محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

یک مقام طالبان: کسی که تصمیم شورش داشته باشد، بدون ملاحظه گردن زده می‌شود ـ مجله‌ی اورال یک مقام طالبان: کسی که تصمیم شورش داشته باشد، بدون ملاحظه گردن زده می‌شود ـ مجله‌ی اورال

یک مقام طالبان: کسی که تصمیم شورش داشته باشد، بدون ملاحظه گردن زده می‌شود ـ مجله‌ی اورال

هم‌زمان با ادعای بازداشت شماری از مقام‌ها و نظامیان حکومت پیشین در ولایت دایکندی، فرمانده امنیه طالبان در این ولایت مخالفان این گروه را تهدید به مرگ کرد.

صدیق‌الله عابد، فرمانده امنیه طالبان در ولایت دایکندی در یک جلسه مردمی از افزایش تحرکات بعضی گروه‏‌ها علیه طالبان خبر داده و گفته است که این افراد از بیرون ولایت دایکندی حمایت می‎ شوند و تصمیم به اخلال امنیت این ولایت دارند.

این مقام طالبان هشدار داده است: «اگر کسی تصمیم شورش داشته باشد و یا مخالف حکومت طالبان اقدام نماید بدون ملاحظه گردن زده خواهد شد.»

عابد گفته است: از بعضی جلسات و برنامه‎‌های مشکوک با خبر هستیم و نیروهای کشفی ما در تعقیب آن افراد هستند.

وان برانت، سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان خواهان توقف فوری بازرسی خانه به خانه از سوی گروه طالبان شده است. برانت روز گذشته در توئیتی گفت: بازرسی خانه به خانه سبب ایجاد نگرانی میان مردم می‌شود و باید بی‌درنگ متوقف شود. گروه طالبان از دو هفته به این‌سو تلاشی‌ خانه‌های مردم در کابل، ولایات کاپیسا، پنجشیر و دایکندی را آغاز کرده اند.

پس از سلطه‌ی طالبان بر کابل، شماری از اعضای یک نهاد حقوق بشری که پیرامون جنایات علیه هزاره‌ها با محکمه‌ی جزایی بین‌المللی در ارتباط بودند، هم اکنون با تهدیدهای جدی امنیتی از سوی طالبان روبه‌رو اند. یکی از مسوولان این نهاد به شرط افشا نشدن نامش به مجله‌ی اورال می‌گوید: همزمان با تحقیقات اخیر سازمان ما پیرامون جنایات جنگی و جنایت طالبان در ولایت دایکندی، تعدادی از همکاران محلی ما توسط نظامیان طالبان دستگیر و لت‌وکوب شده اند. او اضافه می‌کند که نیروهای طالبان مسوولین این نهاد را جاسوسان کفار خوانده و اقدام آنان را خیانت به "امارت اسلامی" قلم‌داد کرده‌اند. او می‌گوید که طالبان همکاران ما را مستحق شدیدترین مجازات دانسته‌اند و در پی آن دفترهای ما را نیز مسدود کرده‌اند.

منبع هم‌چنان می‌‎افزاید: قبل از سقوط جمهوریت نیز از سوی گروه‌های دخیل در اقدامات ضد بشری با تهدیدهای گوناگون مواجه بودیم؛ اما اکنون با تسلط طالبان، تهدیدها بر همکاران ما شدت گرفته‌است. او اضافه می‌کند چون طالبان می‌دانند که از اقدام‌های ضدبشری آنان به محکمه‌ی جزایی بین‌المللی (ICC) شکایت کرده‌ایم، بر تیم کاری ما بیشتر سخت‌گیری‌ می‌کنند و نمی‌گذارند ما کار خود را انجام دهیم.
به گفته‌ی مسوول این نهاد «آنها توانسته‌اند تاکنون سندهای چندین مورد قتل‌عام گسترده‌ی هزاره‌ها را در محکمه‌ی جزایی بین‌المللی ارسال و ثبت کنند.» او اضافه می‌کند که «این نخستین باری‌است که در افغانستان یک نهاد داخلی به‌طور مستقل و بدون دریافت هرگونه کمک از نهادهای خارجی، پیرامون جنایات وارد شده بر اقلیت‌های قومی به خصوص هزاره‌ها در محکمه‌ی جزایی بین المللی اقدام کرده است.»
مسوول این سازمان حقوق بشری طالبان را یک گروه تندرو و خلاف ارزش‌های انسانی می‌خواند و خاطر نشان می‌سازد که «عفو عمومی از سوی طالبان، یک شعار کاملاً میان‌تهی است» و به باور او طالبان هنوز شایسته‌ی اعتماد نیستند.

او هم‌چنان از وضعیت فعلی خود و شماری از همکارانش در افغانستان به شدت ابراز نگرانی می‌کند و از جامعه‌ی جهانی، سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای حامی مدافعان حقوق بشر می‌خواهد تا در انتقال آنان به یک مکان امن اقدام فوری کنند. او امیدوار است یکی از پیش‌شرط‌های اصلی جامعه‌ی جهانی برای به رسمیت‌شناختن گروه طالبان اجرای عدالت انتقالی باشد.

گفتنی‌ست که این سازمان حقوق بشری از مدت‌ها به این طرف، بر موارد جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و نسل‌کشی هزاره‌ها توسط گروه‌های تروریستی داعش، شبکه‌ی حقانی و طالبان تحقیق می‌کند که با اعلان محکمه‌ی جزایی بین‌المللی پیرامون رسیدگی به جنایات کیفری واقع شده در افغانستان، مسوولین این سازمان تصمیم گرفتند تا برای مجازات عاملین کشتار هزاره‌ها در افغانستان و دفاع از حقوق قربانیان حوادث تروریستی با محکمه‌ی لاهه وارد گفتگو شوند.

مطالب بیشتری در این بخش