_34130.jpeg)
_34130.jpeg)
تلاشی خانهبهخانه؛ موجی از وحشت و نفرت در میان مردم ایجاد شده است ـ مجلهی اورال
وان برانت، سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان خواهان توقف فوری بازرسی خانهبهخانه از سوی گروه طالبان شده است. برانت روز گذشته در توئیتی گفت: بازرسی خانهبهخانه سبب ایجاد نگرانی میان مردم میشود و باید بیدرنگ متوقف شود. گروه طالبان از دو هفته به اینسو تلاشی خانههای مردم در کابل، ولایات کاپیسا، پنجشیر و دایکندی را آغاز کردهاند.
در طی روزهای گذشته شکایت فروان شهروندان از بازرسی خانهبهخانه طالبان در کابل و برخی ولایت منتشر گردیده است.
شهروندانی از نقاط مختلف با همرسانی مطالب و فرستادن عکسها و ویدیوهایی به رسانههای فارسی زبان از بازرسی خانههای شان شکایت کردهاند.
آنها میگویند طالبان برای ورود دروازه خانهها را میشکنند، لوازم شخصی و وسایل خانه را بههم میریزند.
تلاشی خانهها توسط گروه طالبان از جمله اعمال مختص به این گروه است که در تاریخ معاصر افغانستان کمتر سابقه دارد. روسها و آمریکاییها هم در زمان حضور خود در افغانستان این عمل را انجام نداده بودند.
تلاشی خانه و امکانات شخصی مردم دراین روزها بدون اسناد و شواهد توسط حکومت خودخوانده طالبان بیعزتی و بیحرمتی در حق مردم و عقدهگشایی یک گروه در مقابل شهروندان یک کشور است.
تلاشیهای خانهبهخانه توسط گروه طالبان که هیچ سابقه نداشته و افراد مسلح آنان با سر وضع نامنظم و وحشتناک وارد خانههای مردم میشوند، باعث ترس و وحشت در میان ساکنان و شهروندان کابل بخصوص زنان و اطفال شده است.
منابع گزارش دادهاند که دهها نفر مسلح با چهرههای خشن و قرون وسطایی وارد خانههای مردم میشوند و ساکنان خانه نمیتوانند با تمام آنها در یک زمان اتاق به اتاق بگردد. بنابراین هر گروپ شان جدا گانه وارد هر اتاق شده و تلاشی را آغاز میکنند.
تا کنون گزارشات متعددی از اینکه طلا، پول نقد و اشیا قیمتی مردم توسط این نیروهای خشن در جریان تلاشیان سرقت گردیده، مخابره شده است. این در حالیست که مردم از ترس این که مبادا برای شان مشکل زیادتر خلق شود بسیار صدا بلند نمیکنند.
مردم این رفتار خشن و غیرانسانی این گروه افراطی را از یاد نخواهند برد. ادامهی این چنین رفتارها سبب خلق عقدهی پنهان در بین مردم میشود، اگر روزی این عقدهها سرباز کنند، به سرنگونی این گروه افراطی خواهد انجامید.
در عین حال دو روز قبل شماری از افغانستانی های مقیم برلين تجمعی اعتراض برگزار کردند. آنها از دولت آلمان میخواهند که طالبان را به رسمیت نشناسد.
آنها همچنین میخواهند دولت آلمان به وضعیت پناهجویان افغانستانی در این کشور که بلاتکلیف هستند، رسیدگی کند. این معترضان خواهان سرعت بخشيدن به روند تخليه افرادی هستند كه جانشان در افغانستان در خطر است.