محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

فقر و فاجعه؛ بازار فروش گرم گرده در هرات ـ مجله‌ی اورال فقر و فاجعه؛ بازار فروش گرم گرده در هرات ـ مجله‌ی اورال

فقر و فاجعه؛ بازار فروش گرم گرده در هرات ـ مجله‌ی اورال

فقر و بی‌کاری در افغانستان باعث شده است که شهروندان اعضای بدن و در برخی موارد کودکان خود را بفروشند. فروش گرده، در مقابل پول اندک و ناچیز در ولایت هرات عام شده است. شهروندانی که کلیه‌ی خود را فروخته‌اند می‌گویند: فقر اقتصادی و بی‌کاری آن‌ها را مجبور کرده است تا کلیه‌‌ی‌شان را در مقابل پول ناچیز برای خرید آذوقه و تهیه مواد اولیه زندگی، به فروش بگذارند. کلیه فروشی در هرات تبدیل به یک رسم معمول شده است. باشندگان این شهر آزادنه و بی‌باکانه، کلیه‌هایی خود را به فروش می‌گذارند.

رجب‌علی، باشنده‌ی جبرئیل ولایت هرات یکی از نیازمندان است که دوهفته قبل کلیه‌ی خود را فروخته است. وی باشنده‌ی اصلی ولایت میدان وردک است و بیشتر از دوازده‌سال می‌شود که همراه با خانواده‌ی خود در جبرئیل هرات زندگی می‌کند. سه دختر و دو پسر دارد. او به مجله‌ی اورال گفت: یک ماه قبل فروش کلیه‌ی خود را به اعلان گذاشته و سرانجام دو هفته قبل عملیات استخراج کلیه‌ی او در یکی از شفاخانه‌های ولایت هرات انجام شده است.

رجب‌علی، کلیه‌ی خود را به مبلغ ناچیز "یک‌صدهزار" افغانی به فروش رسانده است. وی این مقدار پول را صرف هزینه‌ی خوراک خانواده‌ی خود کرده و بقیه‌ی پول را نیز بخاطر مصارف خانه‌اش پس‌انداز نگهداشته است.

پررنگ شدن کلیه فروشی در ولایت هرات باعث شده است که شهروندان کشور و کاربران صفحات مجازی، این ولایت را بنام شهر گرده‌فروشی بنامند.

قبل از این نیز بسیاری از توابع کشور بخاطر فقر اقتصادی، دست به فروش اعضای بدن و کودکان خردسال خود زده‌بودند. یک ماه قبل خانمی که سرپرست خانواده‌ی خود بود، در ولایت کابل دومین کودک خردسالش را به مبلغ ۵۰۰۰۰ افغانی به فروش رسانید. این خانم قبل از آن نیز یک کودک خردسال دیگرش را به فروش رسانده بود.

سازمان جهانی غذا می‌گوید: زنانی‌که در افغانستان سرپرستی خانواده را عهده‌دار هستند؛ در فقر اقتصادی ۱۰۰ فیصد قرار دارند. بر علاوه‌ی این خانواده‌ها سایر مردم نیز با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و فقر روز به روز در حال افزایش است. این سازمان می‌افزاید: با وجود این‌که نهادهای بین‌المللی مردم افغانستان را مورد حمایت مالی قرار داده است، اما نیازمندی‌های این مردم رفع نشده است.

دوشنبه ۹ حوت ۱۴۰۰ سازمان جهانی غذا ۲۵ لاری مملو از مواد غذایی را در برخی ولایات افغانستان به دست‌رس نیاز مندان قرار داده است. به گفته‌ی رئیس سازمان جهانی غذا در افغانستان این رقم کمک‌ها تا دو ماه آینده از ۲۵ لاری به ۱۲۵ لاری افزایش خواهد یافت و با آن‌هم امیدواری نیست که از فقر و مشکلات اقتصادی مردم افغانستان کاسته شود.

مطالب بیشتری در این بخش