محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

عفو بین‌الملل: دست‌آوردهای بیست‌ساله‌‌ی زنان افغانستان در معرض نابودی جدی قرار دارند – مجله‌ی اورال عفو بین‌الملل: دست‌آوردهای بیست‌ساله‌‌ی زنان افغانستان در معرض نابودی جدی قرار دارند – مجله‌ی اورال

عفو بین‌الملل: دست‌آوردهای بیست‌ساله‌‌ی زنان افغانستان در معرض نابودی جدی قرار دارند – مجله‌ی اورال

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید دستاوردهای زنان که در سال‌های گذشته به دست آمده بود با تغییرات سیاسی در افغانستان در معرض خطر جدی قرار دارد.
این سازمان روز سه شنبه، ۲ حوت در توییتی نگاشته است زنان افغانستان در بیست سال گذشته تحصیل کردند، در سیاست سهم گرفتند و اقتصاد کشور شان را رشد داده است اما با روی کار آمدن طالبان این دست‌آوردها در خطر فروپاشی قرار دارد.

پس از به قدرت رسیدن طالبان اکثریت دختران از مکاتب بازماندند و دانشگاه‌های دولتی بسته شدند و زنان کارمند هنوز در حالت بی‌سرنوشتی به سر می‌برد.
پیش از این زنان افغانستان برای احیای حقوق پایمال شده شان در برابر گروه طالبان دست به تظاهرات و راهپیمایی‌های گسترده زدند که حاصل به جز بازداشت، تهدید چیزی دیگری را به دنبال نداشته است و طالبان برای سرکوب این زنان راه را می‌روند که حکومت توتالیتر در قرن ۱۹ و بیست در کشورهای جهان حکومت می‌کردند.

دست‌آورد طالبان برای زنان افغانستان پس از بازگشت به قدرت چیزی به جز سرکوب، تهدید نداشته است و عملاً زنان کشور به عنوان جنس دوم در افغانستان قرار گرفته است.

شماری از بانوان معترض کابل که در بند طالبان اند، در اعتراف‌های تلویزیونی گفتند که به‌دستور شماری از زنانی که در خارج از کشور زندهگی می‌کنند به جاده‌ها برآمده و اعتراض می‌‌کردند.

در نوار ویدیویی که از سوی وزارت امور داخله‌ی حکومت طالبان نشر شده است، آنان می‌گویند به که به دستور «عطیه مهربان، فریحه ایثار، هدا خموش، نیلوفر ایوبی، زهرا موسوی و میترا مهران» که در خارج از کشور اند تشویق و حمایت می‌شدند تا بر ضد طالبان به جاده‌ها برآمده و شعار سر دهند.

وحیده امیری در اعتراف‌‌اش گفت: «میترا مهران و عطیه مهربان روند تخلیه را به‌ راه‌انداخته بودند تا فعالان مدنی را بیرون‌ کنند.»

یکی از این‌ بانوان گفت: «کاوه جبران و حمیرا قادری خیلی تشویق مان می‌کردند.» این اعتراف‌‌های تلویزیونی در حالی نشر می‌شود که طالبان پیش‌ ازین بازداشت زنان معترض را رد کرده بودند.

با این حال تاکنون روشن نیست که این بانوان تحت چه شرایطی در برابر کمره قرار گرفته و سخن زده‌اند. شیوه‌ی بازداشت و نشر اعتراف‌های تلویزیونی از زندان در ایران بیش‌تر معمول است.

اما گروه طالبان با نشر این ویدیوی اعتراف اجباری بانوان می پذیرند که دست‌کم ۱۱ زن معترض را در بازداشت دارند.

‏بنابر گزارش رسانه‌های مختلف از زمان سلطه‌ی طالبان بر کابل تا کنون صدها نفر به دلیل فعالیت‌های خبری، مدنی و سیاسی و یا سوابق کاری در حکومت قبلی بازداشت، شکنجه و ممنوع‌الخروج شده‌اند.

مطالب بیشتری در این بخش