_51570.jpeg)
_51570.jpeg)
معلمین غزنی از مشکلات مالی و معیشتی رنج میبرند ـ مجلهی اورال
از سه روز بدین سو معاش ماه یک ماهه (ماه سنبله) معلمین برخی از مکاتب اجرا شده و تعدادی زیادی برای گرفتن معاش شان به دروازهی نوی کابل بانک غزنی صف کشیدهاند. یکی از معلمین در گفتگو به مجلهی اورال میگویند با آنکه از پرداخت شدن معاش شان خرسند اند اما پرداخت یک ماهه معاش آن هم بعد از پنج ماه مشکل معلمین را حل کرده نمیتواند.
محمدحسین یوسفی معلم در مکتب امام زمان میگوید: "برای معلمین، زمستان پرمشقتی پیش رو است. معلمین از جمله کم درآمدترین قشر جامعه است. به علت کم بودن معاش معلمین، یک معلم همواره چه در دولت قبلی و چه در حال حاضر با مشکلات عدیدهی مالی روبهرو بوده و در پائینترین سطح هرم در مقایسه با اقشار دیگر جامعه قرار دارد. دولت قبلی وعدهی افزودی معاشات معلمین را الی ۲۰۰۰ افغانی در ماه را داده بودند اما با بهوجود آمدن جنگها و روی کار شدن طالبان، دیگر از افزایش معاشات معلمین خبری نیست. آن عده از معلمینی که اضافه کاری دریافت مینمودند، نیز دیگر آنرا دریافت نمیتوانند. مشکل دیگری که از همه مهمتر است پرداخت نه شدن به وقت و زمان معاش معلمین است. در نرخ فعلی معاش یک معلم کافی نبوده و اگر این معاشات قبلا پرداخت می شد، یک معلم میتوانست خرید بیشتری نماید."
فاطمه که در دوره نظام جمهوریت منحیث معلم حقالزحمه ایفای وظیفه میکرده ابراز میدارد، امسال طالبان معلمین حقالزحمه را جذب ننمودند و تعدادی زیادی که بحیث معلمین حقالزحمه کار مینمودند حالا بیکار شده و خانهنشین هستند. فامیلهای زیادی ازین طریق امرار معاش مینمودند که حالا نانآور نداشته و متکی به نهادهای کمک رسان میباشند.
از فاطمه در بارهی اینکه آیا برای آنها تا به حال کمکی رسیده یا خیر، وی افزود «ما تا به حال از کسی یا نهادی کمکی دریافت نکردهایم. گفته میشود که کمکها حیف و میل میشود و طالبان کمکها را به سمت و سوی خاصی طبق خواست خودشان جهت داده و فقط به اقوام خود کمک توزیع میکنند.»
فاطمه از جامعه جهانی و نهادهای کمک دهنده میخواهد که پروسه کمک رسانی را خود مستقلانه اجرا کرده تا کمکها به تمام مردم برسد.
قابل ذکر است که شکایات متعددی از نحوهی توزیع کمکها به صورت عادلانه و بدون تبعیض همواره وجود داشته اما گروه طالبان این ادعاها را رد میکند.