محل تبلیغات شما

محل تبلیغات شما

سفر وزیر خارجه طالبان به ایران؛ طالبان: توافقنامه‌های سیاسی و اقتصادی امضا می‌کنیم ـ مجله‌ی اورال سفر وزیر خارجه طالبان به ایران؛ طالبان: توافقنامه‌های سیاسی و اقتصادی امضا می‌کنیم ـ مجله‌ی اورال

سفر وزیر خارجه طالبان به ایران؛ طالبان: توافقنامه‌های سیاسی و اقتصادی امضا می‌کنیم ـ مجله‌ی اورال

روز شنبه یک هیئت طالبان از کابل به سرپرستی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه این گروه برای دیدار با مقامات ایرانی وارد تهران شد. عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان در یک پست توییتری اعلام کرد که هدف از سفر این تیم ۲۶ نفره، بحث در مورد مسائل سیاسی، اقتصادی، ترانزیت و پناهجویان بین افغانستان و ایران است. وی ادامه داد: جلسه مقدماتی هیئت بازدید کننده در کاخ استورای وزارت امور خارجه برگزار شد که در آن موضوعات مهم بررسی و در دستور کار قرار گرفت.
متقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران از تمایل خود برای امضای توافقنامه‌هایی با ایران در زمینه مسائل تجاری، اقتصادی و سیاسی خبر داد. ANI به نقل از وزیر امور خارجه طالبان: "امیدواریم که یک دیدار پربار داشته باشیم." از سوی دیگر، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان که در این هیئت نیز حضور دارد، گفت که افغانستان با ایران برای دستیابی به "توافق بزرگ" در زمینه واردات گاز و سوخت از تهران گفتگو خواهد کرد. ANI گزارش داد که این بخشی از قراردادهایی است که تحت نظارت کمیته مشترکی که بین ایران و افغانستان در نوامبر گذشته به منظور توسعه وضعیت اقتصادی کابل تشکیل شد، انجام می شود.

به گزارش طلوع نیوز عزیزی گفت: ما برای امضای قراردادهای بزرگ در زمینه سوخت تلاش خواهیم کرد تا بخش خصوصی ما بتواند کالای وارداتی را برای تامین تقاضای بازار و کاهش قیمت ها خریداری کند.
لازم به ذکر است که این سفر اولین سفر در نوع خود از زمانی است که طالبان در اوسط ماه اگست پس از عقب نشینی عجولانه نیروهای تحت رهبری امریکا و فروپاشی دولت مورد حمایت غرب از کابل پیشی گرفتند. رادیو آسیای آزاد (RFA) گزارش داد، با این حال، ایران هنوز دولت طالبان را به رسمیت نشناخته و از هجوم جدید پناهجویان ترس دارد. پیش از این ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران گفته بود که تهران از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان حمایت می کند. در همین حال، تهران در حال حاضر میزبان میلیون ها پناهجوی افغانستانی از زمان پایان تخلیه جمعی در ماه اگست است.

‏گرچه هم زمان با سفر متقی به تهران؛ایران خواستار تشکیل حکومت همه شمول گردیده است.

هم‌زمان با سفر وزیر خارجه طالبان به ایران، دکتر امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران در تماسی با همتای هندی‌اش در مورد افغانستان صحبت نموده و بر ایجاد دولت فراگیر در این کشور تأکید کرده است.  اما جمهوری اسلامی ایران از عمده ترین کشورهای حامی گروه طالبان است. و تهران با تلاش های خستگی ناپذیر در طی تقویت پایه های سلطه گروه طالبان در افغانستان بوده است. اما گاهگاهی برای گمراهی افکار عامه در دو کشوری ایران و افغانستان و همچنین کشورهای مثل هندوستان بر ضرورت همه شمول بودن حکومت در افغانستان تاکید میدارد ولی تا کنون هیچ اقدام جدی برای دست یابی به این امر از جانب تهران مشاهده نشده است.

