محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

رییس استخبارات پاکستان با برخی از رهبران سیاسی افغانستان در ترکیه دیدار کرد ـ مجله‌ی اورال رییس استخبارات پاکستان با برخی از رهبران سیاسی افغانستان در ترکیه دیدار کرد ـ مجله‌ی اورال

رییس استخبارات پاکستان با برخی از رهبران سیاسی افغانستان در ترکیه دیدار کرد ـ مجله‌ی اورال

به گزارش اکثر رسانه‌ها، جنرال ندیم احمد انجم رئیس «آی اس آی» پاکستان با‌ برخی از رهبران‌ سیاسی افغانستان در ترکیه دیدار کرده است.

رییس اداره‌ی استخبارات پاکستان، جنرال حسن معاون اول این نهاد، جنرال راشد مسوول بخش افغانستان با شماری از چهره‌های نظامی و استخباراتی دیگر پاکستان، با برخی از رهبران سیاسی – نظامی شمال افغانستان از جمله مارشال عبدالرشید دوستم، عطا محمد نور و محمد محقق در انقره، پایتخت ترکیه ملاقات کرده‌اند.

هنوز مشخص نیست پیرامون چه موضوعی بحث صورت گرفته است و این رهبران‌ نیز چیزی در‌این باره نگفته‌اند.

دیدار رهبران سیاسی افغانستان از اسلام آباد

شش ماه قبل هنگام با ورد طالبان به کابل «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه این کشور  در اسلام‌آباد میزبان هیات بلندپایه افغانستانی بود جایی که طرفین رخدادهای جاری در افغانستان و پیشبرد تلاش‌های صلح را مرور کردند.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز در همان هنگام با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: سفر این هیات همزمان با رویدادهای غیرقابل پیش بینی اخیر در افغانستان انجام شده و هدف آن همفکری دو کشور برای کمک به یافتن راهکاری برای برون رفت از بحران می‌باشد.
این دیدار ساعاتی پیش از نشست برنامه ریزی شده رهبران پاکستان برای حضور در جلسه فوق العاده کمیته امنیت ملی کشور با دستور کار بررسی رخدادهای افغانستان صورت گرفت.

وزیر امور خارجه پاکستان طی دیدار با شخصیت‌های سیاسی‌ پارلمانی و مذهبی افغانستان تاکید کرد: هدف مشترک ما حرکت به سمت جلو و اجرای راهکارهای سیاسی و فراگیر برای کمک به افغانستان است.

وی اظهار داشت: مذاکرات جامع میان تمامی گروه‌های افغانستانی تنها راه برون رفت مشکلات فعلی است و  ما معتقدیم که گروه‌های افغانستانی باید از این فرصت بهره برداری کرده و برای دستیابی به منافع مشترک صلح به ویژه بهبود وضعیت افغانستان تلاش‌ها را تسریع کنند.

شاه محمود قریشی در آن دیدار گفت: پاکستان به نقش سازنده خود برای کمک به پیشبرد روند صلح افغانستان ادامه خواهد داد و در مقابل از جامعه جهانی نیز انتظار دارد برای بهبود شرایط این کشور به همکاری و ارائه کمک‌های اقتصادی متعهد باشد.

اهیات بلندپایه رهبرانی سیاسی افغانستانی از کابل برای انجام سفر ۴ روزه وارد اسلام‌آباد شده بودند ولی تا هنگام رسیدن طیاره حامل آنان به اسلام آباد، در کابل سلطه ی گروه طالبان برقرار گردیده بود و اعضای این هیات تا کنون نتوانستند به کابل برگردند.
همزمان با استقرار طالبان در کابل و ترک پایتخت از سوی محمد اشرف غنی، هرج و مرج شهر را فرا گرفت و در پی آن رسانه‌های افغانستان نیز انتشارات عادی خود را متوقف کرده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به آن رخدادهای در افغانستان اعلام کرد که اسلام آباد از نزدیک وضعیت موجود در افغانستان را زیر نظر دارد.
«زاهد حفیظ چودری» افزود: پاکستان به حمایت از تلاش ها برای حل و فصل سیاسی بحران افغانستان ادامه خواهد داد و امیدوار است تا همه طرف‌های داخلی افغان با هم برای حل این بحران سیاسی همکاری کنند.

وی ادامه داد: سفارت پاکستان در کابل به پاکستانی‌ها، اتباع افغانی و جامعه دیپلماتیک و بین المللی کمک های لازم را برای خروج از افغانستان، صدور روادید و استفاده ازپروازهای شرکت هواپیمایی کشوری پاکستان را ارائه می‌دهد. ولی هیچ یک از آن وعده های پاکستان عملی نشد.

فریبکاری مقامات پاکستان با رهبران سیاسی افغانستان

رحمن ملک وزیر داخله پاکستان پس از سلطه‌ی طالبان بر کابل، در طی مصاحبه با تلویزیون افغانستان انترنیشنال می‌گوید که وی دو ماه قبل از سقوط می‌دانست که کابل به دست طالبان سقوط خواهد کرد. آقای رحمن ملک در ادامه می‌گوید که چهل و هشت ساعت قبل می‌دانست که تا چهل و هشت ساعت بعد دیگر طالبان وارد کابل خواهند شد.

سخنان و پیش‌گویی‌هایی ملک در حالی مطرح می‌گردد که پاکستان از دو ماه قبل تلاش کرد تا رهبران سیاسی افغانستان را برای گفتگو به پاکستان دعوت کنند. اما اشرف غنی احمد زی رئیس جمهور فراری افغانستان فقط در روز سقوط کابل با سفر این رهبران موافقت کرد.

در عین حال زلمی خلیلزاد، در طی شش ماه گذشته در  مصاحبه های خویش با رسانه‌های مختلف گفته است که اگر محمد اشرف غنی احمدزی فرار نمی کرد. طالبان داخل کابل نمی‌شدند و مذاکرات صلح دوحه به نتیجه می‌رسید.

آگاهی وزیر داخله پاکستان در مورد تاریخ دقیق سقوط کابل به دست طالبان، همینطور اجازه سفر رهبران افغانستان به پاکستان از جانب محمد اشرف غنی ریس جمهور فراری در روز موعد و همچنین سخنانی خلیلزاد که می‌گوید اگر اشرف غنی فرار نمی‌کرد. کابل به دست طالبان سقوط نمی‌کرد.

هرگاه همه‌ای این سخنان را کنار هم بگذاریم، متوجه می‌شویم که نوع و تاریخ دقیق سقوط کابل از جانب مقامات پاکستان، محمد اشرف غنی رئیس جمهور فراری افغانستان و زلمی خلیلزاد با طالبان در طی یک طرح دقیق حد اقل دو ماه قبل  از سقوط کابل هماهنگ و برنامه‌ریزی گردیده بوده است.

لذاست که دعوت رهبران سیاسی افغانستان در زمان و تاریخ دقیق از سوی پاکستان و محمد اشرف غنی رئیس جمهور فراری برای سلب هر گونه تحرک احتمالی در هنگام سقوط کابل به دست طالبان برنامه ریزی و طراحی گردیده بوده است.

مطالب بیشتری در این بخش