_67206.jpeg)
_67206.jpeg)
تعداد زیادی از رسانهها در افغانستان به دلیل وضعیت بد اقتصادی، بسته شدهاند ـ مجلهی اورال
فدراسیون خبرنگاران کشور دیروز ۲ حوت طی یک گزارش گفته است که ۴۰ درصد رسانههای کشور به دلیل وضعیت بد اقتصادی از فعالیت باز ماندهاند و اگر سازمانهای جهانی از قبیل: یونما، یونسکو و دیگر نهادهای حمایت از رسانهها و آزادی بیان، رسانهها را در افغانستان تحت حمایت مالی قرار ندهند، تا شش ماه آینده امکان دارد که ۸۰ درصد رسانههای این کشور از فعالیت باز بماند.
در آخرین موارد رادیو تلویزیون تجلا در ولایت میدان وردک و تلویزیون آئینه با دو سال سابقهی فعالیت در شهر کابل به دلیل سقوط اوضاع مالی بسته شدهاند.
پس از تغییر در نظام حکومت، رسانهها دچار مشکلات و نگرانیهای جدی شده است. برعلاوهی مسدود شدن تعداد از رسانهها به دلیل کاهش بودجهی مالی، اکثریت رسانههای دیگر در حالت سقوط قرار دارند. در کنار این محدودیتهای ایجاد شده از طرف حکومت سرپرست طالبان باعث شده که رسانهها نتوانند اطلاعات را به گونهی دقیق و کامل تحت پوشش قرار دهند.
این فدراسیون میگوید: وزارت اطلاعات و فرهنگ، اخبار و اطلاعات را به گونهی کامل و واضح در اختیار خبرنگاران قرار نمیدهد و همچنان مانع نشر و پخش بعضی قسمتهای اطلاعات میشود که ضعف حکومت سرپرست طالبان را نشانه گرفته باشد. از سویی دیگر خبرنگاران عضو در فدراسیون از کمرنگ شدن بانوان در رسانهها سخن میگویند و از حکومت سرپرست طالبان میخواهند که در راستای فعالیت زنان در رسانهها موانع ایجاد نکنند.
رئیس فدراسیون خبرنگاران از حکومت سرپرست طالبان میخواهد که به دلیل کاهش بودجهی مالی و وضعیت نامناسب اقتصادی رسانهها، حداقل مدت یک سال از هیچرسانهی مالیه اخذ نکنند.
در این راستا دو ماه قبل، نهاد حمایت از خبرنگاران آزاد افغانستان"نی"، گفته بود: توقف رسانهها به معنای نابودی آزاد بیان است. نی، از تمام نهادهای حمایت از خبرنگاران و آزادی بیان خواسته بود که نگذارند تا آزادی بیان در افغانستان به نابودی انجامد. قرار گزارشات این نهاد که دوماه قبل به نشر رسیده بود، پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان در افغانستان خشونت علیه خبرنگاران افرایش بیپشینه داشته است. ضرب و شتم بیرحمانهی خبرنگاران از سویی اعضای این گروه، ایجاد محدودیت برای پوشش خبرنگاران زن، موانع پخش و نشر سایر اطلاعات از خشونتهای است که آزادی بیان را در افغانستان کمرنگ و بیاهمیت جلوه داده است.
کاهش بودجه مالی و توقف کاری رسانهها به ترتیب، در جریان هفت ماه حکومت گروه طالبان بیپشینه گفته شده است. در میان رسانههای مسدود شده، تعداد از رسانههای تصویری و اکثریت آن شامل رسانههای شنیداری و چاپی میشود.