محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

دانشگاه‌ها شروع می‌شوند؛ آیا دانشجویان به صنف‌های‌شان برخواهند گشت؟ ـ مجله‌ی اورال دانشگاه‌ها شروع می‌شوند؛ آیا دانشجویان به صنف‌های‌شان برخواهند گشت؟ ـ مجله‌ی اورال

دانشگاه‌ها شروع می‌شوند؛ آیا دانشجویان به صنف‌های‌شان برخواهند گشت؟ ـ مجله‌ی اورال

بنابر اطلاعیه‌ای از قبل منتشر شده از سوی وزارت تحصیلات عالی طالبان، فردا شنبه، ۷ حوت تمام دانشگاه‌های دولتی در کشور به فعالیت آغاز خواهند کرد. گفتنی است که از هنگام سقوط حکومت به دست طالبان بیشتر از شش ماه می‌شود که دروازه‌ی دانشگاه‌های دولتی به روی دانشجویان مسدود شده بود.

بیشتر دانشجویان پس از سقوط نظام و به قدرت رسیدن طالبان که بر اثر آن از ادامه درس‌شان محروم شدند، انگیزه‌های شان را از دست داده‌اند. عده‌ای هم در فکر فرار از کشور شدند و در کشورهای همسایه و منطقه پناه بردند.

آیا دانشجویانی که هم‌اکنون در کشور به سر می‌برند تمایلی برای بازگشت به صنف‌های درسی شان دارند. مجله‌ی اورال این پرسش را با برخی از دانشجویان در میان گذاشته است.

وحید (مستعار) دانشجوی سال دوم دانشگاه کابل است. او با شک و تردید می‌گوید علاقه‌‌ی چندانی برای رفتن به دانشگاه ندارد. او می‌افزاید: تعدادی از هم‌صنفانم کشور را ترک کرده‌اند. تا جاییکه من خبر دارم بعضی از استادان ما هم از کشور بیرون رفته است. شاید تعدادی کمی از هم‌صنفی‌هایم به درس‌های‌شان حاضر شوند.

یکی دیگر از دانشجویان دختر دانشگاه تعلیم وتربیه کابل که نمی‌خواهد نامی از او در گزارش ذکر شود، دیدگاه متفاوت دارد. او می‌گوید، از این‌که درس‌های ما شروع می‌شود خوشحال هستم. گر چه می‌دانم شروع دور جدید دانشگاه‌ها کاملا متفاوت از گذشته خواهد بود. با وجود تمام محدودیت‌ها و مشکلاتی که وجود دارد، من به درس‌هایم ادامه خواهم داد. من رضایت خانواده‌ام را نیز برای ادامه تحصیلاتم در دوره جدید به‌دست آورده‌ام. او از دیگر دانشجویانی که در داخل کشور هستند نیز می‌خواهد تا به صنف‌های درسی‌شان برگردند و به تحصیلات خود ادامه بدهند. او می‌گوید، نباید جوانان ناامید شده تسلیم شرایط شوند. او اضافه می‌کند اگر ما به درس‌های خود ادامه ندهیم بر مشکلات ما اضافه خواهند شد و در هر شرایط راهی جز ادامه تحصیل نداریم.

جمال‌الدین دانشجوی سمستر هفتم یکی از دانشکده‌های دانشگاه کابل می‌گوید: "من تا هنوز منتظر بودم تا درس‌های ما شروع شود. اکنون که دروازه‌ی دانشگاه بر روی ما باز می‌شود من با آمادگی لازم در صنف‌های درسی شرکت خواهم کرد. بیشتر از این نمی‌خواهم بی‌سرنوشت باشم. او از مسوولین تحصیلات عالی تقاضا دارد که محدودیت‌های زیادی بر دانشجویان وضع نکنند و بگذارند آنان به صورت طبیعی به تحصیلات‌شان ادامه بدهند. کشور به افراد تحصیل‌کرده و متخصص نیاز دارد و نباید سلسله فراغت دانشگاه‌ها در کشور قطع شود."

بیشتر دانشجویان به این نظر هستند که از فرصت پیش‌آمده باید استفاده کرده به تحصیلات شان ادامه بدهند. نباید ناامید شوند و از رفتن به راه‌های نامطمین در کشورهای دیگر خودداری کنند. در صورتیکه تمایل رفتن به کشورهای دیگر داشته باشند، از طریق بورسیه‌های تحصیلی و به‌صورت قانونی اقدام به این کار کنند.

مطالب بیشتری در این بخش