

مجلس نمایندگان آمریکا: خروج سربازان آمریکا از افغانستان یک «شکست سیستماتیک» است ـ مجلهی اورال
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا خروج سربازان این کشور را از افغانستان یک «شکست سیستماتیک» خواند.
این کمیته با نشر اعلامیهای گفته است، تصمیم بایدن مبنی بر خروج کامل نیروهای نظامی از افغانستان کورکورانه و بدون در نظر گرفتن واقعیتها بوده است.
کمیته روابط خارجی ایالات متحده گفته است سقوط افراد از هواپیما در جریان تخلیه و وضعیت میدان هوایی کابل شهرت آمریکا را به شدت در سراسر جهان آسیب زده است.
این کمیته با انتقاد از جو بایدن گفته است نه تنها اداره بایدن مسوولیت این شکست را به عهده نگرفته است که حتا در باره این شکست وضاحت نیز نداده است.
امریکا شش ماه پیش به حضور بیست ساله خویش در افغانستان پایان داد که با واکنشهای متفاوت در سراسر جهان مواجه گردید.
شواهدی بسیار نشان میدهد که زلمی خلیلزاد، در تبانی با اشرف غنی احمدزی، رییسجمهور فراری افغانستان، استخبارات و مقامات پاکستانی هماهنگ با گروه طالبان، مقامات آمریکایی را مثل مردم افغانستان بهنام پروسهی صلح فریب دادند و در طی یک پلان و توطیهی از قبل طراحی شده، افغانستان و تمام امکانات این کشور را به گروه تروریستی طالبان تسلیم نمودند.
اخیراً عبدالسلام رحیمی، نماینده اشرف غنی احمدزی به کابل آمده و مورد استقبال مقامات طالبان قرار گرفت. امیرخان متقی وزیر خارجه خودخوانده گروه طالبان در جریان استقبال از سلام رحیمی، گفت: «شما برای رسیدن افغانستان به وضعیت که در حال حاضر قرار دارد تلاشهای فروان نمودهاید و خوشحالیم که هدف مشترک ما رسیده ایم».
در عین حال منصور احمد خان وزیر داخله پاکستان قبلا گفته بود که وی دو ماه قبل از ورود طالبان به کابل میدانست که تا دو ماه آینده نظام جمهوری در افغانستان سقوط میکند.
ترک افغانستان توسط آمریکاییها و سپردن این کشور به دست طالبان به عنوان گروهی که سابقهی تروریستی دارند و به هیچ یک از موازین بینالمللی پابندی ندارند، مردم افغانستان را در منجلاب فقر، گرسنگی و دهها بدبختی دیگر گرفتار کردهاند. طالبان با مردم رفتار خشن و ضد انسانی دارند. آنان ابتداییترین حقوق انسانی شهروندان افغانستان را رعایت نمیکنند. از سوی دیگر فقر، گرسنگی و بیکاری مردم را به ستوه آورده است. حتا تعداد زیادی از شهروندان افغانستان کشور را ترک کرده و دست به مهاجرتهای غیرقانونی برای نجات از وضعیت جاری زدهاند.