مهاجرین افغانستانی در ایران

گرچه جمهوری اسلامی ایران همواره سخن از اسلام بدون مرز و شعارهای از این قبیل بیان داشته است. اما عملا در طی چهار دهه گذشته ظلم های بزرگ در حق مهاجرین کرده است. رژیم ایران در کنار عدم تفویض اجازه برای کار، تحصیل، حتی خرید یک سیمکارت، شکنجه در زندان های تله سیاه و سفید سنگ، رد مرز و تیرباران، ارسال مهاجرین افغانستانی در جنگ های نیابتی خودش در کشورهای منطقه دریغ نورزیده است. همچنین تبانی با تروریستان القاعده و داعش برعلیه مردم و امنیت افغانستان و تخریب زیربناهای مثل بند برق ها و پمپاژ غیر قانونی آب های افغانستان و همینطور چپاول معادن و منابع طبیعی و قاچاق ارز و مواد مخدر با کمک گروهای تروریستی و باندهای مافیایی نمونه از برخی خیانت های حکومت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان است. در این اواخر نیز که مردم افغانستات از ناحیه ای ظلم و وحشت گروه طالبان و مشکلات بزرگ ناشی از سلطه ای غیر قانونی این گروه بر افغانستان، اغلب کشورهای دنیا را واداشته تا شماری بیشتری شهروندان  را از افغانستان بیرون و نجات بدهند اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی  ایران تلاش برای اخراج پناهجویان افغانستانی را تشدید گرده است.
بر اساس گزارش RFA، پناهندگان افغانستانی در ایران با مشکلات بشردوستانه مواجه هستند و برای زنده ماندن در تلاش هستند. پناهندگان سرگردان با گرسنگی، سوء استفاده و ترس از اخراج دست و پنجه نرم می کنند. به گفته مقامات ایرانی، حداقل 1.2 میلیون مهاجر افغانستانی در حال حاضر به طور غیرقانونی در ایران زندگی می کنند. در ماه سپتامبر، ایران اعلام کرد که استقبال از پناهجویان افغانستانی را متوقف خواهد کرد. به دنبال آن، گزارش هایی از بازداشت های غیررسمی، اخراج دسته جمعی و نقض حقوق بشر منتشر شده است. آخرین اطلاعات سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) نشان می دهد که ایران در حال حاضر روزانه حدود 3000 افغانستانی را اخراج می کند.

جبهه مقاومت ملی

صبغت الله احمدی سخنگوی جبهه مقاومت ملی می گوید  که قرار نیست احمد مسعود رهبر این جبهه با مقامات طالبان در تهران دیدار کنند.
احمدی گفته است جبهه مقاومت پیرامون وضعیت جدید کشور‌به  زودی اعلامیه ای صادر خواهد کرد.
پس از سفر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان به ایران بعضی رسانه های کشور گزارش داده بودند قرار است احمد مسعود با وزیر خارجه طالبان دیدار کنند.

اظهارات طالبان
امیرخان متقی پس از ملاقات با مقامات ایرانی گفته است که "گفتگوهای مثبت" با مقام‌های ایرانی در مورد مسایل سیاسی، تجارتی، تحولات جاری و مسایل امنیتی داشتیم و "امیدوار هستیم که نتایج نیز خوب باشد". پیش‌تر، وزارت خارجه ایران در توضیح سفر وزیر خارجه طالبان به ایران گفت که هدف از این سفر حفظ "روابط اقتصادی و تجاری" با افغانستان است.

وزیر خارجه طالبان گفت: "تلاش ما این است که با کشورهای منطقه به خصوص همسایه مناسبات خوب باشد و اختلافات وجود نداشته باشد و کشورها و حکومت‌ها به یکدیگر منفعت برسانند."

آقای متقی افزوده که هدف ما "اتصال" کشورهای جنوب آسیا با کشورهای آسیای مرکزی است. چنان که به گفته او "ایران هم می‌تواند از طریق افغانستان با کشورهای آسیای میانه از جمله تاجیکستان و ازبکستان در مبادلات تجاری خود استفاده کند."

به گفته وزارت خارجه ایران "قرار است در این سفر در موضوعات مختلف اقتصادی و تجاری همچون همکاری‌های بانکی، بازارچه‌های مرزی، معدن، تجارت و همکاری‌های ورزشی توافقاتی حاصل شود."

ایران می‌گوید که این سفر برای "حفظ روابط اقتصادی و تجاری دو کشور" و "در راستای منافع مردم کشور همسایه خصوصا در شرایط کنونی" است.

مطالب بیشتری در این بخش