیتی از 15 اگست، مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران، از برخورداری از حقوق بشر محروم هستند.
در این گزارش آمده است که از اواسط ماه اگست 2021، زمانی که طالبان بر کابل پایتخت افغانستان مسلط شدند، در حالی که ایالات متحده و ناتو در هفته های پایانی خروج خود از این کشور بیرون شدند، 700 نفر کشته و 1400 نفر زخمی شده اند.
اکثر این تلفات به حملات گروه وابسته به دولت اسلامی در این کشور مربوط دانسته می شود، رقیب سرسخت طالبان که جوامع اقلیت های قومی و مذهبی را در مکان هایی که به مدرسه می روند، عبادت می کنند و زندگی روزمره خود را انجام می دهند، هدف قرار داده است.
افغانستان شاهد انفجار ها و حملات دیگر بر غیرنظامیان بوده است که اغلب اقلیت قوم هزاره شیعه را هدف قرار می دهند. مسئولیت بیشتر این حملات را گروه وابسته به دولت اسلامی در این کشور بر عهده گرفته است.
طالبان پس از تسلط خود بر کابل، به سرعت شروع به اعمال قوانین شدیدتر سختگیرانه کرد و به اقدامات رادیکال مشابهی دوره قبلی خویش در سال 1996 تا 2001 بازگشتند.
آنها احکامی صادر کردند که زنان را ملزم می کنند که صورت خود را به جز چشمان خود در ملاء عام بپوشانند، از جمله مجریان زن در تلویزیون، و دختران را از رفتن به مکاتب بالاتر از صنف ششم منع کرده اند.
گزارش سازمان ملل می افزاید که تضعیف حقوق زنان یکی از برجسته ترین جنبه های دولت عملا تا به امروز بوده است. از ماه اگست، زنان و دختران به تدریج حقوق خود را برای مشارکت کامل در آموزش، محل کار و دیگر جنبه های زندگی عمومی و روزمره محدود و در بسیاری موارد به طور کامل سلب کرده اند.
به گفته سازمان ملل، تصمیم مبنی بر عدم اجازه بازگشت دختران به مکاتب به این معنی است که یک نسل از دختران 12 سال آموزش ابتدایی خود را کامل نخواهند کرد.
«آموزش و مشارکت زنان و دختران در زندگی عمومی برای هر جامعه مدرن لازم است. اما زنان و دختران در بند در پستوی خانهها، افغانستان را از مزایای کمکهای قابل توجهی که آنها ارائه میکنند محروم میکند.» پوتزل، فرستاده سازمان ملل گفت: آموزش برای همه نه تنها یک حقوق اساسی بشر است، بلکه کلید پیشرفت و توسعه یک ملت است.
طالبان در دوران حکومت قبلی خویش در افغانستان، زنان را در معرض محدودیت های شدید قرار داده بودند، آنها را از تحصیل و مشارکت در زندگی عمومی منع کردند و آنها را ملزم به پوشیدن برقع فراگیر کرده بودند.
آیا گزارش یوناما در مورد نقض حقوق بشر در زیر سلطه طالبان واقعبینانه است؟
بیشتر بخوانید:
http://oralmagazine.org/post?subcat=featured&id=01567