

دبیرکل سازمان ملل متحد: به طور فزایندهای نگران وضعیت زنان معترض دربند افغانستانی هستم
سرنوشت نامعلوم زنان معترض در افغانستان، دبیرکل سازمان ملل متحد را واداشته است که یک بار دیگر نگرانی شدید خود را در این مورد ابراز کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد میگوید "به طور فزایندهای" نگران سلامت فعالان زن ناپدید شده در افغانستان است. او در توییتی نوشته است "از طالبان قویاً میخواهم که در مورد سلامتی آنها اطمینان بدهد تا به خانههای خود بازگردند."
آقای گوترش در توییتی نوشته است که "به طور فزایندهای نگران وضعیت زنان فعال ناپدید شده در افغانستان هستم. چندین نفری که "ناپدید" شده اند، از برخی از آنها هفتهها خبری نیست."
از سوی دیگر چندین نهاد و سازمان بینالمللی نیز خواهان رهایی زنان معترض افغانستانی شدهاند. در ادامهی خواستهای جهانی برای آزادی بانوان معترض، اینبار ۲۱ نهاد و سازمان بینالمللی که در بخش حقوق بشر و حقوق زنان کار میکنند، با نشر اعلامیهی مشترک، رفتار خشونتبار طالبان با فعالان زن در افغانستان را محکوم کرده اند.
در اعلامیهی مشترکی که از سوی سازمان عفو بینالمللی، مؤسسه خیریهی آزادی، پورتال توانمندسازی حقوقی افغانستان، زنان کانادایی برای زنان افغانستان، ابتکار زنان نوبل، بنیاد گایا نوسانتارا، زنان پروژهی امید و شماری از سازمانهای دیگر به نشر رسیده، آمده است که طالبان باید هرچند زودتر این زنان را آزاد کنند.
امضاکنندگان این اعلامیه، ضمن محکومکردن اقدامات خشونتبار طالبان، تأکید کرده اند که این گروه باید به آزار و اذیت جامعهی مدنی و فعالان حقوق زن در افغانستان پایان بدهند.
چیزی که در اعلامیه، گفته شده که طالبان مسؤول بازداشت دختران معترض استند؛ این در حالی است که طالبان تا هنوز تأیید نکرده اند که دختران معترض را بازداشت کرده اند.
در اعلامیه، همچنان آمده است که پس از بهقدرت رسیدن طالبان، وضعیت زنان به شدت در افغانستان وخیم شده است.
بر بنیاد این اعلامیه، طالبان برای سرکوب مخالفان شان، به بازداشت و شنکجه متوسل شده اند.
امضاءکنندگان همچنان، از جامعهی جهانی و نهادهای حقوق بشری خواسته است که از طالبان درخواست کنند که تا زنان معترض را هرچه زودتر و بدون قیدوشرط آزاد کنند.
از سوی دیگر یوناما نیز با پخش خبرنامهای در مورد وضعیت نامعلوم زنان معترض چنین گفته است: "خشم جهان از ناپدید شدن فعالین زن افغان امروز به امیر خان متقی وزیر خارجه طالبان ابلاغ شد. او به دیبرا لاینز نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان در مورد تلاش ها برای حل این مسئله اطمینان داد. رویکرد سازنده وی مورد استقبال قرار گرفت. ملل متحد به دخیل ساختن طالبان برای حمایت از رفاه و حقوق همه افغان ها ادامه می دهد."