_21292.jpeg)
_21292.jpeg)
توزیع ناعادلانهی کمکها از سوی WFP در غزنی؛ مردم: در شیوه توزیع تجدید نظر شود ـ مجلهی اورال
از چند روز بدینسو سازمان غذایی جهان، WFP در شهر غزنی مشغول توزیع کمک به اهالی این شهر است. توزیع این کمکها در ساحه پلان چهارم شهر غزنی جریان دارد و برای هر تذکره مبلغ ۶۱۰۰ افغانی داده میشود.
منبع خبر به مجلهی اورال میگوید، کمکها شامل چهار دوره است که دور دوم کمکها شامل مواد غذای میباشد و دو دور آخر تخصیص برای هر تذکره ثبت شده ۱۲۰۰۰ افغانی میباشد.
این کمکها در حالی توزیع میگردد که مردم از نحوهی توزیع غیرعادلانه آن سخت شکایت دارند.
منابع مردمی در گفتگو به مجله اورال میگوید: کمکها به مستحقین نمیرسند بلکه افراد نزدیک به طالبان بیشترین فیصدی کمکها را دریافت میکنند.
در توزیع کمکهای انساندوستانه جهانی برخورد تبعیضآمیز قومی صورت میگیرد. هزارهها بیشتر مورد تبعیض قرار میگیرند و کمتر از کمکهای جاری برخوردار میشوند. کارمندان توزیع کمکها در چند مورد هزارهها را از از دریافت کمکها بازداشته و بهانهی تعلل آنان، ثبت نبودن آنان در دیتابیس ذکر شده است.
یکی از شاهدان عینی جریان توزیع کمکهای اخیر در غزنی در مورد برخورد تبعیضآمیز کارمندان نهاد مساعدتکننده میگوید: "برای هموطنن پشتون ما، مخصوصا افرادی با یونیفورم طالبان و پرتله و موهای دراز، بدون معطلی کمک توزیع میشود. در هر خانه هرانداز تذکرهی که داشته باشند میتوانند به تعداد تذکره شان به راحتی کمک بگیرند. حتا شاهد افرادی بودهام که با موترهای قیمتی شیشهسیاه آمده و کمک دریافت میکردند".
روز چهارشنبه، ۱۳ دلو خانمی که برای هفتمین بار میخوست کمک در یافت کند، کارمندان توزیع کمکها این بار ناچار شدند از توزیع کمک به او جلوگیری کنند. از سوی دیگر افراد مستحق زیادی در صف انتظار هستند و یک بار هم تا کنون نتوانستهاند کمکی در یافت نمایند.
مشکل دیگر اینکه مشخصات افراد مستحق از نمایندگان مساجد ترتیب میگردد و بعد از تأیید آنان توسط موسسه تطبیق میگردد. نمایندگان مساجد نیز در فساد وبی عدالتی در توزیع کمکها نقش دارند. آنان اکثرا اقارب نزدیک و خویشاوندانش را درج لیست مینمایند. آن تعداد از فامیلهایی که ثبت کدام مسجد نباشند، توسط نمایندگان سروی کننده مردمی، از لیست باز میمانند و از دریافت کمکها محروم میمانند.
خانواده هایی زیادی در شهر غزنی وجود دارند که بهدلیل فقر و نداشتن پول در اعمار مسجد سهیم شوند. زیرا شریک شدن در مسجد نیاز به پرداخت پول دارد. اما امروز آنان به علت نداشتن عضویت در مساجد از دریافت کمکها محروم میشوند.
از توزیع غیرعادلانه کمکهای انساندوستانه در بیشتر ولایتها، مخصوصاً در مناطق مرکزی بهشدت نارضایتی وجود دارد. مردم از سازمان ملل متحد و نهادهای خیریه جهانی که سرگرم توزیع کمکهای انسانی در افغانستان اند، میخواهند در روش توزیع کاری شان تجدید نظر کنند. آنان میگویند باید نهادهای کمککننده بر چگونگی توزیع کمکها نظارت داشته باشند.